ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ GOLDEN EARRING


Τη οριστική διάλυσή τους ανακοίνωσαν οι Golden Earring, το ολλανδικό συγκρότημα που ήταν πολύ γνωστό και στη χώρα μας, χάρις στα τραγούδια “Radar Love,” “Twilight Zone”, "Candy's Going Bad" και "Ce Soir". H σκληρή απόφαση λήφθηκε για τον ακόμα πιο σκληρό λόγο ότι ο κιθαρίστας, βασικός συνθέτης και συνιδρυτής του συγκροτήματος 73χρονος George Kooymans, διαγνώστηκε με την εκφυλιστική πάθηση ALS.
Την ανακοίνωση έκανε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Barry Hay, ο οποίος είναι μέλος τους πάνω από 50 χρόνια(!), λέγοντας: “Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουμε με αντικαταστάτη του. Είχαμε συμφωνήσει ότι αν κάποιος δεν μπορεί να συνεχίσει για διάφορους λόγους, σταματάμε. Δεν περίμενα να είναι ο George πρώτος, γιατί ήταν ο πιο δυνατός. Καλό θα ήταν να μπορούσαμε να κάνουμε μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία  αλλά έτσι που έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, είναι αδύνατον» Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι η τελευταία συναυλία τους ήταν στην Ολλανδία, στο Ahoy του Rotterdam το 2019. Ο Kooymans είχε ξεκινήσει το ταξίδι των Hague, αυτό ήταν το πρώτο όνομά τους μαζί με το φίλο του από τη γειτονιά Rinus Gerritsen για να αλλάξουν το όνομά τους σε Golden Earring και να ηχογραφήσουν συνολικά 25 studio albums με πιο δυνατά αυτά των Moontan (1973), Switch (1975) και Cut(1982). Καλή δύναμη στον Kooymans και στους ανθρώπους του.
Η Αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση όπως είναι η ελληνική ονομασία της πάθησης ALS, είναι μια ταχέως προοδευτική νευροεκφυλιστική διαταραχή στην οποία το κύριο χαρακτηριστικό είναι ο επιλεκτικός θάνατος των κινητικών νευρώνων καταλήγοντας σε προοδευτική αδυναμία και τον θάνατο από αναπνευστική ανεπάρκεια.
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

8/2/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Κρίμα! Άδοξο τέλος για ένα από κορυφαία συγκροτήματα του Rock.Ένα ακόμα συγκρότημα που δε θα δούμε ποτέ στην Ελλάδα. Απόλυτα φυσιολογική απόφαση. Είναι το μόνο συγκρότημα που δεν έχει αλλάξει η σύνθεσή του. Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, η αδερφή του Rinus είναι σύζυγος του Kooymans. Τουλάχιστον μάς αφήνουν έναν πραγματικό μουσικό θησαυρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή