ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ OSCAR 2021


Ξεχωριστή ήταν η φετινή τελετή απονομής των Βραβείων Oscar, τα οποία δόθηκαν εν μέσω πανδημίας, καραντίνας αλλά και κλειστών κινηματογράφων, με αποτέλεσμα να μην έχουμε δει τις ταινίες οι οποίες βραβεύτηκαν αλλά και τις υποψήφιες! Πρώτη και βασική αλλαγή, ο τόπος διεξαγωγής, που δεν ήταν ο κλασικός του Dolby Theater ειδικά για φέτος, η βραδιά διεξήχθηκε στο Union Station, έναν ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό στην καρδιά του Λος Άντζελες.
Προσέξτε ότι οι 170 διάσημοι προσκεκλημένοι ΔΕΝ φορούσαν μάσκες μόνο την ώρα που έγραφαν οι κάμερες. ΟΛΕΣ τις άλλες ώρες (διαφημίσεις ή έπαιζαν τα video), τις φορούσαν υποχρεωτικά.
Η ταινία που κέρδισε το καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας είναι το  Nomadland με την 39χρονη  Κινέζα Chloe Zhao να κερδίζει το Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Η Zhao είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού που κερδίζει στην κατηγορία σκηνοθεσίας, μετά την Kathryn Bigelow με το «Hurt Locker» και η πρώτη ασιατικής καταγωγής. Η Ζhao ήταν το δυνατό όνομα της βραδιάς, έχοντας αποσπάσει τα βραβεία Χρυσή Σφαίρα, BAFTA, Indies και 55 ακόμα βραβεία σκηνοθεσίας στις κριτικές ενώσεις της Αμερικής.
Τα άλλα βραβεία στις μεγάλες κατηγορίες κέρδισαν Α Ανδρικού Ρόλου ο 83χρονος Anthony Hopkins (The Father), που παράλληλα έγινε ο γηραιότερος ηθοποιός που κέρδίζει το βραβείο
Α Γυναικείου Ρόλου η Frances McDormand (Nomadland),
Β Γυναικείου Ρόλου η Yuh-Jung Youn (Minari)
Β Ανδρικού Ρόλου ο Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah)
Καλύτερη Ξένη Ταινία το Another Round
Καλύτερη Animated: Soul
Καλύτερου  Documentary: My Octopus Teacher

Best Original Score (Μουσικής): Soul
Best Original Song (Καλύτερου Τραγουδιού)
“Fight for You,” Judas and the Black Messiah

Καλύτερου Σενάριου: Promising Young Woman
Sound of Metal
Καλύτερη Προσαρμογή Σεναρίου: The Father
 Καλύτερα Κοστούμια: Ma Rainey’s Black Bottom
Και ακολούθησαν και οι άλλες ειδικές κατηγορίες. Οι δύο Έλληνες υποψήφιοι, ο μοντέρ Γιώργος Λαμπρινός ήταν υποψήφιος για το μοντάζ της ταινίας «The Father» του Florian Zeller  κι ο διευθυντής φωτογραφίας Φαίδων Παπαμιχαήλ,  υποψήφιος στην κατηγορία Διεύθυνση φωτογραφίας της «The trial of the Chicago 7 του Aaron Sorkin δεν σήκωσαν το αγαλματάκι.
26/4/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου