EUROPE – LIVE AT SWEDEN ROCK 30th ANNIVERSARY SHOW (2013): ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ!

Έχοντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο ηχογραφήσεων, η επιλογή ενός αντιπροσωπευτικού live άλμπουμ από τους Europe δεν ήταν εύκολη δουλειά. Τελικά κατέληξα στο Live at Sweden Rock – 30th Anniversary Show (2013) που ηχογραφήθηκε/βιντοσκοπήθηκε στις 7 Ιουνίου 2013 κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στο Sweden Rock Festival και κυκλοφόρησε σε CD, DVD και Blu-ray. Χαρακτηριστικό του, εκτός του καλού παιξίματος του συγκροτήματος, η διάρκεια του που φθάνει τις 2 ώρες και τα 28 τραγούδια του που αντιπροσωπεύουν όλα τα άλμπουμ τους, δίνοντας την ευκαιρία στους καινούργιους fans τους να ανακαλύψουν τα παλαιότερα καλά τραγούδια τους!
Η συναυλία ξεκινά ορμητικά, με 4 τραγούδια από το (τότε)καινούργιο άλμπουμ τους Bag of Bones, τα "Riches to Rags", "Firebox", "Scream of Anger" και "Not Supposed to Sing the Blues", με το τελευταίο να ξεχωρίζει εμφανώς. Όπως εμφανώς ξεχωρίζει το παίξιμο και των 4 μελών του συγκροτήματος με μεγαλύτερη έμφαση στο παίξιμο του  κιθαρίστα John Norum.Έχοντας συμπεριλάβει τραγούδια από όπλα τα άλμπουμ τους, το Live at Sweden Rock – 30th Anniversary Show αποκτά μια διάσταση Live Best, ειδικά με κομμάτια σαν τα “Superstitious” που πιστοποιεί ότι οι Europe δεν είναι τα 5-6 γνωστά τραγούδια που ξέρει ο περισσότερος κόσμος,  "Prisoners in Paradise", που είναι ένα από τα καλύτερα συνθετικά τραγούδια τους και "Always the Pretenders", ένα από τα δυνατά τραγούδια τους!

Θα μείνω και σε ένα άλλο τραγούδι τους, το υποτιμημένο "Girl from Lebanon"με το όμορφο guitar intro. Στην εισαγωγή του «Drink and Smile», ο Joe Tempest προλογίζει τον "Mic" Michaeli και τα πλήκτρα του για να φθάσουμε στο “Open your heart” που ξυπνά μνήμες παρελθόντος για το Σουηδικό συγκρότημα.  Η παράθεση επιτυχιών σαν τα «Start from the Dark" (από τα καλύτερα τραγούδια της τελευταίας περιόδου τους, δύσκολο ρεφρέν, ωραίο τραγούδι), "Wings of Tomorrow"(ευκαιρία να το ανακαλύψετε) και "Carrie"(με τον κόσμο να τραγουδάει το ρεφρέν!) συνεχίζεται στο 2ο cd με τη διασκευή τους στο «Jailbreak» των Thin Lizzy να προσκαλούν στη σκηνή τον Scott Gorham. Εννοείται ότι ο κόσμος τους καταχειροκροτεί όπως το ίδιο κάνει και στο ‘Lights Out» των UFO με καλεσμένο τον Michael Schenker. Sweden Rock είναι αυτό κι όλα είναι πιθανά! Η παρέλαση των 28 τραγουδιών κλείνει με τρεις μεγάλες επιτυχίες τους, τα “Rock the Night”, “Last look at Eden” και βέβαια το “Final Countdown”. Βλέποντας και το dvd σκέπτομαι «κρίμα που δεν ήμουν εκεί» .

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

4/5/21

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. το συγκεκριμενο δεν το εχω δει/ακουσει , αλλα το live at Shepherd’s Bush , ειναι απο τα καλυτερα live που εχω ακουσει genika ,το ειχα λιωσει καποτε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή