NEWS OF THE WORLD (20/5/21)

• Αλλαγή ημερομηνίας και χώρου για το πάρτι των 22 χρόνων του Rock Radio 104,7 της Θεσσαλονίκης. Θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου στο Θέατρο Κήπου (Τσιμισκή 153) με την εμφάνιση των Intelligent Music Project. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και εξασφαλίζονται με τηλεφωνική κράτηση στο 2310-428088. Η διοργάνωση θα υποστηρίξει τα παιδικά χωριά S.O.S.
• Απέτυχαν οι Iron Maiden να μπουν στο φετινό Rock And Roll Hall Of Fame, αφού ο συνδυασμός ψήφων επιτροπής και κοινού, εισήγαγε στο θεσμό τουςTina Turner, Foo Fighters, Jay-Z, The Go-Gos, Carole King και Todd Rundgren, αφήνοντας εκτός τους Rage Against The Machine, New York Dolls, Kate Bush, Fela Kuti, Devo, Dionne Warwick και LL Cool J.
• Με δήλωσή του ο πολυμουσικός (κιθάρα, σαξόφωνο, φλάουτο, πλήκτρα) Thom Gimbel, μέλος των Foreigner τα τελευταία 30(!) χρόνια αποσύρεται.
• Οκτώ χρόνια έκλεισε η μπύρα Trοoper των Iron Maiden που βγήκε στην αγορά από την Robinsons Brewery. Η συγκεκριμένη μπύρα έχει πουλήσεις περισσότερα από 30.000.000 pints σε όλο τον κόσμο και είναι ακόμα μια υπέρ-πετυχημένη κίνηση του μεγάλου συγκροτήματος, που εξάγεται σε 60 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
• Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του πρώτου προσωπικού άλμπουμ του βρίσκεται ο Rob Halford. To άλμπουμ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, θα είναι Blues και φυσικά δεν θα έχει καμία σχέση με το χριστουγεννιάτικο Celestial, που είχε κυκλοφορήσει το 2019.
• «Έφυγε» σε ηλικία 78 ετών ο παραγωγός των τριών πετυχημένων δίσκων του Jimmy Croce, Tommy West. Η αιτία θανάτου του ήταν οι παρενέργειες της ασθένειας Parkinson. Ο West είχε ξεκινήσει την καριέρα του σαν μέλος των Criterionsκι έκανε παραγωγή στα άλμπουμ του Croce, You Don’t Mess Around With Jim (1972), Life and Times (1973) και I Got a Name (1973).
• Σε μια πρωτοποριακή κυκλοφορία, οι Pearl Jam αποφάσισαν να διαθέσουν ψηφιακά 186 συναυλίες τους(!), με 5.404 συνολικά τραγούδια. Οι συναυλίες καλύπτουν δύο δεκαετίες περιοδειών τους(!) και αρκετές από αυτές έχουν διατεθεί σαν bootleg. Πληροφορίες εδώ.
• Η χήρα του τραγουδιστή των Soundgarden, Vicky Cornell, διευθέτησε εξωδικαστικά την υπόθεση εναντίον γιατρού τον οποίο κατηγόρησε για υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων στον σύζυγό της Chris Cornell, ισχυριζόμενη ότι ο Dr. Robert Coblin «εξ αμελείας» χορηγούσε στον τραγουδιστή συνταγές με «επικίνδυνες ψυχοτρόπες ουσίες». Ισχυρίστηκε ότι τα φάρμακα τον οδήγησαν σε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά με τραγικό αποτέλεσμα την αυτοκτονία του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, στο Ντιτρόιτ το 2017. Ο δικηγόρος της οικογένειας Cornell είπε ότι τα έγγραφα του δικαστηρίου θα παραμείνουν σφραγισμένα για την προστασία και την ασφάλεια της οικογένειας. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα ο Dr.Coblin αρνήθηκε οποιαδήποτε παρατυπία ή ευθύνη για τον θάνατο του Cornell.

  • O Bruce Springsteen θα τραγουδήσει κιαι θα παίξει σε ένα τραγούδι στο καινούργιο άλμπουμ του John Mellencamp! Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει Springsteen αποτέλεσε ένα από τα ινδάλματα του Mellencamp, όπως κι ο Bob Dylan.

    • Έτοιμη για να βγει στους κινηματογράφους είναι η βιογραφική ταινία για τη μεγάλη Αμερικάνίδα soul τραγουδίτρια Aretha Franklin. Η ταινία τιτλοφορείται Respect και τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η βραβευμένη με Oskar, Jennifer Hudson. Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους στις 18 Αυγούστου.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου