NEWS OF THE WORLD (30/9/21)



•   Ένα πολυτελές βιβλίο 300 σελίδων, που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο, ετοίμασε ο φωτογράφος Ross Halfin, με θέμα τον Ritchie Blackmore. Η εποχή που καλύπτει είναι από τη δεκαετία του 80 και μετά , δηλαδή από την εποχή των Rainbow και φθάνει έως τις πρώτες ημέρες των Blackmore’s Night. Τον πρόλογο έγραψαν ο κιθαρίστας των Def Leppard, Phil Collen, ο Billy Corgan των Smashing Pumpkins κι ο tour manager των Rainbow και Deep Purple, Colin Hart. Τίτλος του φωτογραφικού λευκώματος Ritchie Blackmore. Η έκδοση θα τυπωθεί σε 500 μόνο αντίτυπα.

• Οι Judas Priest ακύρωσαν την υπόλοιπη αμερικάνικη περιοδεία τους, καθώς ο κιθαρίστας Richie Faulkner μπήκε σε νοσοκομείο με σοβαρό καρδιακό νόσημα και ήδη υποβλήθηκε σε 10ωρη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 3 με 4 μήνες η αμερικάνικη περιοδεία μετατίθεται και να δούμε τι θα γίνει με την ευρωπαϊκή. Προέχει να γυρίσει υγιής και δυνατός. Περαστικά.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, ο George Frayne γνωστός σαν Commander Cody, τραγουδιστής των Commander Cody And The Lost Planet Airmen, μετά από μάχη με τον καρκίνο. Οι Commander Cody And The Lost Planet Airmen ήταν ένα country συγκρότημα με στοιχεία boogie woogie, rock'n'roll, rhythm and blues και  western, άγνωστοι στην Ευρώπη.

• Είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις Αδελφό super star ειδικά αν αυτός είναι ο Mick Jagger. Κάτι τέτοιο συνέβη στον Chris Jagger που έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να κάνει καριέρα τραγουδιστή αλλά σε καμία δεν του βγήκε. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο άλμπουμ του με τίτλο Mixing Up The Medicine όπoυ στο video single ‘Anyone Seen My Heart’ συμμετέχει κι αδελφός του, Mick.
• Αυτή είναι επίσημη φωτογραφία των Quiet Riot του 2021 μετά την επιστροφή του μπασίστα Chuck Wright που συμμετείχε στις μεγάλες επιτυχίες τους. Μαζί του, τη σύνθεση των Quiet Riot οι Alex Grossi κιθάρα, Jizzy Pearl μικρόφωνο και Johnny Kelly ντραμς.

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών ο αρχικός μπασίστας των Status Quo, Alan Lancaster μετά από μάχη που έδωσε με την ασθένεια της πολλαπλής σκλήρυνσης.Ο Alan Lancaster ζούσε με την οικογένεια του στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας και ήταν μέλος των Status Quo από την πρώτη εποχή τους, παίζοντας στα θρυλικά  'Down Down' και 'Whatever You Want'. Πήρε μέρος στο reunion του 2013 και είναι το δεύτερο αρχικό μέλος τους που φεύγει από τη ζωή, μετά το θάνατο του κιθαρίστα Rick Parfitt (2016).
• Μετά από 8 χρόνια καριέρας και 4 άλμπουμ, αποχώρησε από τους Black Star Riders, o κιθαρίστας Scott Gorham για να ασχοληθεί μόνο με τους Thin Lizzy. Στο συγκρότημα έχουν γίνει κοσμογονικές αλλαγές, με μόνο σταθερό μέλος τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Ricky Warwick.
• “The Shellback” είναι ο τίτλος του καινούργιου lyric video των Running Wild, από το επερχόμενο άλμπουμ τους “Blood On Blood”, που θα κυκλοφορήσει στις 29 Οκτωβρίου. Το ύφος και οι στίχοι κινούνται στο γνωστό πειρατικό ύφος τους.



• Πηγαίνοντας κόντρα στην εποχή του, ο Jack White. βασικός συνθέτης κιθαρίστας και τραγουδιστής των White Stripes ανοίγει στην οδό Marshall του Soho το κατάστημα δίσκων Third Man Records. Αυτό είναι το τρίτο κατάστημα της εταιρείας, παράλληλα με τα καταστήματα Third Man Records στο Nashville, Tennessee και Detroit, Michigan.
• Release Party θα πραγματοποιήσουν τον Οκτώβριο για να γιορτάσουν την κυκλοφορία του καινούριου τους δίσκου "Crimson Wreath", ανακοίνωσαν οι Illusory. H βραδιά θα διοργανωθεί στο Crow Club στις 9 Οκτωβρίου 2021 κι ώρα 22:00, με παρόντα τα μέλη των Illusory και όλους τους συντελεστές του δίσκου with a little twist...(sic). Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας.
Είστε όλοι καλεσμένοι μας. Σας περιμένουμε! Crow Club, Σινώπης 27, Αθήνα. Ώρα έναρξης 22:00. Είσοδος Ελεύθερη.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου