FREDDIE MERCURY: ΟΡΘΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ


Το τραγούδι των Queen, "Let Me Live" συνδέεται άμεσα με τις τελευταίες ημέρες του χαρισματικού Freddie Mercury και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ του συγκροτήματος
 Made in Heaven. Αρχικά το τραγούδι ηχογραφήθηκε με τη φωνή του Rod Stewart με σκοπό να συμπεριληφθεί σαν ντουέτο με τον Mercury στο άλμπουμ των Queen, The Works (1984) με τίτλο "Another Piece of My Heart". Τελικά δεν  το συμπεριέλαβαν και το ξανά θυμήθηκαν όταν ετοίμαζαν το άλμπουμ Made in Heaven, αλλά δεν μπορούσαν να το συμπεριλάβουν λόγω νομικού κωλύματος κι έτσι αφαίρεσαν τη φωνή του Stewart και κράτησαν του Mercury, προσθέτοντας τα  φωνητικά των May και Taylor. Έτσι το "Let Me Live" είναι το μοναδικό τραγούδι στη δισκογραφία των Queen που τραγουδούν και οι τρεις με μέρος των φωνητικών να είναι της μεγάλης επιτυχίας της Erma Franklin, "Piece of My Heart". Σύμφωνα με τον Stewart, υπήρξαν σοβαρές συζητήσεις μεταξύ τωνMercury, Elton John και του ίδιου για συνεργασία!
Σε αυτή τη συνεργασία που δεν προχώρησε ποτέ, ξανά αναφέρθηκε το 2020 σε συνέντευξή του ο Stewart, λέγοντας  ότι "μεταξύ αλκοόλ και κοκαϊνης είχαμε πει πολλά πράγματα εκείνο το βράδυ και δεν ήταν καθόλου απίθανη η συνεργασία μας»!



"Όταν είχαμε αρχίσει να ηχογραφούμε τα κομμάτι που συμπεριλήφθηκαν στο Made in Heaven, ξέραμε ότι δουλεύουμε με δανεικό χρόνο, αφού η αρρώστια του Mercury τον έτρωγε. To πλάνο μας ήταν να γράφουμε μόνο όταν ο Freddie αισθανόταν καλά. Στην πραγματικότητα, υπήρξαν ημέρες που δεν φεύγαμε από το studio και ήταν πρόθυμος να τραγουδήσει ότι του δίναμε. «Γράψτε μου ότι θέλετε κι εγώ θα το τραγουδήσω, μάς είχε πει, για να σας αφήσω όσο περισσότερο μπορώ" δήλωσε ο May το 1995.
 
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

19/6/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου