ROCK INCIDNET 185 : ΚΙ ΑΝ Η DEBBIE HARRY ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΟΥΣ TALKING HEADS;;;;

Οι Talking Heads αποτέλεσαν ένα από τα σημαντικότερα new wave αμερικάνικα συγκροτήματα, που κυκλοφόρησαν όχι μόνο ορισμένους καλούς δίσκους αλλά με τον ήχο και την αισθητική τους, επηρέασαν τα μελλοντικά συγκροτήματα. Όμως μικρές λεπτομέρειες μπορούν να αλλάξουν την πορεία ενός συγκροτήματος, όπως αυτή που ΔΕΝ συνέβη κι αφορά τα ιδρυτικά μέλη των Talking Heads, Chris Frantz και τη μετέπετα σύζυγό του Tina Weymouth και την τραγουδίστρια/μοντέλο του Andy Warhol, Debbie Harry. Στις αρχές της δεκαετίας του 70, πριν ακόμα οι Talking Heads καταλήξουν στα μέλη με τα οποία ηχογράφησαν τον πρώτο δίσκο τους, το ζευγάρι Tina Weymouth (μπάσο) και Chris Frantz(ντραμς), ζούσε σε μια σοφίτα στη Νέα Υόρκη,  χωρίς θέρμανση, νερό και τουαλέτα. «Πηγαίναμε σε φίλους για να κάνουμε μπάνιο» λέει ο Frantz.
Οι Weymouth και Frantz αποφάσισαν να σχηματίσουν ένα συγκρότημα και άρχισαν να επισκέπτονται το CBGB club, ζώντας τη γέννηση της αμερικάνικης punk σκηνής. Παράλληλα με την πρακτική που έκαναν κάθε ημέρα, διατήρησαν τις δουλείες τους για να μπορούν να βιοπορίζονται και σε μια στιγμή αποφάσισαν να μιλήσουν με τον ιδιοκτήτης του CBGB, Hilly Kristal για να τους βοηθήσει να παίξουν. Ο Kristal τους έβαλε να ανοίξουν μια συναυλία των Ramones με το ημερολόγιο να δείχνει 5 Ιουνίου 1975 και κατάλαβε ότι αν και άγνωστοι…το έχουν. Τους πρότεινε να δοκιμάσουν δικά τους τραγούδια και να αλλάξουν τη σύνθεση των μελών τους, προτείνοντάς τους την Debbie Harry σαν τραγουδίστρια. “Παίζει ήδη σε ένας συγκρότημα, αλλά αν την κεράσετε ένα ποτό, μπορεί να γίνει τραγουδίστρια σας» τους είπε! Η ιδέα άρεσε στους Weymouth και Frantz, οι οποίοι της πρότειναν τη θέση της τραγουδίστριας, αλλά η Harry προτίμησε να συνεχίσει με τους Blondie. Δικαιώθηκε, αφού 1 χρόνο αργότερα , όταν οι Blondie κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους και βγήκαν περιοδεία στην Ευρώπη με τους Ramones. Οι Talking Heads συνέχισαν με τραγουδιστή, τον κιθαρίστα David Byrne, κίνηση που τους βγήκε, αφού το συγκρότημα από τον πρώτο κιόλας δίσκο του απογειώθηκε.

Οι Weymouth και Frantz κράτησαν καλή σχέση με την Debbie Harry, η οποία ήταν καλεσμένη στο άλμπουμ ‘No Talking, Just Head’ που ηχογράφησαν το 1996 σαν The Heads χωρίς τον David Byrne που είχε αποχωρήσει, διατηρώντας τα δικαιώματα του ονόματος. Πως μπορεί να ήταν η καριέρα των 2 συγκροτημάτων (Blondie και Talking Heads) αν η Harry είχε δεχτεί την πρόταση τους; 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

7/7/21
 


 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου