LOBO:”ME AND YOU AND A DOG NAMED BOO”

Αυτή είναι μια από τις μεγάλες επιτυχίες του Αμερικάνικου τροβαδούρου Lobo (πραγματικό όνομα Roland Kent LaVoie) που τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 70 έκανε πολλές επιτυχίες και μια από αυτές ήταν και το "Me and You and a Dog Named Boo" που είναι κι ο τίτλος του άρθρου. Γεννημένος το 1943 στο Tallahassee, της Florida, ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας στους Sugar Beats όπου γνώρισε τον παραγωγό  Phil Gernhard με τον οποίο ηχογράφησε το τραγούδι του Johnny Rivers, "What Am I Doing Here?". Δεν έκανε όμως καμία επιτυχία και συνέχισε την περιπλάνησή του, παίζοντας με διάφορα συγκροτήματα για να αποφασίσει το 1969 με παραγωγό τον Gernhard, το πρώτο άλμπουμ του με τίτλο Introducing Lobo (1971, Νο 178 Αμερική) όπου περιείχε και την πρώτη επιτυχία του "Me and You and a Dog Named Boo" (Νο 5 Αμερική, Νο 4 Μ.Βρετανία). Τώρα έχει πια αλλάξει το όνομά του σε Lobo (λύκος στα ισπανικά) ενώ το »Me and You and a Dog Named Boo" (σ.σ. για να καταλάβετε εσείς οι νεότεροι, εμείς με κάτι τέτοια τραγούδια »βγάζαμε» γκόμενες!!!) ξεπερνάει στην Αμερική το 1.000.000αντίτυπα. Εκείνα τα χρόνια, η μπαλάντα και οι τροβαδούροι ήταν πολύ της μόδας και συνδύαζαν τη μουσική τους με κοινωνικούς αλλά και αισθηματικούς στίχους. Εξ΄άλλου, η μπαλάντα και οι τροβαδούροι έχουν εκλείψει! Το Introducing Lobo ακολούθησε μια σειρά άλμπουμ όπως Of A Simple Man (1972, No 37 Αμερική), Calumet , Just  A Singer και A Cowboy Afraid of Horses τα οποία με μόνη εξαίρεση το Of A Simple Man δεν είχαν έκαναν εμπορική επιτυχία σε αντίθεση με τα singles που κυκλοφορούσε που ήταν δημοφιλέστατα! "Don't Expect Me to Be Your Friend"(1972, Νο 8 Αμερική), "How Can I Tell Her"(1973, Νο 22 Αμερική) "Where Were You When I Was Falling In Love" (1979, Νο 23 Αμερική) αλλά και το "I'd Love You to Want Me" (1972, Νο 2 Αμερική, Νο5 Μ.Βρετανία). Τα περισσότερα από τα παραπάνω ήταν επιτυχίες και στη χώρα μας όπου παιζόντουσαν στα πάρτι.


TRIVIA

  •  Ένα από τα πρώτα νεανικά του συγκροτήματα ήταν οι Rumours όπου μαζί του έπαιζε και ο θρύλος της country rock Gram Parsons που αργότερα έγινε γνωστός με τους Byrds και the Flying Burrito Brothers
  • Το 1976. Βλέποντας πως η καριέρα του αρχίζει να φθίνει, αλλάζει δισκογραφική εταιρεία και προσαρμόζει το ύφος του σε πιο country χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, με μόνη εξαίρεση το τραγούδι  "Where Were You When I Was Falling In Love".
  • Το 1981 ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρεία με το όνομα Lobo Records με την οποία κυκλοφόρησε αρκετά singles χωρίς επιτυχία. Το 1985 μετονόμασε την εταιρεία του από Lobo Records σε Evergreen Records. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτό, ο Lobo ήταν πολύ δημοφιλής σε χώρες της Ασίας, ιδιαίτερα τη διετία 1987 -1988 όπου κυκλοφόρησε άλμπουμ ειδικά για εκείνες τις αγορές.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Introducing Lobo (1971)
Of a Simple Man (1972)
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

7/6/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Χαχαχα! Μα πού θυμήθηκες τον Lobo;;; Πάντως, για να μην τρελαίνουμε και τους νεώτερους, δεν ήταν το Dog Named Boo η "γκομενοπαγίδα", αλλά το I'd Love You to Want me, έτσι; Νομίζω ότι αυτό είναι σαφές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή