BRUCE DICKINSON: "ΕΚΑΝΑ ΕΜΕΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΔΑΛΜΑ ΜΟΥ, Ο IAN GILLAN ΕΨΑΧΝΕ ΝΑ ΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ"!!!!!!


Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του BBC, "The Rock Show With Johnnie Walker" ο Bruce Dickinson (σ.σ τι θα πει ποιoς είναι αυτός;)  αναφέρθηκε στις επιρροές του, λέγοντας ότι η φωνή του Ian Gillan και η ερμηνεία του στο τραγούδι των Deep Purple, 'Speed King' ήταν αυτά που τον επηρέασαν στο να ασχοληθεί με το τραγούδι.
Κι ο μεγάλος τραγουδιστής των Iron Maiden με όλη τη σεμνότητα κι απλότητα που έχουν οι τεράστιοι καλλιτέχνες, συνεχίζει: "Κι όχι μόνο τον γνώρισα (τον Gillan) αλλά πήγα και περιοδεία μαζί του όταν έπαιζα στους Samson. Η γνωριμία του με τον μεγάλο Gillan έγινε όταν το πρώτο δίσκο των Samson την άνοιξη του 1979 στο Kingsway Recorders του Λονδίνου, ιδιοκτησία του Gillan ο οποίο έτυχε να περάσει από το studio, να ακούσει τις ηχογραφήσεις και να εκφραστεί με πολύ καλά λόγια για τη φωνή του Dickinson που έως τότε ήταν άγνωστος και δεν γνωριζόντουσαν μεταξύ τους. «Ποιος είναι ο τραγουδιστής;» ρώτησε ο Gillan αλλά εκείνη τη στιγμή ο Dickinson βρισκόταν στην τουαλέτα κι έκανε εμετό!!!! Κι ενώ ο Gillan έψαχνε να τον βρει, ο Dickinson προσπαθούσε να συνέλθει και να βγει να γνωρίσει το ίνδαλμά του! Έμεινε 45 λεπτά στην τουαλέτα ώσπου να συνέλθει και να βγει για να γνωριστούν. Κι όπως είπε, αυτή η γνωριμία οδήγησε σε κατανάλωση πολλών λίτρων μπύρας.
Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι οι Gillan και Dickinson συμμετείχαν στην κοινή ηχογράφηση του “Smoke on the Water” για το φιλανθρωπικό άλμπουμ Rock Aid Armenia (1990), όπου ιπποτικά ο Dickinson έδωσε τη σειρά ερμηνείας στον Gillan για να ξεκινήσει το τραγούδι. Είπαμε, άμα είσαι τεράστιος, δεν έχεις κόμπλεξ.
 
O Ian Gillan ήταν ο μεγάλος επηρεασμός μου. Δίπλα του, ήταν οι φωνές των Arthur Brown, Ian Anderson και θα σας εκπλήξω λέγοντας και του Peter Hammill των Van Der Graaf Generator.
Στην ίδια εκπομπή, ο Dickinson χαρακτήρισε το "Fireball" σαν ένα από τα καλύτερα ταργούδια των Τιτανοτεράστιων.  "Είναι ένα από τα τραγούδια που δεν το παίζουν συχνά, αλλά είναι καταπληκτικό. Ακούγοντας αυτό το τραγούδι, έμαθα να σέβομαι τους ντράμερ και εκτίμησα το παίξιμο Ian Paice σαν ένα από τα καλύτερα που έχω ακούσει». Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, στο τραγούδι "Fireball" δεν υπάρχει σόλο κιθάρα αλλά μπάσου!!!!
 φωτό: Κώστας Τσιρανίδης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

4/4/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου