NEWS OF THE WORLD (17/6/21)


• Οι Metallica ανακοίνωσαν τις πρώτες εμφανίσεις σε φεστιβάλ της Ευρώπης για το 2022 και για την ώρα απουσιάζουμε. Για την ιστορία θα εμφανιστούν στις 15 Ιουνίου στην Κοπεγχάγη, στις 17 στο Pinkpop της Ολλανδίας, στις 19 στο Firenze Rocks της Ιταλίας, στις 22 στο Prague Rocks της Τσεχίας, την 1 Ιουλίου στο Rock Werchter του Βελγίου, στις 6 στο Mad Cool της Ισπανίας και στις 8 Ιουλίου στο NOS Alive της Πορτογαλίας. Όπως καταλάβατε υπάρχουν πολλές ελεύθερες ημερομηνίες για να εμφανιστούν και στη χώρα μας.
• Έφυγε από τη ζωή οργανίστας των Ambrosia, David Cutler Lewis, χτυπημένος από τον καρκίνο στον εγκέφαλο.
• Παρουσιάστηκε το trailer για το ντοκιμαντέρ του πρώην τραγουδιστή των Angra, Andre Matos. Θα παρουσιαστεί επίσημα στις 14 Σεπτεμβρίου που είναι και τα 50α γενέθλια του τραγουδιστή και ο τίτλος του είναι  André Matos: Maestro Of Rock".

• Στην ROAR! Rock Of Angels υπέγραψαν οι Airforce που στα τύμπανα έχουν τον Doug Sampson, ντράμερ των Iron Maiden στο θρυλικό "Soundhouse Tapes".


     • Μεγάλη διάσταση πήρε το …ανάθεμα του Roger Waters προς τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg , κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ειδική εκδήλωση για τα δικαιώματα του ιδρυτή του WikiLeaks, Julian Assange. Όπως θα δείτγε κι θα ακούσετε στο video, oMark Zuckerberg σχεδιάζει μια διαφημιστική καμπάνια για το Instagram και θεώρησε ότι το «Another Brick In The Wall, Part 2» των Pink Floyd ταιριάζει απόλυτα να ακούγεται στη διαφήμιση. Παρά το ότι προσέφερε αρκετά χρήματα για να καλύψει τα πνευματικά δικαιώματα και να πάρει άδεια χρήσης, ο συνθέτης του τραγουδιού Roger Waters (Ρότζερ Γουότερς) του απάντησε: «Άντε γ@#ου αποκλείεται». Και συμπλήρωσε: «Το αναφέρω μόνο γιατί αυτό είναι μία ύπουλη κίνηση εκ μέρους τους, να κατακτήσουν τα πάντα. Δεν θα γίνω μέρος αυτής της αηδίας, Ζuckenberg», ενώ διάβασε και ένα μέρος από την επιστολή που του έστειλε ο ιδρυτής του Facebook όπου του εξηγούσε γιατί θεωρεί ότι το «Another Brick In The Wall, Part 2» ταιριάζει σε αυτό που έχει στο μυαλό του για τη διαφήμιση. Και να φανταστείτε ότι ο άνθρωπος ζήτησε νασ πληρώσει!!!!
• Έξη επανακυκλοφορίες περιλαμβάνει η νέα σειρά επανεκδόσεων της Rock Candy Records με πρώτα τρία άλμπουμ του Σκοτσέζου τραγουδοποιού Frankie Miller. Πρόκειται για τα άλμπουμ του Once in a Blue Moon(1973), High Life και The Rock. O Miller ήταν δημοφιλής στη Μ.Βρετανία τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 70 και ελάχιστα στην Ευρώπη. Άγνωστοι είναι και οι Avalon που μετά από πάρα πολλά χρόνια βλέπουν το EP τους του 1982 με 4 τραγούδια να επανακυκλοφορεί με bonus 7 ακόμα τραγούδια! Επειδή σίγουρα ο ήχος τους σας είναι άγνωστος να γράψω  ότι ακούγονται σαν Mr. Mister, Player, Ambrosia και Christopher Cross.Ίσως οι Αμερικάνοι Silent Rage να είναι πιο γνωστοί, αν και ποτέ δεν έκανα την επιτυχία που θα άξιζε ειδικά στο δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο ‘Don’t Touch Me There’ που κυκλοφόρησε από την Simmons Records του Gene Simmons. Ο ήχος τους είναι hard and heavy ενώ για τους συλλέκτες επανακυκλοφόρησε και το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ τους (1987). Όλες οι επανεκδόσεις της Rock Candy είναι remastered και συνοδεύονται από πλούσια ένθετα.
• Δείτε το χιουμοριστικό video του Gus G. για το κομμάτι του "Fierce" σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Κουντουρά. Πρωταγωνιστεί η Necromantissa και οι γάτες Marquise και Leon.

• Κατά τη διάρκεια ευχαριστήριας ομιλίας του David Coverdale στο ετήσιου Planet Rock show - The Rocks 2021, ο τραγουδιστής των Whitesnake είπε ότι η ερχόμενη περιοδεία του συγκροτήματος θα είναι και η αποχαιρετιστήρια!

• Την Πέμπτη 24 Ιουνίου θα παρουσιαστεί το καινούργιο studio τραγούδι των Journey, το πρώτο με την καινούργια σύνθεση τους που περιλαμβάνει τους κλασικούς Neal Schon, Arnel Pineda και Jonathan Cain, μαζί με τους Randy Jackson μπάσο και  Jason Derlatka ντραμς.
• Στις 17 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο του άλμπουμ ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης των Fleetwood Mac, Lindsey Buckingham με τίτλο το όνομά του.



 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου