BILL TSAMIS: Η ΑΙΩΝΙΑ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του manager και τραγουδιστή Giles Lavery,έφυγε από τη ζωή ο ηγέτης και κιθαρίστας των Warlord, Bill Tsamis.
 Το νέο ανακοινώθηκε στο επίσημο Fan Club των Warlord από τον πεθερό του Τσάμη, Thomas Kelleners. Ήταν 60 ετών και δεν ανακοινώθηκε η αιτία θάνάτου του.
 Το 1980 σχημάτισε στο Λος Άντζελες μαζί με τον ντράμερ Mark Zonder, τους Warlord με τους οποίους στη σχεδόν 40χρονη καριέρα τους ηχογράφησε μόνο 5 άλμπουμ εκ των οποίων ένα live ηχογραφημένο στο Gagarin το 2013. Στην αρχή, εμφανιζόταν στους δίσκους των Warlord σαν Destroyer για να αποφασίσει να εμφανίζεται πλέον με το όνομά του Williams (Bill) Tsamis που φυσικά είναι ελληνικής καταγωγής. Χαρακτηριστικό του ήχου τους, ο έντονος λυρισμός και οι απλόχερες μελωδίες που τους έκανα ιδιαίτερα αγαπητούς στη χώρα μας αλλά και στη Γερμανία, που ήταν επίσης δημοφιλείς
Στα μέσα της δεκαετίας του 80, σχημάτισε μαζί με τη γυναίκα του Vidonne Sayre Riemenschneider, τους Lordian Guard με τους οποίους κυκλοφόρησε 2 άλμπουμ, τα Lordian Guard (1995) και Sinners in the Hands of an Angry God (1997).
Τα τελευταία χρόνια είχε απενεργοποιήσει τους Warlord και παρέδιδε μαθήματα κιθάρας. Εμείς θα τον θυμόμαστε όχι μόνο για τις καταπληκτικές εμφανίσεις του στη χώρα μας, αλλά σαν μια μεγάλη κιθαριστική προσωπικότητα με ιδιαίτερο προσωπικό ήχο και με πραγματικά πολύ καλά, αν όχι εξαιρετικά κομμάτια που άφησε πίσω του σαν κληρονομιά.   
16/5/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Κριμα δεν ηταν μεγαλος και ειχε και την τυπικη κουλ εμφανιση του Ελληνοαμερικανου . Το lost and lonely days την εποχη των πειρατικων σταθμων ηταν απο τα πιο πολυπαιγμενα κομματια .Ειναι ενα πραγματικα μεγαλο κομματι , μια εκθεση μελωδιας και παραλαγων της .Θα ελεγα οτι η μελωδια του ,το στησιμο και η αναπτυξη της ακομα και στα σολο εχει καποια Ελληνικοτητα ,μια συμμετρια . Θα μπορουσε με αλλη ενορχηστρωση να ηταν κομματι καποιου απο τους κλασσικους Ελληνες συνθετες . (ευτυχως δεν ηταν )

    ΑπάντησηΔιαγραφή