NEWS OF THE WORLD (21/9/21)


• Έχοντας συμπληρώσει 50 χρόνια μουσικής, οι Queen αποφάσισαν να ανοίξουν ένα pop-up κατάστημα στην Carnaby Street του Λονδίνου, με την επωνυμία "Queen The Greatest". Τα εγκαίνια του καταστήματος που βρίσκεται στο Νο 57 της Carnaby Street , θα γίνουν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 και θα μπορείτε να αγοράσετε δίσκους (cd και βινύλιο),  DVD, Blu-ray, t-shirts, περιορισμένες εκδόσεις δίσκων,  μακρυμάνικα, τζάκετ, καπέλα ενώ κάθε μήνα θα έχει και αφιέρωμα σε ένα προϊον.  
• Έφυγε από τη ζωή μετά από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 73 ετών ο μπασίστας Roger Newell, που τη δεκαετία του 70 συνεργάστηκε με τον Rick Wakeman στα άλμπουμ του Journey to the Centre of the Earth, The Myths and Legends of King Arthur and the Knights of the Round Table και No Earthly Connection.
• Ελαφρά στο πρόσωπο τραυματίστηκε ο Liam Gallagher μετά από πτώση από …ελικόπτερο, που του συνέβη μετά από συναυλία του στο Isle of Wight festival. Να εξηγήσουμε ότι ο Gallagher έχασε το βηματισμό του κι έπεσε κατά την έξοδο από το ελικόπτερο, όταν αυτό είχε πια προσγειωθεί. Πάντως αστειευόμενος, ο μουσικός πρότεινε πλάνα από την πτώση του να χρησιμοποιηθούν στο επόμενο video του και η φωτογραφία του να μπει εξώφυλλο στον επόμενο δίσκο του!

• Οι πολλές καινούργιες επανεκδόσεις του Black Album" των Metallica το έφεραν για ακόμα μια φορά μέσα στο chart του Billboard με 37.000 αντίτυπα, στη θέση Νο 9! "Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για καινούργιο άλμπουμ» είπε ο Lars Ulrich. Για την ώρα το συγκρότημα, αναλώνεται στις εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια του Black Album και τις επανεκδόσεις των άλμπουμ τους. Οι Metallica γιόρτασαν τα 30 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του ιστορικού Black Album με διάφορους. Ένας από αυτούς ήταν και η εμφάνισή τους στο σταθμό SiriusXM και στην εκπομπή "The Howard Stern Show" όπου μαζί με την Miley Cyrus έπαιξαν το "Nothing Else Matters".

Ακούγοντας αυτήν την εκτέλεση, αναρωτήθηκα γιατί πρέπει να μου αρέσει;;; Προσέξτε, κακή δεν είναι και η Cyrus βάζει τον καλύτερο εαυτό της. Όσο για τους Metallica δικό τους τραγούδι είναι, crossover hit, καλάκάνουν και θέλουν να το περάσουν και στις καινούργιες γενιές. Εμένα εξακολουθεί να μου αρέσει εκείνη η πρώτη εκτέλεση του συγκροτήματος, που τη θεωρώ αξεπέραστη. Και κάτι τελευταίο: Προσέξτε πόσο η φωνή της Miley Cyrus μοιάζει με αυτήν της Marianne Faithfull που είχε κάνει φωνητικά στο "The Memory Remains"! 
• Σε συνέντευξή του Bruce Dickinson είπε ότι θα του άρεσε η ιδέα στην επερχόμενη συναυλία των Iron Maiden να συμπεριλάβουν τραγούδια που έχουν χρόνια να παίξουν live. Κι ανάφερε τα 'Rime of the Ancient Mariner' αλλά 'Killers' και 'Murders in the Rue Morgue’ από την εποχή του Paul DiAnno. Ευπρόσδεκτα!
• Για τις 3 Δεκεμβρίου προγραμματίστηκε η κυκλοφορία του 10ινσου βινύλιου του "Hellraiser", στην εκτέλεση Ozzy και Lemmy με τη β΄πλευρά να έχει το ίδιο τραγούδι αλλά στην εκτέλεση των Motorhead.


• Ένα EP με 7 διασκευές σε τραγούδια των Rolling Stones θα κυκλοφορήσουν οι Blackberry Smoke με τίτλο Stoned. Η κυκλοφορία του EP γίνεται στο πλαίσιο της αμερικάνικης Record Store Day Black Friday, που θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου. Οι τίτλοι των τραγουδιών είναι All Down The Line, Sway, Can't You Hear Me Knockin', Tumbling Dice, Just My Imagination (Running Away With Me), I Got The Blues και Street Fighting Man. Το Stoned θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένα αντίτυπα 2.5000 κομματιών.
• Η έκπληξη δεν είναι ότι ο 76χρονος Rod Stewart κυκλοφόρησε καινούργιο άλμπουμ (The Tears of Hercules), η έκπληξη είναι ότι το πρώτο video single, τηρουμένων των αναλογίων, είναι καλό.
• Η συναυλία των Doors στο Hollywood Bowl το 1968 θα βγει στους αμερικάνικους κινηματογράφους στις 4 Νοεμβρίου και μόνο για μια ημέρα. Ο τίτλος της ταινίας είναι The Doors: Live At The Bowl ’68 Special Edition και θα περιέχει και συζήτηση των John Densmore και Robby Krieger για τη συναυλία τους καθώς και ακυκλοφόρητο οπτικό υλικό. 

• Όσοι παρευρέθηκαν στη συναυλία των Pearl Jam στο Sea.Hear.Now festival στο Asbury Park του, είδαν στη θέση του δεύτερου κιθαρίστα τον Josh Klinghoffer, πρώην Red Hot Chili Pepper. Ο Josh Klinghoffer, θα είναι touring κιθαρίστας για το αμερικάνικο συγκρότημα και είχε παίξει με τους Red Hot Chili Pepper στη συναυλία στην Αθήνα.






 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου