ROCK INCIDENT 186: O ROBERT PLANT ΕΜΨΥΧΩΝΕΙ ΤΟΝ NEIL PEART ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ


Στο καινούργιο τεύχος του περιοδικού Classic Rock, o μπασίστας και τραγουδιστής των Rush, Geddy Lee περιγράφει ένα περιστατικό που συνέβη το 1997 και σχετίζεται με την τραγική απώλειας της κόρης του ντράμερ Neil Peart, της 19χρονης Selena και τον τραγουδιστή των Led Zeppelin Robert Plant.
Ήταν 10 Αυγούστου 1997, λίγο μετά το τέλος της Test for Echo Tour όταν η κόρη του Peart και το μοναδικό παιδί εκείνη την εποχή Selena Taylor, 19 ετών σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Λεωφόρο 401 κοντά στο Brighton του Οντάριο, Ontario. Στις 20 Ιουνίου 1998, δέκα μήνες μετά το δυστύχημα, πέθανε από καρκίνο η γυναίκα του Jacqueline Taylor με τον Peart να βυθίζεται στην κατάθλιψη και σε μια απομόνωση που άγγιζε τα όρια της αυτοκτονίας.
Φυσικό ήταν το συγκρότημα να κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα για να μπορέσει ο Peart να ξανά σταθεί στα πόδια του, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε να επανέλθει
Εκείνη την εποχή, ο Robert Plant συνεργαζόταν με τον Jimmy Page, έχοντας κυκλοφορήσει το άλμπουμ Walking Into Clarksdale(1998)και τις 4 Ιουλίου  εμφανιζόντουσαν στο Molson Amphitheatre του Τορόντο. Ο Plant είχε ενημερωθεί για τα απανωτά χτυπήματα στην οικογένεια του Peart και έχοντας και ο ίδιος χάσει το 1977 ένα παιδί, τον 5χρονο Karac από ασθένεια  του στομάχου, είχε βιώσει την απώλεια και θέλησε να τον βοηθήσει ψυχολογικά. Κάποιος είχε τηλεφωνήσει στο γραφείο των Rush λέγοντας ότι είναι ο Robert Plant αλλά δεν τον πίστεψαν και δεν έδωσαν συνέχεια. Όμως αυτός συνέχισε να τους καλεί ώσπου του έδωσαν σημασία και του ζήτησαν το τηλέφωνο για να επικοινωνήσουν οι ίδιοι μαζί του. Ο Geddy Lee ήταν αυτός που του τηλεφώνησε κι ο Plant τον προσκάλεσε με τον Peart να πάνε στη συναυλία για να συναντηθούν.
Ο Lee περιγράφει με τα καλύτερα λόγια τη συνάντηση μαζί τους, αφού οι Led Zeppelin ήταν ένα από τα συγκροτήματα-ινδάλματα του. O Lee θυμόταν κι από πιο κατάστημα δίσκων είχε αγοράσει τον πρώτο δίσκο τους, το Sam The Record Man στο  Willowdale κι ότι άκουγε διαρκώς το «Communication Breakdown»!
Ο Plant ενθάρρυνε τον Peart να ξεπεράσει τις απώλειες και να βγει στη ζωή να διεκδικήσει το κομμάτι που του ανήκει. Η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να είναι παρών. Φαίνεται ότι τα θερμά λόγια του Plant βοήθησαν τον Peart που σταδιακά επανήλθε και 3 χρόνια μετά κυκλοφόρησε το άλμπουμ Roll the Bones και επανήλθαν στις περιοδείες, βάζοντας τη ζωή του ξανά σε δράση.
 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

24/5/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου