ROCK INCIDENT 187: “ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΥΣ GENESIS ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ FUHRER!”


Για μια ακόμα φορά ο πρώην κιθαρίστας των Genesis, Steve Hackett μίλησε για την αιτία που έφυγε από το συγκρότημα το 1977. Αυτή τη φορά, το έκανε μέσω της βιογραφίας που έγραψε ο Mario Giametti με τίτλο Genesis 1975 - 2021: The Phil Collins Years που μόλις κυκλοφόρησε στη Μ.Βρετανία. Ο Hackett αναφέρεται στη χρονική περίοδο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ Wind & Wuthering (1976) όπου θεώρησε ότι η πίεση που τού εξάσκησαν οι Tony Banks (πλήκτρα) και Mike Rutherford (μπάσο) ήταν πολύ μεγάλη. “Δεν πιστεύω ότι οι σχέσεις των μελών μέσα σε ένα συγκρότημα πρέπει να είναι τόσο ανταγωνιστικές. Ξαφνικά κάποιος ήθελε να γίνει Führer” γράφει.
“Έγραφα διαρκώς μουσική και προσπαθούσα να τη διοχετεύσω μέσα από το συγκρότημα. Μού αρέσει να δουλεύω με άλλους μουσικούς και στην αρχή στους Genesis είχα αυτή την ευκαιρία. Όμως μετά την αποχώρηση του Peter Gabriel τα πράγματα άλλαξαν και οι ισορροπίες χάλασαν». Ο Hackett λανθασμένα είχε πιστέψει ότι η επιτυχία του πρώτου προσωπικού του άλμπουμ Voyage Of The Acolyte(1975) όταν ακόμα ήταν μέλος των Genesis, θα τον βοηθούσε να επανακτήσει τη θέση του μέσα στο συγκρότημα, αλλά συνέβη το αντίθετο με τον Tony Banks (σ.σ. αυτόν θεωρεί σαν Führer) να του λέει ότι αν θέλει να είναι μέλος τους, θα πρέπει να μην ηχογραφεί προσωπικά άλμπουμ και να αφοσιωθεί μόνο στους Genesis! Και δεν παρέλειψε να του υπογραμμίσει ότι αν συμβάλλει συνθετικά σε ένα τραγούδι, δεν υπήρχε εγγύηση ότι θα μοιραζόταν εξίσου. Και προσέθεσε: «Αν δεν σου αρέσει, ξέρεις τι μπορείς να κάνεις». Αναφερόμενος στον Peter Gabriel είπε ότι ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι του συγκροτήματος, που πάντα ήθελε μια δημοκρατία. Το ίδιο και ο προηγούμενος κιθαρίστας Anthony Phillips, που αντικατέστησε ο Hackett.
«Η δημοκρατία στις μπάντες είναι ένα εξαιρετικό ιδανικό, αλλά σπάνια λειτουργεί στην πράξη, γιατί για να το επιτύχετε πρέπει να αναγνωρίσετε σε όλους όσοι είστε εξίσου ταλαντούχοι με τον εαυτό σας και νομίζω ότι είναι δύσκολο για ορισμένα άτομα να το καταλάβουν». Αυτά λέει στον Mario Giametti ο Steve Hackett που από το 1977 ακολουθεί προσωπική καριέρα με δεκάδες άλμπουμ. Οι Genesis συνέχισαν χωρίς αυτόν κυκλοφορώντας το άλμπουμ ...And Then There Were Three...(1978) με κορύφωση τη δεκαετία του 80 που γνώρισαν δεκάδες επιτυχίες.
 Α.Ρ.

17/7/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου