TO DVD ΤΩΝ SPITFIRE THE LEGENDS NEVER DIES


Μια ανάρτηση προ λίγων ημερών από ένα γνωστό μου στο facebook με το link από το Rocumentary ντοκιμαντέρ "The Legend Never Dies" των Spitfire, μού έδωσε το έναυσμα να το αναρτήσω και παρουσιάσω από αυτή τη στήλη. Το υλικό προέρχεται από το dvd Till Hell Freezes over…. σε σκηνοθεσία Μανώλη Μαύρου και κάμερα Σταύρου Κοτάκου, με υλικό που έψαξε ο Αλέξανδρος Μπαλακάκης.  Στο Rocumentary μιλούν ο τότε τραγουδιστής του συγκροτήματος  Αλέξανδρος Μπαλακάκης, ο κιθαρίστας Πάνος Χατζηιωαννίδης κι ο κιθαρίστας και ιδρυτής του συγκροτήματος Ηλίας Λογγινίδης. Παρουσιάζεται μια ολοκληρωμένη εικόνα τους από το ξεκίνημα της καριέρας τους με ιδιαίτερη έμφαση στα χρόνια που ο Μπαλακάκης ήταν τραγουδιστής τους ενώ γίνεται παρουσίαση του άλμπουμ Die Fighting με το οποίο κυκλοφόρησε και το dvd στην ίδια συσκευασία. Προσέξτε στο12.20 το περιστατικό γνωριμίας Λογγινίδη και Μπαλακάκη. Το Rocumentary  περιέχει σπάνιο οπτικό υλικό που έχει πολύ ενδιαφέρον και να σημειώσω ότι αυτό το ντοκιμαντέρ δεν έχει καμία σχέση με την ταινία/ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Ρήγα "Back to Zero" που προβλήθηκε στις  "Νύχτες Πρεμιέρας" που επικεντρώνεται στα πρώτα χρόνια της καριέρας τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

10/1/21


 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Αυτο το back to zero που προβληθηκε σε καποια αιθουσα (για εξεχοντες προσκεκλημενους και υψηλα ισταμενους μουσικοκριτικους και μουσουργους ) εχει κυκλοφορησει καπου ? Ειναι διαθεσιμο απο καπου ?

    Οπως και να εχει προκειται για μια μπαντα που θα μπορουσε να ειχε κανει πολλα περισσοτερα .Θεωρω καλυτερη εποχη τους αυτη με τον Τσαμουροπουλο ,εδενε πολυ καλα και κιθαριστικα το ολο πραγμα και καποια καλα κομματια εκεινης της περιοδου δεν γραφτηκαν οπως επρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή