NEWS OF THE WORLD (10/6/21)


• Σχεδόν έτοιμο το καινούργιο άλμπουμ των ανανεωμένων Alcatraz με τραγουδιστή τον Doogie White! Το συγκρότημα παρουσίασε το πρώτο video από τα καινούργια τραγούδια του που είναι το me, "Turn Of The Wheel" ενώ το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο. Τα τπόλοιπα μέλη των Alcatrazz είναι οι Jimmy Waldo πλήκτρα, Gary Shea μπάσο, Mark Benquechea ντραμς και Joe Stump κιθάρα. Ο χρυσόδετος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο White αντικατέστησε τον ιστορικό τραγουδιστή των Alcatrazz,  Graham Bonnet ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωσή του θα συνεχίζει να κυκλοφορεί δίσκους σαν….Alcatrazz με τον Jeff Loomis στην κιθάρα!!

• Την αλήθεια είπε ο 69χρονος κιθαρίστας των Aerosmith, Brad Whitford. «Μια ευρωπαϊκή περιοδεία κρύβει πολύ κούραση και ταλαιπωρία, ειδικά τώρα με το brexit που χρειάζεται visa για να παίξουμε στη Μ.Βρετανία. Νομίζω ότι δεν έχουμε συναίσθηση τι ακριβώς σημαίνει ένα ταξίδι στην Ευρώπη με τόσες μετακινήσεις, θα είναι σαν εφιάλτης! Αμφιβάλλω αν οι Aerosmith ξανά παίξουν εκεί».
• Το καινούργιο προσωπικό άλμπουμ του ανακοίνωσε ο 73χρονος ντράμερ των Queen Roger Taylor. Τίτλος του Outsiderκαι θα κυκλοφορήσει την 1η Οκτωβρίου και θα συνδυαστεί με 14ημερη περιοδεία σε πόλεις της Μ.Βρετανίας  όπου εκτός από τα δικά του τραγούδια, θα ερμηνεύσει και κάποια των Queen. Θα τον συνοδεύουν ο οργανίστας Spike Edney, ο ντράμερ Tyler Warren, ι κιθαρίστας Jason Falloon κι ο μπασίστας Charlie Jones.
• Στην Θεσσαλονίκη, στις 17 Ιουνίου 2021, μαζί με τους Intelligent Music Project feat. Ronnie Romero @ Θέατρο Κήπου,  θα εμφανιστεί κι ο τραγουδιστής των Nazareth, Car; Sentence. πλησιάζει. Το supergroup θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Θεσ/νικη σε ένα επετειακό live για τα 22 χρόνια παρουσίας του Rock Radio 104,7! Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι θέσεις περιορισμένες! Κρατήσεις στο τηλ, 2310-428088! Η συναυλία υποστηρίζει τα χωριά SOS.

• Οι AC/DC παρουσίασαν το video για το τραγούδι τους “Witch’s Spell”από το τελευταίο άλμπουμ τους Power Up(2020).



• Οι Flaming Lips πρότειναν στον Elon Musk μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξής τους να…παίξουν στο διάστημα. Τους εξωγήινους τους ρώτησαν;
• Οι Judas Priest, Limp Bizkit, Rose Tattoo και Death Angel είναι μεταξύ των πρώτων ονομάτων που έκλεισαν για το Wacken Open Air του 2022 που θα διεξαχθεί στο Wacken του Schleswig-Holstein, μεταξύ 4 και 6 Αυγούστου.
• Το τρίτο άλμπουμ των Buckcherry , "15" (2006) ξεπέρασε τα 2.000.000 αντίτυπα. Επίσης το άλμπουμ τους "Crazy Bitch" ξεπέρασε τα 4.000.000(!) αντίτυπα όπως και το single "Sorry", τα 2.000.000 αντίτυπα. Να θυμίσουμε ότι στη ψηφιακή εποχή κάθε μόνιμη πώληση ψηφιακού άλμπουμ ή φυσικού άλμπουμ υπολογίζεται ως 1 μονάδα για σκοπούς πιστοποίησης, 10 μόνιμες λήψεις κομματιού από το άλμπουμ υπολογίζονται ως 1 μονάδα για σκοπούς πιστοποίησης και 1.500 ροές ήχου και / ή βίντεο από το άλμπουμ μετράνε ως 1 μονάδα. Για τραγούδια, 150 ροές ήχου και / ή βίντεο, υπολογίζονται ως 1 μονάδα για λόγους πιστοποίησης.
   • Πρώτο μεταξύ των 10 Καλύτερων Riffs, ψήφισαν οι αναγνώστες των περιοδικών Total Guitar και Guitar World, το Whole Lotta Love των Led Zeppelin. Ακολουθούν τα riffs των Crazy Train Ozzy, Back In Black AC/DC, Smoke On The Water Τιτανοτεράστιοι, Ain't Talkin' 'Bout Love an Halen, Enter Sandman Metallica, Iron Man Black Sabbath, Walk Pantera, La Grange ZZ Top και Purple Haze Jimi Hendrix. Βέβαια, μην το παίρνετε μετρητοίς, αφού αύριο να ξανά ψηφίσουν, θα τα βγάλουν με άλλη σειρά. Απλά, κουβέντα να γίνεται!
• Ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι παρουσίασε ο Yngwie Malmsteen. Πρόκειται για το 'Relentless Fury', μέσα από το καινούργιο άλμπουμ του "Parabellum".


• Το είχαμε καταλάβει αλλά τώρα μας το επιβεβαίωσε. Μιλώντας σε συνέντευξη στο επίσημο κανάλι του στο YouTube, ο Ritchie Blackmore είπε ότι η προηγούμενη χρονιά ήταν ιδιαίτερα ξεκούραστη για αυτόν αφού λόγω της πανδημίας δεν ταξίδεψε καθόλου. «Για εμένα ήταν ότι καλύτερο» είπε, συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια τα αεροπορικά ταξίδια τον έχουν εξαντλήσει.
• Έχουν πατήσει τα 78 και 75 αντίστοιχα οι Roger Waters και David Gilmour και μυαλό δεν βάζουν. Δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα νεανικά προβλήματά τους κατηγορώντας πότε ο ένας πότε ο άλλος, τα προβλήματα του μικρόκοσμού τους, αγνοώντας το μεγαλείο των fans και της δημιουργικότητας που χαρακτήρισε τη ζωή τους. Η πρόσφατη επανακυκλοφορία του κλασικού δίσκου Animals των Pink Floyd,ζωντάνεψε τη μεταξύ τους έχθρα, ενώ ο αποκλεισμένος του Waters από την επίσημη ιστοσελίδα των Pink Floyd είναι ένα εξ ίσου θέμα ανωριμότητας των δύο μουσικών. Εμείς ακούμε την υπέροχη μουσική τους και ΔΕΝ διαβάζουμε τα εκατέρωθεν σχόλια.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου