ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΚΥΤΤΑΡΟ 16 ΟΚΤ 2021. Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

 

Έχουν περάσει λιγότερά από δύο χρόνια από την στιγμή που βρέθηκα σε κλειστό χώρο για να παρακολουθήσω live. Κατέβηκα στο Κύτταρο περίεργος να δω την νέα πραγματικότητα στις ζωντανές εμφανίσεις. Στις 21:00 ακριβώς ήμουν στην είσοδο και μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο (επίδειξη όχι μόνο εισιτηρίου, αλλά και πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης) βρέθηκα στον χώρο της συναυλίας, όπου και είχαν γίνει διαμορφώσεις  κατ’ επιταγή των νέων δεδομένων. Στο ισόγειο υπήρχαν τραπέζια, ενώ στο εξώστη υπήρχαν τραπέζια με καρέκλες μόνο για καθήμενους. Εξάλλου όπως είχε ενημερώσει και διοργανωτής στο πλαίσιο συμμόρφωσης με την νομοθεσία σχετικά με τον covid εκδόθηκε περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων για το live.
Τα Υπόγεια Ρεύματα υπήρξαν αγαπημένο συγκρότημα της εφηβείας μου και θεωρώ ότι υπηρετούν άξια το ελληνόφωνο ροκ. Αν και οι περισσότεροι γνωρίζουν μόνο την επιτυχία τους « Μου Αρέσει Να Μην Λέω Πολλά», τα Υπόγεια Ρεύματα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα και μόνο υπέροχο κομμάτι. Η κυκλοφορία νέου album (2020) ήταν η αφορμή για το live.
Ένα τέταρτο μετά τις 10:00 ο Γρηγόρης Κλιούμης (φωνή & κιθάρα), πλαισιωμένος από τους επίσης έμπειρους Τάσο Πέππα (τύμπανα & φωνητικά) και Νίκο Γιούσεφ (μπάσο & φωνητικά), ανέβηκε στην σκηνή, έχοντας για τις ανάγκες του live και έναν ακόμα κιθαρίστα. Η παρουσία δεύτερης κιθάρας έδωσε αυτονόητα μεγαλύτερο όγκο στις συνθέσεις κάνοντας την live εκδοχή των κομματιών πιο heavy σε σχέση με αυτές του studio.
Στο πρώτο μέρος της εμφάνισης το συγκρότημα απέδωσε εξαιρετικά όλο το νέο του album με τίτλο Η Γη Που Αφήνω από το οποίο ξεχώρισα τον «Γκρεμιστή» σε στίχους του Κωστή Παλαμά και το «Με Παραχαραγμένη Τη Ζωή Μας», ενώ έκλεισαν με μια πολύ ιδιαίτερη διασκευή της «Ρόζας» του Θ. Μικρούτσικου, προσαρμοσμένη τέλεια στον ήχο του γκρουπ.
Το συγκρότημα θα μας αφήσει για περίπου ένα τέταρτο και θα ανέβει ξανά στην σκηνή έχοντας στην φαρέτρα του όλες τις επιτυχίες του παρελθόντος. Ξεχώρισαν φυσικά το «Μου Αρέσει Να Μην Λέω Πολλά» με τους περίπου 150 παρευρισκόμενους να συνοδεύουν τον Κλιούμη στα φωνητικά, αλλά και τα «Κοιτάς Μακριά», « Ύμνος 414» για να κλείσουν εν μέσω χειροκροτημάτων με την «Ασημένια Σφήκα».
Κατ’ απαίτηση του κοινού πριν κατέβουν οριστικά από την σκηνή θα ανεβάσουν τέρμα τα γκάζια με μια πολύ καλή διασκευή του Killing In The Name των Rage Against The Machine με τον drummer του σχήματος Τάσο Πέππα να αναλαμβάνει τα φωνητικά!
Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση από μια μπάντα που βρίσκεται πάνω από 30 χρόνια στο δρόμο, η οποία άφησε απόλυτα ικανοποιημένους όχι μόνο τον σκληρό πυρήνα των οπαδών τους, αλλά και όσους σχετίζονται με τον ευρύτερο ήχο του ροκ.
Μία ώρα και κάτι μετά τα μεσάνυχτα και μετά από μια μικρή στάση στο stand με το merch του συγκροτήματος, πήρα το δρόμο της επιστροφής έχοντας απολαύσει ένα πολύ καλό live. Ίσως αυτή η πανδημία υπήρξε αφορμή να δω live συγκροτήματα, που υπό κανονικές συνθήκες και με την πληθώρα ζωντανών εμφανίσεων του παρελθόντος, δύσκολα θα επέλεγα να δω. Ουδέν κακόν αμιγές καλού όπως έλεγαν και οι πρόγονοι!
Setlist:
Α μέρος: Του Κόλλια – Η Γη Που Αφήνω – Μέρα Μπαίνει Μέρα Βγαίνει – Το Σκατό Του Φιδιού – Ώρες – Με Παραχαραγμένη Τη Ζωή μας – Γκρεμιστής – Μισή Ζωή – Διαγραφείτε – Ο Καλός Νοικοκύρης – Ανασαίνω – Λυπήσου Με – Σαν Φως – Τρένο – Ροζα
Β μέρος: Μου Αρέσει Να Μην Λέω Πολλά – Τσαλακωμένες Μέρες – Μικρές Χαμένες Μέρες – Κοιτάς Μακριά – Ο Χάρος – Να Γελάς – Πώς Πονάει Ένα Χάδι – Ανδρείκελα – Σίσυφος – Θέλω να Χάσω Τον Εαυτό Μου – Απογοήτευση - Ύμνος 414 – Πολιτεύεσαι - Which side are you on ? (διασκευή από Florence Reece) - Ασημένια Σφήκα

ΚΕΙΜΕΝΟ/ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ

17/10/21

Οι θεατές στο ισόγειο χωρό με αποστάσεις μεταξύ των λόγων μέτρων




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου