NEWS OF THE WORLD (23/4/21)


• Χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες, ο πρώην κιθαρίστας των Guns and Rose, DJ Ashba βρίσκεται στο studio και συνεργάζεται με το pop είδωλο  Debbie Gibson που είχε πολλές επιτυχίες στα τέλη της δεκαετίας του 80.
• Μιλώντας στο περιοδικό Uncut (τεύχος Ιουνίου), ο Paul McCartney θυμήθηκε πώς ο ίδιος  και οι υπόλοιποι Beatles, »μυήθηκαν» από τον Bob Dylan στο χόρτο! «Ήμασταν στο ξενοδοχείο Delmonico στην Park Avenue και 59η στη Νέα Υόρκη τον Αύγουστο του 1964. Βρισκόμασταν στο δωμάτιο, πίνοντας ουίσκι και την κόκα-κόλα. Αν θυμάμαι καλά, ήταν ένα after party.
Ο Dylan έφτασε και πήγε στην κρεβατοκάμαρα με τον βοηθό του κι ο Ringo πήγε να δει τι γινόταν. Έτσι τον βρήκε να καπνίζει και του έδωσε να δοκιμάσει. Όταν επέστρεψε, τον ρωτήσαμε πώς ήταν κι ο Ringo  μας απάντησε πως το ταβάνι κατεβαίνει... Τότε, όλοι τρέξαμε στο πίσω δωμάτιο, λέγοντας στον Dylan: «Δώσε μας λίγο, δώσε μας λίγο! Αυτό ήταν το πρώτο βράδυ που μαστουρώσαμε!». Τι απογοήτευση! Κι εμείς τόσα χρόνια πιστεύαμε ότι τους έμαθε το Σολφέζ!
    • Η μανία των παζς φαίνεται ότι βρίσκεται σε μεγάλη..άνθηση. Οι Marillion θα διαθέσουν ένα παζλ 1000 κομματιών με τα 19 studio άλμπουμ τους. Μπορείτε να το προμηθευτείται από εδώ

• Ένα ντοκιμαντέρ με τη ζωή και την καριέρα του πρώην ντράμερ των Kiss, Eric Carr ετοιμάζεται σε συνεργασία με την οικογένεια του. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του hard rock, μας θυμίζει ότι ο Carr αντικατέστησε τον Peter Criss στους Kiss το 1980 και έπαιξε στα άλμπουμ Music From 'The Elder, Killers, Creatures of the Night, Lick It Up, Animalize, Asylum, Crazy Nights,  Hot in the Shade και Revenge.  Πέθανε στις 24 Νοεμβρίου 1991 από μια σπάνια μορφή καρκίνου που χτυπάει την καρδιά.
• Δείτε το video που ετοίμασαν οι Intelligent Music Project για το τραγούδι “Listen” μέσα από το άλμπουμ τους Creation.


• Η καραντίνα οδήγησε συγγραφείς και συγκροτήματα να γράψουν και να τελειώσουν βιογραφίες που είχαν αφήσει ημιτελείς. Δεν εξηγείται αλλιώς η βροχή ανακοινώσεων νέων βιβλίων με βιογραφίες όπως ξ πρώτη επίσημη των Emerson, Lake & Palmer που θα κυκλοφορήσει το 2021. Εκείνο που ανακοίνωσαν, είναι ότι θα διατεθεί σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, την Classic με 272 σελίδες και σκληρό εξώφυλλο, τη Signature, υπογεγραμμένη και με περιεχόμενο πιο πλούσιο από την Classic και την Ultimate, που θα είναι πολυτελής και θα διατεθεί σε περιορισμένη κυκλοφορία.
• Με την συμπλήρωση 50 ετών από την κυκλοφορία του άλμπουμ των Doors L.A. Woman, η Genesis Publications θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση ένα βιβλίο και σε multimedia έκδοση με κείμενα του Jim Morrison. Η έκδοση θα περιέχει χειρόγραφα ποιήματα, κείμενα αλλά και ζωγραφιές 

• Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται. Δεν έχει μείνει άνθρωπος που να μην τα χώσει στον Jon Schaffer των Iced Earth μετά τη συμμετοχή του στο Καπιτώλειο. Σειρά πήρε ο τραγουδιστής των Twisted Sister Dee Snider, που τον αποκάλεσε «σκουπίδι» (“piece of shit”) και ότι «μάς ντροπιάζει με τις τρομοκρατικές του πράξεις και γίνεται καρφί, καρφώνοντας άλλους τους ανθρώπους του, για να μειώσει την ποινή του» Πάντως, μετά από 3 και πλέον μήνες από την προφυλάκισή του, συνεργάστηκε με τις αρχές και αποδέχτηκε 2 από τις 6 κατηγορίες κι αποφυλακίστηκε.  Θα παρακολουθείτε από τις αρχές και θα κληθεί από το δικαστήριο για να του ανακοινωθεί η ποινή του.


• Επιστροφή για το proto punk Αμερικάνικο συγκρότημα των Dictators που επέστρεψε με το single, “Let’s Get The Band Back Together” που είναι καλό τραγούδι. Με δύο από τα αρχικά μέλη, τους Andy Shernoff (φωνή, μπάσο) και ο Ross The Boss (κιθάρα, ναι ο πρώην Manowar) και μαζί με τον πρώην ντράμερ των Blue Oyster Cult, Albert Bouchard, οι Dictators αναμένεται να ανακοινώσουν καινούργιο άλμπουμ μετά από 21 χρόνια! Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί και η συμμετοχή του τρίτου αυθεντικού μέλους τους γκρουπ, του Scott “Top Ten” Kempner (κιθάρα) αλλά λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, πάσχει από άνοια, η συμμετοχή του ήταν αδύνατη.

• Δια χειρός Martin Popoff γράφτηκε η βιογραφία των Nazareth που θα κυκλοφορήσει στις 6 Αυγούστου με τίτλο "Loud 'N' Proud: Fifty Years Of Nazareth" από την Wymer Publishing. Το βιβλίο θα έχει 240 σελίδες με συνεντεύξεις, στιγμιότυπα, φωτογραφίες, memorabilia κι ότι άλλο τραβάει ο νους κάθε fan του συγκροτήματος.

• Πέθανε μπασίστας Dee Lord των Lord 13, που ήταν ένα από τα καλύτερα stoner ελληνικά συγκροτήματα, έχοντας στο ενεργητικό τους τα άλμπουμ Lord 13 και 2013. Τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του. Ο Dee είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα με την μοτοσυκλέτα του, καθώς υπέστη έμφραγμα ενώ οδηγούσε, και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για αρκετές εβδομάδες σε κωματώδη κατάσταση με σοβαρότατες κακώσεις στο κεφάλι.


 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου