ΤΑ 63α ΒΡΑΒΕΙΑ GRAMMY ΣΤΙΣ ROCK ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


 Κυριακή βράδυ, ξημέρωμα ώρα Ελλάδος, δόθηκαν τα 63α βραβεία Grammy με τους Body Count  να κερδίζουν το βραβείο στην κατηγορία «Best Metal Performance" με το τραγούδι τους "Bum-Rush" .Υποψήφιοι στην κατηγορία ήταν ακόμα οι  Code Orange -"Underneath", In this Moment - "The In-Between", Poppy - "Bloodmoney" και οι  Power Trip "Executioner’s Tax (Swing of the Axe) - Live". Στην κατηγορία “Παραγωγός της χρονιάς”, νικητής ήταν ο Andrew Watt για τη δουλειά του στο άλμπουμ Ordinary man του Ozzy Osbourne.
Βραβεύτηκε ο θανών φολκ συνθέτης ερμηνευτής John Prine για την ερμηνεία του στο τραγούδι “I Remember Everything” στην κατηγορία Best American Roots Song and Best American Roots Performance, οι Wilco για  το  Ode to Joy στην κατηγορία Best Boxed or Special Limited Edition Package, η Linda Ronstandt στην κατηγορία Best Music Film για το The Sound of my Voice για το ομότιτλο μουσικό ντοκιμαντέρ ταινία που αφορά τη ζωή της, ο μπαλαντοποιός της δεκαετίας του 70 αλλά και 80, James Taylor για το άλμπουμ του American Standard στην κατηγορία Best Traditional Pop Vocal Album, ενώ το μέλος των Eagles, Vince Gill τιμήθηκε με το βραβείο Best Country Solo Performance. Ακόμα, οι Strokes πήραν το πρώτο  Grammy στην καριέρα τους στην κατηγορία Best Rock Album για το άλμπουμ τους The New Abnormal, ενώ τιμήθηκαν με βραβεία η Fiona Apple στην κατηγορία Best Rock Performance, Best Alternative Album και η Brittany Howard στην κατηγορία Best Rock Song.


Εκτός από τον John Prine, τιμήθηκε και ο Little Richard σε ειδική τελετήwere με τους Bruno Mars και Anderson Paak να έχουν ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στη μνήμη του. Τιμήθηκε ακόμα η μνήμη του Eddie Van Halen χωρίς να υπάρξει κάποια ερμηνεία, παρά με την προβολή οπτικού υλικού ενώ στη σκηνή υπήρχε κιθαρά του με τα κλασικά χρώματα, κόκκινο, άσπρο και μαύρο, φωτισμένη με ένα προβολέα! Όπως συμβαίνει με όλα τα βραβεία κατά την περίοδο της πανδημίας, δεν υπάρχει κοινό κατά τη διάρκεια της τελετής.


15/3/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου