ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΤΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ TRIBUTES BANDS (REMEMBER LIZZY/NO REMORSE/SNAKEBITE)


O Rockmachine.gr παρουσιάζει 3 από τα καλύτερα ελληνικά tribute συγκροτήματα, τους Remember Lizzy, No Remorse και Snakebite. Θα ακολουθήσει κι άλλη παρουσίαση με άλλα 3 ελληνικά tributes.
Οι Snakebite, είναι η Ελληνική Tribute μπάντα του Alice Cooper. Δημιουργήθηκαν το 2017 και μέχρι και σήμερα έχουν κάνει αρκετές εμφανίσεις, παίζοντας τα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια της πενηντάχρονης καριέρας του άρχοντα του shock rock. Ξεχωριστή στιγμή αποτελεί η συναυλία τους στις 16 Μαρτίου 2019 όπου μαζί τους έπαιξε ο επί πάρα πολλά χρόνια κιθαρίστας στη μπάντα του Alice Cooper, Ryan Roxie. Ένα αυθεντικό Alice Cooper show περιλαμβάνει όμως και τα θεατρικά που είναι επηρεασμένα από ταινίες τρόμου. Όπως είναι αναμενόμενο, οι Snakebite ρίχνουν μερικές πινελιές από το Alice Cooper show και στις δικές τους εμφανίσεις χαρίζοντας στο κοινό ένα οπτικοακουστικό θέαμα. Η επόμενη εμφάνισή τους έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 στο Crow Live Stage.



Τους Snakebite αποτελούν οι:
Αντώνης Παπαδόπουλος - Φωνή
Κωνσταντίνος Κουζήγιαννης - Κιθάρα
Γιώργος Μυλωνάς - Κιθάρα
Δημήτρης Κότσικος - Μπάσο
Αλέξανδρος Ρουμελιώτης- Πλήκτρα
Φοίβος Ανδριόπουλος - Τύμπανα
Deanna Mohr - Φωνητικά
Penny Rizou - Φωνητικά
Εύη Καραγιάννη - Θεατρικά
Σπύρος Σπυρόπουλος - Θεατρικά
 Οι Remember Lizzy δημιουργήθηκαν το 2005 από τους Νίκο Παπαδόπουλο μπάσο Μιχάλη Δανδουλάκη φωνή, Πάνο Παπαπέτρο και Γιάννη Σίννη κιθάρα, Ορέστη Τσινάλη ντραμς και Βίκυ Αρχοντούλη φωνητικά, ως Thin Lizzy tribute μπάντα με πολλές εμφανίσεις και αφιερώματα σε πολλούς συναυλιακούς χώρους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιτέα κλπ. Οργάνωσαν τα αφιερώματα στον Gary Moore στο Κύτταρο με την συμμετοχή του Chris Tsangarides του Vic Martin και πολλών Ελλήνων μουσικών. Το 2019 συμμετείχαν στη live για τον Gary Moore στην Βουδαπέστη παίζοντας το Black Rose album των Thin Lizzy μαζί με τον αδερφό του Moore, Cliff Moore. Δημιουργούν δικό τους υλικό με την ονομασία Noely Rayn, έχουν κυκλοφορήσει 2 άλμπουμ και ετοιμάζουν το 3ο. Η σύνθεση της μπάντας το 2021 είναι Μιχάλης Δανδουλάκης φωνή, Πάνος Παπαπέτρος και Γιάννης Σίννης κιθάρες, Κώστας Ραγκαζάς μπάσο, Μάνος Γαβαλάς πλήκτρα και Άκης Γαβαλάς ντραμς.


Οι No Remorse (Motörhead tribute band) δημιουργήθηκαν το 2009. Έχουν στο ενεργητικό τους πολλά live σε clubs όχι μόνο των Αθηνών αλλά και σε ολη την Ελλάδα. Η ένταση (ηχητική), η ενεργεία αλλά και μεγάλη τους αγάπη για τους Motörhead (παίζοντας κομμάτια απο όλες τις περιόδους) είναι αυτα που χαρακτηρίζουν τις live εμφανίσεις τους. Το 2012 ξεκίνησαν μια προσπάθεια να ενώσουν και αλλες tribute μπάντες. Η προσπάθεια αυτη ονομάστηκε No Remorse festival.Εχουν πραγματοποιηθεί ήδη 10 φεστιβάλ σε ολα αυτά τα χρόνια σε μεγάλες σκηνές των Αθηνών με μεγάλη επιτυχία και τα τελευταία τέσσερα χρόνια το φεστιβάλ φιλοξενείτε στον υπέροχο χώρο του Harley Davidson Hellas Club. Απο τον Μαΐο του 2021 τα τύμπανα των No Remorse αναλάμβανει ο Alexandros Alexiou (Phase Reverse- Sabotaz). Line up Alexandros Alexiou(Drums) Bill Kotos (Guitar) George Diamantis (Bass).

8/8/21






Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Μην ξεχνάμε και τους ssik Ελληνικό tribute σχήμα στους KISS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να συμπληρώσω κιεγώ το καταπληκτικό γκρουπ No Quarter Athens, tribute στους Led Zeppelin!

    ΑπάντησηΔιαγραφή