NEWS OF THE WORLD (23/8/21)


 • “Stratego" είναι ο τίτλος του δεύτερου τραγουδιού που παρουσίασαν οι Iron Maiden από το επερχόμενο άλμπουμ τους "Senjutsu" που θα κυκλοφορήσει στις 3 Σεπτεμβρίου. Σίγουρα καλύτερο από το «The Writing On The Wall».Παράλληλα το συγκρότημα έκλεισε συμφωνία με την αλυσίδα supermarket Asda για την προώθηση τόσο της μπύρας Trooper’s Sun & Steel Japanese lager όσο κι ενός t-shirt με τον Eddie και το εξώφυλλο του καινούργιου άλμπουμ Senjutsu. Τα supermarkets Asda έχουν 226 καταστήματα σε όλη τη Μ.Βρετανία.
• Τον άτυπο τίτλο του Καλύτερου Ιρλανδού Καλλιτέχνη, κέρδισε ο Rory Gallagher μετά από ψηφοφορία μεταξύ των ακροατών ιρλανδικού ραδιοσταθμού. Για την ιστορία, οι υπόλοιποι καλλιτέχνες ήταν οι  U2, Thin Lizzy, Van Morrison και Christy Moore.
• Οι βετεράνοι progressive folk rockers Caravan ανακοίνωσαν ότι στις 8 Οκτωβρίου θα  κυκλοφορήσουν το καινούργιο άλμπουμ τους με τίτλο It's None Of Your Business.Οι Caravan αποτελούνται από τους Pye Hastings (κιθάρα, τραγούδι), Geoffrey Richardson (βιόλα, μαντολίνο, κιθάρα), Jan Schelhaas (πλήκτρα), Mark Walker (ντραμς), Lee Pomeroy (μπάσο) και Jimmy Hastings (φλάουτο).
• Σύμφωνα με αγωγή που κατέθεσε η «JC» (σ.σ. παρουσιάζεται μόνο με αρχικά της) η οποία σήμερα είναι 68 ετών και ζει στο Connecticut, αναφέρεται πως ο Bob Dylan το 1965, τότε 23 ή 24 ετών, «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του ως μουσικός, φροντίζοντας την JC η οποία τότε ήταν 12 ετών, για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να αποκτήσει τον έλεγχό της, ως μέρος του σχεδίου του να την παρενοχλήσει σεξουαλικά και να την κακοποιήσει». Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Bob Dylan  δημιούργησε ένα «δέσιμο» με την JC για να «κάμψει τις αναστολές της με σκοπό να την κακοποιήσει σεξουαλικά, το οποίο και έκανε, σε συνδυασμό με παροχή ναρκωτικών, αλκοόλ και απειλές σωματικής βίας, αφήνοντάς την συναισθηματικά και ψυχολογικά σημαδεμένη μέχρι σήμερα». Πάντα σύμφωνα με την ενάγουσα, ο Bob Dylan επιχείρησε να την κακοποιήσει, αναφέροντας ότι κάποια περιστατικά συνέβησαν στο διάσημο ξενοδοχείο Chelsea του Manhattan. Η JC ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση και δίκη ενόρκων με κατηγορίες για επίθεση, βία, ψευδή φυλάκιση και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας, τα επακόλουθα της οποίας την οδήγησαν να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη σε πολλές περιπτώσεις. Εκπρόσωπος του 80χρονου Dylan, δήλωσε στον Guardian τη Δευτέρα ότι «ο ισχυρισμός της γυναίκας 56 χρόνια μετά είναι αναληθής και θα φανεί κατά την υπεράσπιση».


• Τα 30α γενέθλια του Black Album, ακολούθησε η ανακοίνωση του The Metallica Podcast: Volume 1 – The Black Album, που θα κάνει πρεμιέρα στις 20 Αυγούστου. Το podcast αποτελείται από 8 επεισόδια κι αναφέρεται στη δημιουργία του ομώνυμου πέμπτου άλμπουμ των Metallica, γνωστό ως «The Black Album» και εκτός των μελών του συγκροτήματος, 40 καλεσμένοι, συμπεριλαμβανομένων του πρώην μπασίστα του γκρουπ, Jason Newsted, του παραγωγού Bob Rock,  μέλη του road crew,  κριτικών, φίλων και άλλων, εκθέτουν την γνώμη του για το άλμπουμ αλλά κι εκείνη την εποχή και πολιτιστική επίδραση του άλμπουμ.

• Δείτε τον τότε μπασίστα των Metallica, Jason Newsted να ανοίγει και να παρουσιάζει την deluxe έκδοση box set του Black Album των Metallica.



• Αποχώρησε από τους Cure ο μπασίστας Simon Gallup, ευχόμενος καλή τύχη στα υπόλοιπα μέλη. Ο Gallup ήταν μέλος των The Cure από το 1979 για να αποχωρήσει το 1982, δηλαδή την πιο δημιουργική περίοδό τους και να επανέλθει το 1984 έως και τις ημέρες μας.
• Ένα άγαλμα σε πραγματικό ύψος θα στηθεί στο West Bromwich, στην πόλη που γεννήθηκε πριν πάει στο Δουβλίνο ο Phil Lynott, για να τιμήσουν τη μνήμη του αλλά και τη μουσική του. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 20 Αυγούστου, που ήταν τα 72α γενέθλια του και θα μεταδόθηκαν livestreaming.


• Το EP, Change the World με 4 τραγούδια κυκλοφόρησε ο Ringo Starr με το πρώτο video single “Let’s Change the World” να είναι γραμμένο από τους 2 Toto, Joseph Williams και Steve Lukather, οι οποίοι και παίζουν στο τραγούδι. Στο EP, συμμετέχουν ακόμα οι Linda Perry, Trombone Shorty κι ο κιθαρίστας των Eagles, Joe Walsh. Το Change the World θα κυκλοφορήσει στις 24 Σεπτεμβρίου.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου