NEWS OF THE WORLD (11/5/21)


•  H δισκογραφική εταιρεία των Dream Theater, YtseJam Records (αναγραμματισμός της λέξης Majesty που ήταν το πρώτο όνομά τους) θα κυκλοφορήσει επίσημα bootlegs, demo και studio outtakes απ’ όλη την καριέρα τους με γενικό τίτλο Lost Not Forgotten Archives. Η πρόβλεψη είναι να κυκλοφορήσουν όλες οι ηχογραφήσεις τους σε CD, βινύλιο αλλά και ψηφιακά, με πρώτη καινούργια κυκλοφορία, τη ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας στο Budokan της Ιαπωνίας, όπου τον Σεπτέμβριο του 2017, έπαιξαν ολόκληρο το άλμπουμ Images&words. 

• Έληξε η ψηφοφορία των fans για τους 5 καλλιτέχνες που θα γίνουν μέλη του Rock And Roll Hall Of Fame. Τα αποτελέσματα θα πάνε στην επιτροπή που θα ψηφίσει κι αυτή με τη σειρά της και θα αναδειχθούν οι τελικοί 5 νικητές. Οι fans ψήφισαν πρώτη την Tina Turner με 585.000 ψήφους κι ακολούθησαν οι: Fela Kuti με 545.000, Gο-Gο's και Iron Maiden με 150.000 και στην Πέμπτη θέση οι Foo Fighters.Ακολούθησαν αλλά αποκλείστηκαν οι Carole King, Todd Rundgren, Devo, Dionne Warwick, Chaka Khan και Kate Bush. Περιμένουμε την τελική ψηφοφορία της επιτροπής, η οποία ενδέχεται να αλλάξει τη σειρά των υποψηφίων!

• Για άνθρωπο 70 ετών, ο Biff Byford είναι πολύ δραστήριος. Τον τελευταίο χρόνο κυκλοφόρησε το άλμπουμ των Saxon, Inspirations (2021) με διασκευές, το προσωπικό του, School of Hard Knocks (2020)και τώρα παρουσίασε το τραγούδι , "Red Brick City"' που ερμηνεύει μαζί με το γιό του Seb Byford των Naked Six. Καθόλου αμελητέα! Ο Seb παίζει κιθάρα κι ο Biff μπάσο και τραγουδάει και μαζί τους οι Tom Witts ντραμς κι ο Dave Kemp πλήκτρα/σαξόφωνο. Το άλμπουμ τιτλοφορείται Heavy Water και θα κυκλοφορήσει στις 23 Ιουλίου!
• Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του “Amadeus Street Warrior : A fictional 16-bit game soundtrack” , ο Bob Katsionis έγραψε τη μουσική του του soundtrack για το remake του κλασσικού παιχνιδιού της δεκαετίας του 80΄, “Target: Renegade”.  Μπορείτε να το ακούσετε εδώ

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ένας από τους πρωτοπόρους του Rock’n’Roll, o Lloyd Price, που είχε δύο μεγάλες επιτυχίες, τα “Personality” και “Stagger Lee”. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη επιτυχία του ήταν το 1952 με το “Lawdy Miss Clawdy" που πιάνο έπαιζε ο μεγάλος Fats Domino και πούλησε περισσότερο από 1.000.000 δίσκους. Το τραγούδι διασκεύασαν αργότερα και οι Elvis Presley και Little Richard.
• Στη Γερμανία θα περιοδεύσει από τις 5 έως και τις 15 Δεκεμβρίου ο Bill Merziotis σαν Gary Moore Band Ft Bill Merziotis, ανοίγοντας τις συναυλίες του συγκροτήματος του πρώην ντράμερ των Thin Lizzy, Brian Downey! Τώρα που φαίνεται να λύνεται το πρόβλημα των συναυλιών, πόσο δύσκολο είναι να τους βλέπαμε κι εδώ;

• Μετά τον Ozzy κι οι Black Label Society του Zakk Wylde ετοιμάζουν καινούργιο άλμπουμ, έχοντας ήδη 30 τραγούδια έτοιμα να τα ηχογραφήσουν!
• Μετά από 9 χρόνια δισκογραφικής απουσίας, οι Stranglers επιστρέφουν με το άλμπουμ Dark Matters που θα περιέχει το τραγούδι And If You Should See Dave…, αφιερωμένο στο συνιδρυτικό μέλος κι οργανίστα Dave Greenfield, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών.



• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ο πρώτος ντράμερ των Judas Priest, John Hinch, που είχε παίξει στο πρώτο άλμπουμ τους "Rocka Rolla"(1974). Ο Hinch είχε παίξει ακόμα στους Piνch, Generation , Bakerlοo Blues και Bakerloo. Πριν πάει στουςJudas Priest, έπαιζε με τον Halford στους Hiroshima. Τα τελευταία χρόνια είχε γραφείο Management καλλιτεχνών.
• Καινούργιο τραγούδι και καινούργιο video έχουν οι Sabaton. Τίτλος του "Defence Of Moscow". Κι αναφέρεται στην άμυνα των ρωσικών δυνάμεων αλλά και λαού κατά των Γερμανών, κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου το 1942.


• Για τον Οκτώβριο του 2022 μετέθεσαν την Βρετανική περιοδεία τους οι Deep Purple. Την πρώτη ημέρα της περιοδείας θα παίξουν στο Ο2 του Λονδίνου στις 20 Οκτωβρίου 2022, 2 μήνες μετά τα 77α γενέθλια του Ian Gillan. Σίγουρα ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ rock τραγουδιστής που παραμένει σε δράση σε αυτή την ηλικία!
 
 


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου