NEWS OF THE WOLRD (15/7/21)

 

•  Οι Metallica θα γιορτάσουν τα 40 χρόνια τους με ένα 2ήμερο συναυλιών στη γενέτειρά τους, το San Francisco στις 17 και 19 Δεκεμβρίου. Οι δύο συναυλίες θα δοθούν στο Chase Center με διαφορετικό set list κάθε ημέρα και ΜΟΝΟ για μέλη του fan club τους! 

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο κιθαρίστας των Cinderella, Jeff LaBar χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του. Ο LaBar ήταν μέλος τους από το 1986 έως και το τελευταίο άλμπουμ τους, το 1994.


• Amazing Journey: The Story Of The Who" είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ για την καριέρα των Who.Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί μέσω streaming του The Coda Collection όπου μπορείτε να γραφτείτε από εδώ. Τη σκηνοθεσία έκαναν οι Murray Lerner και Paul Crowder κι εκτός των 2 επιζώντων μελών του συγκροτήματος, Pete Townshend και Roger Daltrey, εμφανίζονται οι Eddie Vedder, Noel Gallagher, Sting, The Edge, Steve Jones κ.α . καθώς και πολλά στιγμιότυπα από την καριέρα τους από όλες τις δεκαετίες.

• Τελικά η αναβληθείσα συναυλία του Jan Garbarek (Jan Garbarek Group με τη συμμετοχή του Trilok Gurtu), που επρόκειτο να γίνει στις 3 Ιουλίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, ακυρώνεται, καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί νέα ημερομηνία εντός των χρονικών ορίων του τρέχοντος καλλιτεχνικού προγράμματός του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Η διοργανώτρια εταιρία, επιλέγει να μην κάνει χρήση του νομοθετημένου δικαιώματος για έκδοση voucher ισόποσης αξίας και να επιστρέψει τα χρήματα στους κατόχους εισιτηρίων της συγκεκριμένης παραγωγής. Η διαδικασία επιστροφής χρημάτων ξεκινά την Τετάρτη 14 Ιουλίου.
   Όσοι αγόρασαν τα εισιτήριά τους online καθώς και μέσω του τηλεφωνικού κέντρου, το ποσό της αγοράς θα επιστραφεί αυτόματα στην κάρτα μέσω της οποίας έγινε η συναλλαγή.
 Όσοι αγόρασαν τα εισιτήριά τους με αυτοπρόσωπη παρουσία από τα εκδοτήρια του ΦΑΕ παρακαλούνται να προσέλθουν στα εκδοτήρια του ΦΑΕ για να ολοκληρωθεί η επιστροφή από 14 Ιουλίου έως και 4 Αυγούστου.
  Όσοι αγόρασαν τα εισιτήριά τους από τα καταστήματα PUBLIC παρακαλούνται να προσέλθουν στο αντίστοιχο κατάστημα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιστροφής από 14 Ιουλίου έως και 4 Αυγούστου.

•  Ακόμα μια βιογραφία μέλους των Doors έρχεται να φωτίσει εκείνη την εποχή που σήμερα φαίνεται πολύ μακρινή. Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Robby Krieger, θα κυκλοφορήσει τις αναμνήσεις του στο βιβλίο "Set The Night On Fire: Living, Dying, And Playing Guitar With The Doors", γραμμένες από τον Jeff Alulis. Η κυκλοφορία του προσδιορίστηκε για τις 12 Οκτωβρίου 20121.

• Ο ντράμερ των Def Leppard, Rick Allen επιβεβαίωσε τη φήμη που είχε ακουστεί και ήθελε μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του κιθαρίστα Steve Clarke, ήταν ο πρώην (τότε) κιθαρίστας των Iron Maiden, Adrian Smith. Όταν ο Steve Clarke πέθανε εξ αιτίας υπερβολικής δόσης το in 1991, ο Smith ήταν έτοιμος να καλύψει το κενό, είδηση που την επιβεβαίωσε κι ο ίδιος! Τελικά οι Def Leppard προσέλαβαν τον Βόρειο Ιρλανδό Vivian Campbell από τους Sweet Savage, ενώ ο Allen θυμήθηκε ότι υποψήφιοι μεταξύ άλλων για τη θέση ήταν ο John Sykes κι ένας άγνωστος νεαρός που λεγόταν Huwey Lucas. Ο Smith είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις κι ο Allen τον ήθελε πολύ, αλλά και με την πρόσληψη του Vivian Campbell δεν δυσαρεστήθηκε! O χρυσόδετος και ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι ο Adrian Smith, συνέχισε την καριέρα του παίζοντας με τους Psycho Motel κι αργότερα σαν μέλος του συγκροτήματος του Bruce Dickinson. Δεν χρειάζεται αρκετή φαντασία να σκεφτούμε τους Def Leppard με τον Smith στην κιθάρα και φυσικά τους Iron Maiden χωρίς αυτόν. Δεν νομίζω να άλλαζαν πολλά πράγματα!

•   Παρουσιάστηκε το πρώτο επίσημο site για τον Bon Scott ο οποίος στις 9 Ιουλίου θα έκλεινε τα 75 χρόνια του. Το site επιμελήθηκε η οικογένεια του και μπορείτε να μπείτε από εδώ

• Δείτε το πρώτο video single των Telma, από την Λάρισα και κινούνται στο χώρο του μοντέρνου Metal, με το πρώτο άλμπουμ τους να κυκλοφορεί μέσα στον Αύγουστο.


• Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η περιοδεία του 2018 θα ήταν η τελευταία τους, οι Manowar ανακοίνωσαν 10 ευρωπαικές ημερομηνίες για τη νέα περιοδεία τους με τίτλο  "Crushing The Enemies Of Metal Anniversary Tour '22" η οποία βασίζεται σε 6 άλμπουμ τους που το 2022 κλείνουν επετειακά χρόνια κυκλοφορίας (σ.σ σε περιοδεία να βρισκόμαστε). Δεν έχουν ανακοινώσει Ελλάδα αλλά στι 4 Ιουλίου παίζουν στο Plotiv της Βουλγαρίας. Άρα υπάρχει ελπίδα να έλθουν και προς τα εδώ!




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου