ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ OPEN TV Η ΤΑΙΝΙΑ BOHEMIAN RHAPSODY

Σήμερα Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, στο Open στις 22.15 θα προβληθεί η βιογραφική ταινία των Queen, Bohemian Rhapsody παραγωγής 2018 με πρωταγωνιστή τον Rami Malek στο ρόλο του Freddie Mercury.
Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τ Rami Malek που στέκεται πολύ καλά στο ρόλο του όπως και οι άλλοι τρεις, στους ρόλους των υπολοίπων μελών. Η ταινία έχει έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα, γύρω από τις σχέσεις του Mercury με τους φίλους του και την οικογένεια του, αλλά δείχνει και τον ηγετικό ρόλο του μέσα στο συγκρότημα. H ταινία δείχνει τη star διάσταση στον Mercury χωρίς να παραβλέπει την αξία των υπολοίπων, συμπεριλαμβανόμενου  και του μπασίστα John Deacon που τον δείχνει να τους παρουσιάζει το Νο2 στην Αμερική, Νο 7 Μ.Βρετανία το τραγούδι του ‘Another One Bites the Dust”.  Δίνει βάρος στη μοναξιά των stars (παρακαλάει τη φίλη του Mary Austin να του κάνει παρέα), στην ανθρώπινη πλευρά τους (κτητικός απέναντι στην Mary Austin, ενοχλείται που προχωράει τη ζωή της και μένει έγκυος), στις αδυναμίες τους.
     H ταινία τελειώνει με τη μεγαλειώδη εμφάνιση τους στο Live Aid. Για το συγκεκριμένο κομμάτι της ταινίας, χρησιμοποιήθηκαν αρκετά πλάνα από τον κόσμο του πραγματικού Live Aid, αλλά αισθάνομαι ότι ο σκηνοθέτης δεν μπόρεσε να μεταφέρει το μέγεθος της σκηνής και της live παρουσίας τους, μάλλον δικαιολογημένα.
Κάποια λάθη, όπως το γεγονός ότι ο Freddie Mercury αυτοπροτάθηκε για τη θέση του τραγουδιστή (στην πραγματικότητα τον πρότεινε ο αποχωρών πρώτος τραγουδιστής τους Tim Staffel) συγχωρούνται. Να τη δείτε.
Η ταινία θα προβληθεί σε επανάληψη το Σάββατο 10 Απριλίου στη 01:00 (Μετά τα Μεσάνυχτα).

 

Α.Ρ.

8/4/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου