NEWS OF THE WORLD (22/7/21)


 • Μια σειρά παιδικών φορμών παρουσίασαν οι AC/DC, στηριζόμενοι στη λογική «να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί»!' Η φωτογραφία τα λέει όλα, μπορείτε να τα παραγγείλετε από εδώ. Το συγκρότημα δεν σταμάτησε εδώ αλλά με τη συνεργασία της Calicraft Brewing Company, ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο ειδών μπύρας  για το φετινό καλοκαίρι. Οι ονομασίες του είναι  AC/DC PWR UP και AC/DC TNT . Εν τω μεταξύ, τα μόνα αλκοολούχα προϊόντα με το λογότυπο συγκροτημάτων(συμπεριλαμβανομένης της μπύρας) που είναι διαθέσιμα σε ελληνικές αλυσίδες super markets (διατίθενται σε ενημερωμένες κάβες), είναι η μπύρα Trooper των Iron Maiden που στοιχίζει 4.10ευρώ και μόνο στα ΑΒ.
• Τα 10.000.000(!) αντίτυπα ξεπέρασε σε πωλήσεις το άλμπουμ των Journey,  "Escape", κερδίζοντας διαμαντένιο δίσκο και μπήκε στην μικρή ομάδα δίσκων που έχουν ξεπεράσει αυτό το εντυπωσιακό νούμερο, μόνο στην Αμερική!
• Μια ημέρα  μετά το θάνατο του κιθαρίστα LeffLaBar, ανακοινώθηκε ότι έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από καρκίνο στους πνεύμονες κι ο οργανίστας του συγκροτήματος Gary Corbett. Ο Corbett συνόδευε το συγκρότημα παίζοντας πίσω από τη σκηνή, γιατί δεν ήθελαν να φαίνεται ο οργανίστας (σ.σ. ιδιοτροπίες των fans αλλά και μερικών hard rock συγκροτημάτων), ενώ είχε περιοδεύσει και με τους Kiss τη δεκαετία του 80 αλλά κι αρχές 90, παίζοντας και κάνοντας φωνητικά και στα άλμπουμ τους Crazy Nights, Hot In The Shade και Revenge. Είχε παίξει στο προσωπικό άλμπουμ του Lou Gramm (σ.σ. αυτός τον συνέστησε στον Paul Stanley) κι είχε συνσυθέσει την μεγάλη επιτυχία της Cyndi Lauper, "She Bop".
• Δείτε το video που ετοίμασαν οι fans του ντράμερ των Beatles, Ringo Starr για τα 81α γενέθλιά του. Στο τέλος του video,  εμφανίζεται η γυναίκα του –ηθοποιός Barbara Bach, ο κιθαρίστας των Eagles, Joe Walsh κι ο κιθαρίστας των Toto, Steve Lukather.
• Τρεις συναυλίες στην…Αλάσκα έκλεισαν οι Foo Fighters, με την πρώτη να είναι για τις 17 Αυγούστου και τη δεύτερη στις 19 στο Dena'ina Center τού Anchorage και την Τρίτη στις 21 Αυγούστου στο Carlson Center του Fairbanks. Τα εισιτήρια κοστίζουν $129.50!Το τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο Medicine At Midnight πήγε στο Νο1 του αμερικάνικου chart με συνολικές πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του 64.000 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 23.000 είναι cd και βινύλια. Να πάρετε ζακέτα!
• Χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες (τιμές εισιτηρίων, ώρα έναρξη κλπ) έγινε γνωστό ότι η Beth Hart θα παίξει το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη στο Βύρωνα, στο πλαίσιο της περιοδείας της με τίτλο "Thankful".
• Ένα πολυτελές βιβλίο με όλη την ιστορία της κιθάρας κι ενισχυτών Fender θα κυκλοφορήσει στις 21 Σεπτεμβρίου, με τίτλο "Fender 75 Years" (Motorbooks, Το βιβλίο θα ξεκινάει από το πρώτο όργανο που κυκλοφόρησε το 1946 και μέσα από διηγήσεις και φωτογραφίες του ιδρυτή της, Leo Fender, θα παρουσιαστεί όλη η ιστορία της.
• Δεν το γλυτώνουμε το Live. Οι Journey θα εμφανιστούν στις 18 Δεκεμβρίου 2021 στο Colosseum του Caesars Palace στο Las Vegas σε μια ειδική συμφωνική βραδιά(σ.σ. φαντάζομαι ότι αυτό σημαίνει ότι θα συνοδεύονται από Συμφωνική Ορχήστρα!), που επιμελήθηκαν κατά κύριο λόγο οι Neal Schon και Jonathan Cain. Λογικό είναι να κυκλοφορήσει ένα cd/dvd από αυτή τη βραδιά!
• Τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του άλμπουμ των Skid Row "Slave To The Grind", θα γιορτάσει ο Sebastian Bach,παίζοντας ολόκληρο το άλμπουμ στην αμερικανική περιοδεία που θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου από το Waterloo της Νέας Υόρκης και θα τελειώσει στις 17 Δεκεμβρίου στο San Diego. Δεν θα μας έπεφ τε καθόλου άσχημα να τον βλέπαμε κι Ευρώπη. 
• Ήταν 1973, πριν 48 ολόκληρα χρόνια όταν οι Ron Wood, Rod Stewart και Kenney Jones σαν Faces, κυκλοφορούσαν το τελευταίο άλμπουμ τους που ήταν το Ooh La La. Έκτοτε ακολούθησαν προσωπικές καριέρες με τα γνωστά αποτελέσματα, ενώ το 2008 έγινε μια προσπάθεια επανασύνδεσης με τον Mick Hucknall των Simply Red στη θέση του Rod Stewart, χωρίς αποτέλεσμα. Τώρα οι τρεις μουσικοί είναι αποφασισμένοι να ξανά δουλέψουν μαζί και αναμένεται βρετανική περιοδεία. Ο χρυσόδετος τόμος της ιστορίας του Κλασικού rock, μας θυμίζει ότι τα άλλα δύο μέλη των Faces, οι Ronnie Lane μπάσο και Ian McLagan πλήκτρα, έχουν φύγει από τη ζωή. Σε συνέντευξή του στους The Times, ο Ron Wood δήλωσε ότι μαζί με τον Mick Jagger έχουν ετοιμάσει (εννοεί remastered) 9 τραγούδια για την 40η επέτειο του άλμπουμ των Rolling Stones Tattoo You. Παράλληλα είπε, ότι τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε ο Jagger (σ.σ. τον φάγατε με τα σχόλια σας), ανήκουν στο παρελθόν.



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου