ROCK INCIDENT 191: O DOOGIE WHITE ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΗΝ AUDITION ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ IRON MAIDEN


 Και ο Σκοτσέζος Doogie White ήταν υποψήφιος για τη θέση του Bruce Dickinson όταν ο τελευταίος αποχώρησε το 1993. Ο έως τότε άγνωστος Doogie βρισκόταν στις Βρυξέλλες ηχογραφώντας (σ.σ. δεν αναφέρει ποιο άλμπουμ (Το Take the Money and Run των Midnight Blue κυκλοφόρησε το 1994 και στο εσώφυλλο αναφέρει ότι ηχογραφήθηκε στα στις τουαλέτες και στα δωμάτια του Big Chiz) όταν ένας φίλος του τον ενημέρωσε ότι ο Dickinson αποχωρεί απ ότι συγκρότημα κι αν ενδιαφέρεται να στείλει μια κασέτα με τη φωνή του στην εταιρεία management των Iron Maiden, την Sanctuary. Ο White πήγε σπίτι του και ετοίμασε μια κασέτα με 5 τραγούδια και τους την έστειλε. Σύντομα επικοινώνησαν μαζί του και του είπαν τη Δευτέρα θα έκανε audition μαζί τους. Παράλληλα, του έστειλαν μια κασέτα με 20 τραγούδια τους για να τα μάθει μέσα στο ΣαββατοΚύριακο. Μεταξύ των τραγουδιών ήταν και τα "Be Quick Or Be Dead", "From Here To Eternity", "Can I Play With Madness", "Iron Maiden" και"The Clairvoyant".
"Πήγα στο σπίτι του Steve Harris. Το studio ήταν μια παλιά φάρμα, ένα παλιό οίκημα. Πήραν θέση γύρω μου και στη μέση ήμουν εγώ με το μικρόφωνο, με τον  Nicko McBrain να βρίσκεται πίσω μου κι αρχίσαμε να παίζουμε τα τραγούδια. Κάναμε ένα διάλειμμα για να πιούμε ένα τσάι και φάγαμε κάποια μπισκότα! Συνεχίσαμε παίζοντας ακόμα μερικά τραγούδια και επέστρεψα σπίτι μου". 

Μετά έμαθε ότι τη θέση πήρε ο Blaze, που πιστεύω ότι έκανε σπουδαία δουλειά στο συγκρότημα». Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του hard rock μας θυμίζει ότι ο Doogie White το 1995 επιλέχτηκε από τον Ritchie Blackmore για να αναλάβει τη θέση του τραγουδιστή στους Rainbow και στο άλμπουμ τους Stranger in Us All. Έχει ακόμα συνεργαστεί με τους Yngwie Malmsteen, Tank, Michael Schenker Fest, Alcatrazz και Cornerstone.

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

16/8/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου