IAN GILLAN: ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ RITCHIE BLACKMORE ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ. ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ ΤΟ 1980!

Για μια ακόμα φορά θα μας απασχολήσει(!) το κλασικό θέμα της πιθανής επανασύνδεσης των Deep Purple με τον Ritchie Blackmore. Για μια ακόμα φορά, ο Gillan σε συνέντευξή του στο Tales From The Road και τον Vikram Chandrasekar μίλησε για το θέμα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν το συγκρότημα βρίσκεται σε επαφή με τον Ritchie κι αν υπάρχει μια περίπτωση για reunion. Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: «Όχι. έχουμε επαφές, η ένταση έπεσε όταν ξεκαθαρίσαμε τα θέματα που είχαμε με τα οικονομικά μας. Υπήρχαν κάποιοι managers που στο παρελθόν που δεν είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους. Δεν πληρώθηκα για περίπου 10 χρόνια από τους Deep Purple και μιλάμε για τα καλά χρόνια! Κανείς δεν ξέρει ποιος πήρε αυτά τα λεφτά. Γενικώτερα υπήρξαν πολλές εντάσεις μεταξύ μας, ειδικά όταν έφυγε.  Αλλά τώρα πια είμαστε πολύ μεγάλοι και ανταλλάσσουμε μηνύματα μέσω των managers μας. Δεν μπορώ να γράψω, ή να τηλεφωνήσω στον Ritchie γιατί δεν έχει ούτε τηλέφωνο, ούτε υπολογιστή. Ζει σε έναν μεσαιωνικό κόσμο και του προωθούν τα μηνύματα που προορίζονται για εκείνον. Σίγουρα υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα, έχουμε διαφωνίες και δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που κατά καιρούς διαβάζω. Άκουσα από τον David Coverdale και κάποιους άλλους να μιλούν για το τι συνέβη τη βραδιά εισαγωγής μας στο Rock And Roll Hall Of Fame. Εμείς ήμασταν ευγενικοί με όλους και αναφέρομαι για όλο το συγκρότημα. Προσκαλέσαμε τον Ritchie να παίξει το “Smoke On The Water” μαζί μας στην τελετή, αλλά αρνήθηκε». Τότε όμως ο Gillan είχε δηλώσει ότι στην τιμητική βραδιά θα παίξει μόνο η παρούσα μπάντα, δήλωση που είχε αναρτηθεί και στο site τους. Να θυμίσουμε ότι τον Απρίλιο του 2019, μετά την τιμητική βραδιά του Rock’n’Roll Hall of Fame, ο Coverdale είχε δηλώσει ότι «με κοινή τους θέση οι Gillan, Glover και Paice, απέτρεψαν την παρουσία του Ritchie Blackmore πάνω στη σκηνή. Ήταν μια βραδιά τιμής και επειδή ήταν γνωστό ημέρες πριν ότι η σημερινή σύνθεση δεν ήθελε με κανένα τρόπο την εκεί παρουσία του, τηλεφώνησα του Ritchie και του πρότεινα να ανέβει στη σκηνή μαζί μου. Κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε! Προτίμησε να μην έλθει και λυπάμαι γιατί αν δεν ήταν αυτός, κανείς μας δεν θα βρισκόταν εκείνο το βράδυ επάνω στη σκηνή. Με δεδομένη την απάντηση του Ritchie, υπήρξε πολύ έντονη δική μου σκέψη κι αφού είχαν πάρει την αρνητική απάντηση των υπόλοιπων (σ.σ. εννοεί των Gillan/Glover/Paice)για τη μη συμμετοχή του Blackmore στη σκηνή, να ακυρώσω και τη δική μου παρουσία. Κανένας από εμάς δεν θα ήταν επάνω στη σ’αυτή τη σκηνή(σ.σ. εννοεί του Rock’n’Roll Hall of Fame) αν δεν ήταν ο Ritchie Blackmore».
   Κι ο Gillan συνέχισε: “Ποτέ δεν είχαμε ανταγωνισμό με τον Ritchie, εκείνος βλέπει τα πράγματα με τον τρόπο του κι εμείς με τον δικό μας, οπότε δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε εντάσεις. Μετά από τόσα χρόνια στην καριέρα μας με όλα να κυλούν κανονικά και μια πιθανή επανασύνδεση η οποία ακούγεται πολλά χρόνια θα μας εμφάνιζε σαν τσίρκο και θα μας αποσπούσε την προσοχή από αυτό που κάνουμε. Δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστο και δεν λειτουργούμε πλέον έτσι» κατέληξε.
Η χρονομηχανή του Rockmachine.gr μας επιστρέφει στο 1980 όταν οι δύο μουσικοί βρέθηκαν και έπαιξαν μαζί σε συναυλία των Gillan στο Rainbow Theater του Λονδίνου. Εκείνη τη  βραδιά, η σύνθεσή τους ήταν Bernie Torme κιθάρα, Colin Towns πλήκτρα, John McCoy μπάσο και Mick Underwood πλήκτρα. Ήταν 10 Μαϊου 1980 όταν o Ritchie Blackmore ανέβηκε στη σκηνή του Rainbow Theater κατά τη διάρκεια συναυλίας τους κι έπαιξαν ένα rock’n’roll medley. Ήταν η εποχή που οι Gillan είχαν κυκλοφορήσει το Mr. Universe και περιόδευαν ενώ ο Μαυροφορεμένος είχε κυκλοφορήσει με τους Rainbow το Down to Earth.
Αυτή η κοινή  εμφάνισή τους δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα σε cd παρά μόνο σε 3πλό Bootleg με τίτλο Dead of the Nights 1980 που εκτός από τη συναυλία των Gillan στο Rainbow Theater, περιέχει και συναυλία τους στο City Hall του Sheffield (6 Οκτωβρίου 1980). 'Ομως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που έπαιξαν μαζί, μετά την πρώτη διάλυση των Τιτανοτεράστιων, αφού και το 1978 σε συναυλία των Gillan o Μαυροφορεμένος είχε ανέβει στη σκηνή για ένα τζαμάρισμα.
Το γεγονός είναι ότι το Δεκέμβριο του 1979 όταν και οι δύο είχαν κυκλοφορήσει τα πιο πάνω άλμπουμ, ο Blackmore επισκέφτηκε τον Gillan στο καμαρίνι του και του πρότεινε να γίνει μέλος των Rainbow για να πάρει αρνητική απάντηση με αιτιολογία ότι οι Rainbow δεν έδινα τόσες συναυλίες όσες οι Gillan (σ.σ. άρα έβγαζε περισσότερα χρήματα), ενώ του αντιπρότεινε να παίξει αυτός (ο Blackmore) στο δικό τους (τους Gillan!) .
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

 18/9/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου