ΕΣΒΗΣΕ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ JOHN LAWTON

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο πρώην τραγουδιστής των Uriah Heep, John Lawton, χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου, παρά μόνο ότι ήταν αιφνίδια και συνέβη στις 29 Ιουνίου, αλλά ανακοινώθηκε μόλις χθες τη νύχτα. Ο Lawton είχε αντικαταστήσει τον David Byron και είχε τραγουδήσει στα άλμπουμ "Firefly" (1977), "Innocent Victim" (1977), "Fallen Angel" (1978) και"Live '79".  Εμείς, οι fans των Uriah Heep θα τον θυμόμαστε σαν μια πραγματική φ-ω-ν-ά-ρ-α, που ήλθε στο συγκρότημα σε μια δύσκολη στιγμή, αφού είχε αποχωρήσει ο Byron και κατάφερε να κρατήσει την ποιότητα του συγκροτήματος, πολύ ψηλά. Η ερμηνεία του στο "Sympathy" θα είναι για εμάς η καλύτερη ανάμνηση.


 
Ο Lawton είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τους Deans για να συνεχίσει με τους Stonewall και με τους Lucifer’s Friend (1969-1976 και 1979-1995) με τους οποίους ηχογράφησε 9 άλμπουμ, ειδικά στα πρώτα που ήταν τα σημαντικότερα της καριέρας τους. Στην αρχή της δεκαετίας του 70 συμμετείχε στον πολυπληθές συγκρότημα των Les Humphries Singers οι οποίοι γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία. Με τους Les Humphries Singers πήρε μέρος το 1976 στην Eurovision.
Εκτός από τους Uriah Heep και Les Humphries Singers, συμμετείχε στο"Butterfly Ball" του Roger Glover, "Wizard's Convention II" του Eddie Hardin αλλά και στο πολύ καλό The Return (Live at Heepvention 2000) σαν Hensley Lawton Band. Το 2013 αντικατέστησε τον Bernie Shaw που ήταν άρρωστος και περιόδευσε με τους Uriah Heep στην κεντρική Ευρώπη
Στα τέλη της δεκαετίας του 80 τραγούδησε στους Asterix και στους Rebel και το 1994 σχημάτισε τους Gunhill που άλλαξαν το όνομά τους σε JLB. Επίσης ηχογράφησε 2 προσωπικά άλμπουμ, τα Heartbeat (1980) και Still Paying My Dues To The Blues (2000).

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

6/7/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment