DELUXE ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ SOUNDTRACK ALMOST FAMOUS!/DEMO ΚΑΣΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ R.E.M.


 Είναι δύσκολο να θυμηθώ πιο άλλο soundtrack επανεκδόθηκε όχι απλά σε deluxe έκδοση αλλά σε super deluxe με 5cd bonus(!!!)και 7 βινύλια ένα εκ των οποίων είναι ένα single 45στροφών των Stillwater! To Almost Famous θα επανακυκλοφορήσει στις 9 Ιουλίου σε deluxe έκδοση μαμούθ 13ων cd και βινυλίων (!) που θα περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια που ακούστηκαν στην ταινία (ακόμα και λίγο) καθώς και διαλόγους. Η ταινία που βγήκε στους κινηματογράφους το 2000 σε σκηνοθεσία του Cameron Crowe και πρωταγωνιστές τους Billy Crudup, Frances McDormand, Kate Hudson και Patrick Fugit, πραγματεύεται την αληθινή ιστορία του 16χρονου Cameron Crowe που κατάφερε να πείσει το αμερικάνικο περιοδικό Rolling Stone (σ.σ. καμία σχέση με το συγκρότημα) να ακολουθήσει για 3 εβδομάδες τους Allman Brothers σε περιοδεία τους και να τους πάρει συνέντευξη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό. Στην ταινία το ρόλο του Crowe υποδύεται ο ηθοποιός Patrick Fugit ενώ στη θέση των Allman Brothers έχουμε τους Stillwater που κινηματογραφικά ενσαρκώνουν ιστορίες των Poco, Eagles, Lynyrd Skynyrd και Led Zeppelin. Ο Crowe είχε ξεκινήσει την καριέρα του σαν μουσικός δημοσιογράφος και στη συνέχεια τον κέρδισε ο κινηματογράφος. Ο Crowe είχε παντρευτεί την κιθαρίστρια Heart,  Nancy Wilson με την οποία χώρισε το 2008. Εκτός των φανταστικών Stillwater υπάρχουν και αληθινοί(!) Stillwater που κατάγονται από την Georgia και κυκλοφόρησαν 2 άλμπουμ αλλά δεν παίζουν στην ταινία και βέβαια το σενάριο δεν αναφέρεται σε αυτούς. Προσέξτε ότι το single πoυ συνοδεύει το box set περιέχει 2 τραγούδια των πραγματικών Stillwater!!!
To soundtrack είναι ένας ύμνος στα συγκροτήματα της δεκαετίας του 70 και για πρώτη φορά συνυπάρχουν ονόματα όπως Led Zeppelin, Beach Boys, Who, Neil Youngμ Elton John, Simon & Garfunkel, Yes, Lynyrd Skynyrd, Allman Brothers, Rod Stewart, η Nancy Wilson ακόμα και Seeds! Συνολικά ακούγονται 103 τραγούδια!



Οι R.E.M. διαθέτουν μέσω του επίσημου site τους το demo tape που είχαν χρησιμοποιήσει το 1981 για να το στείλουν στις δισκογραφικές εταιρείες. Η κυκλοφορία του θα γίνει στις 23 Ιουλίου με τίτλο Cassette Set  και μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ. H κασέτα περιέχει 5 τραγούδια από τους άγνωστους τότε R.E.M. και θα διατεθούν μόνο 1500 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.
Παράλληλα θα επανακυκλοφορήσει το πρώτο single τους (δίσκος 45 στροφών) με τίτλο «Radio Free Europe»(1981) με μαυρόασπρο εξώφυλλο και φωτογραφία του Michael Stipe. Στην πίσω πλευρά του single υπάρχει το τραγούδι «Sitting Still».
 Η πρώτη κυκλοφορία του «Radio Free Europe» είχε γίνει σε περιορισμένο αριθμό δίσκων από τη μικρή ανεξάρτητη εταιρεία Hib-Tone Records και το συγκρότημα το επαναηχογράφησε για το πρώτο του άλμπουμ Murmur για την I.R.S. Records.

Α.Ρ.

10/6/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου