NATURE OF THE BEAST (1981): ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ APRIL WINE

 

Κατ’ αρχάς, σε αυτό το άλμπουμ υπάρχει το καλύτερο (μακράν) τραγούδι των Καναδών April Wine, το "Sign of the Gypsy Queen". Κι επειδή τίποτε δεν είναι τυχαίο και τα 11 τραγούδια του Nature of the Beast (No 26 Αμερική) είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο και το άλμπουμ αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για να γνωριστείτε μαζί τους. Αν και το “All over town” που ανοίγει το άλμπουμ είναι ένα απλό rock track και τίποτε παρά πάνω, τα “Sign of the Gypsy Queen” και power μπαλάντα "Just Between You and Me”είναι τα (πολύ) δυνατά τραγούδια της πρώτης πλευράς με το συγκρότημα να υπογράφει τον καλύτερο δίσκο τους (από μια δισκογραφία 16 άλμπουμ!). Σίγουρα το ταλέντο του κιθαρίστα/τραγουδιστή και βασικού συνθέτη Myles Goοdwyn ξεχωρίζει εύκολα, ακόμα και σαν συνπαργωγός του άλμπουμ με τον Mike Stone που θα τον μαθαίναμε για τα καλά το 1982 όταν υπέγραφε το πρώτο άλμπουμ των Asia. H Β’ πλευρά του βινύλιου είναι πιο hard rockin’με τα "Bad Boys", "Crash and Burn", "Caught in the Crossfire" και "Future Tense" να κρατούν όλο το μελωδικό χαρακτήρα τους αλλά να αποτελούν τις δυνατές στιγμές του Nature of the Beast. Παρ’ ότι οι April Wine παρουσιάζονται με 3 (!) κιθαρίστες, ο ήχος τους είναι πολύ καθαρός και μελωδικός, σε σημείο που αναρωτιέμαι «που είναι η 3η κιθάρα».


ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
Το 1982 κυκλοφόρησαν το επίσης καλό άλμπουμ τους Power Play που έβγαλε δύο πολύ καλά τραγούδια, τα "Enough Is Enough" και "If You See Kay".
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Η επιτυχία των April Wine περιορίστηκε σε Καναδά και Αμερική, με ελάχιστες εκλάμψεις στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι το Nature of the Beast  είναι η καλύτερη πρόταση για να γνωρίσετε τον κλασικό hard rock ήχο τους καθώς και το ταλέντο του Myles Goodwyn που σίγουρα μπορούσε περισσότερα πράγματα στην καριέρα του.  
TRIVIA
Οι April Wine ήταν μεταξύ των 7 συγκροτημάτων που εμφανίστηκαν στο πρώτο και ιστορικό Monsters of Rock του 1980 στο Donington και μοιράστηκαν την ίδια σκηνή με τους Rainbow, Judas Priest, Scorpions, Riot, Touch και Saxon. Έως τότε ήταν εντελώς άγνωστοι στην Ευρώπη και στην Ελλάδα τους μάθαμε από τη συμμετοχή τους στο άλμπουμ Monsters of Rock 1980 που συμμετείχαν με το rock anthem “I like to Rock”.  

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

20/10/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου