ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ PETER JACKSON ΓΙΑ ΤΟΥΣ BEATLES / H YOKO ONO ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΕΧΝΗ


Δείτε τον σκηνοθέτη Peter Jackson να παρουσιάζει ένα 5λεπτο δείγμα από το 2ωρο ντοκιμαντέρ που έχει έτοιμο με τίτλο The Beatles: Get Back. Το video αποτελείται από σπάνιο κινηματογραφικό υλικό του συγκροτήματος, όπου στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν τρομερή διάθεση και κέφι και εκτός των 4 Beatles συμμετέχουν οι Billy Preston, Yoko Ono και Linda McCartney.


Η τέχνη είναι μια έκφραση που κάθε άνθρωπος την αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Στο ούτε ενάμιση λεπτού διάρκειας video που βιντεοσκοπήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1969 στο Lyceun του Λονδίνου δείτε τους John Lennon και Yonko Ono να συνοδεύουν….κρατήστε την αναπνοή σας….οι Eric Clapton, George Harrison, Keith Moon, Billy Preston πλήκτρα (The Beatles/The Rolling Stones), Nicky Hopkins πλήκτρα (Led Zeppelin/The Rolling Stones), Bobby Keyes σαξόφωνο (The Rolling Stones) ενώ οι Desmond Dekker and The Aces και Young Rascals εμφανίστηκαν εκείνη τη βραδιά. Οι τεχνικές δυνατότητες της εποχής δεν επέτρεψαν τη μεγαλύτερη βιντεοσκόπιση και το απόσπασμα προέρχεται από μια 7λεπτη εκτέλεση του «Cold Turkey” με τον Lennon να βρίσκεται υπό την επίρροια ηρωϊνης. Θα απορήσατε με την εισαγωγή περί τέχνης. Η κυρία με το άσπρο φόρεμα που στην αρχή του video βρίσκεται στα πόδια του Lennon, είναι η Yoko Ono η οποία αμέσως μετά σηκώνεται (δεν καθόταν κάτω!) και συνοδεύει τις μουσικάρες που διαβάσατε πιο πάνω….ουρλιάζοντας. Είπαμε, η τέχνη είναι έκφραση που ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά.

25/4/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Αν η Yoko Ono δεν είχε παντρευτεί τον John Lennon, δεν θα την ήξερε ούτε ο θυρωρός της. Τι να κάνουμε; Όπως είπε και ο Forrest Gump: Shit happens!

    ΑπάντησηΔιαγραφή