ROCK INCIDENT 160: ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ MANOWAR

 

Τις πρώτες ημέρες των Manowar θυμήθηκε ο τραγουδιστής τους Eric Adams και γύρισε το χρόνο στο 1980 όταν ο DeMaio εργαζόταν σαν υπεύθυνος πυροτεχνημάτων στην περιοδεία των Black Sabbath, Heaven and Hell tour κι ο Adams τραγούδαγε στους Looks όπου έπαιζε κι ο DeMaio.
"O Joey ήλθε σπίτι μου και μου μίλησε εντυπωσιασμένος από ένα τύπο που είχε γνωρίσει. Ήταν κιθαρίστας και τον έλεγαν Ross Friedman και τον είχε γνωρίσει κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Black Sabbath. Τον είχε ακούσει να παίζει στο καμαρίνι και τον είχε εντυπωσιάσει" λέει ο Adams. Μίλησαν κι αποφάσισαν να φτιάξουν ένα συγκρότημα με τραγουδιστή τον Louis Marullo, που δεν είναι άλλος από τον Eric Adams που πήρε αυτό το όνομα από τα ονόματα των παιδιών του!!! O DeMaio ήταν αποφασισμένος να εγκαταλείψει τη δουλειά του και να ασχοληθεί με τη μουσική, σαν καλλιτέχνης πλέον. Ο Adams δεν είχε πειστεί να ασχοληθεί σοβαρά με την καινούργια δραστηριότητα του DeMaio κι απλώς δέχτηκε να τραγουδήσει στο demo που ετοίμαζαν.
Οι πρώτες πρόβες τους έγιναν στα σαλόνια των σπιτιών τους αλλά και σε τρύπες studio (shithole) όπου συναντήθηκαν για πρώτη φορά ο Adams κι ο Ross Friedman. Σημειωτέον, ότι δεν είχαν ντράμερ αλλά δεν τους εμπόδισε να συνεχίζουν να παίζουν, συνθέτοντας μερικά από τα τραγούδια που λίγο αργότερα βρέθηκαν στο πρώτο άλμπουμ τους, 'Battle Hymns'. Βρήκαν ντράμερ και έγραψαν ένα demo  το οποίο πήρε ο DeMaio για να το στείλει σε εταιρείες δίσκων. «Μετά από μια εβδομάδα, ο Joey ήλθε σπίτι μου και μου είπε ότι είχε δισκογραφικό συμβόλαιο» λέει ο Adams. “Μα δεν έχουμε καν συγκρότημα» του είπα! «Έχουμε συμβόλαιο με την Capitol Records, είσαι μαζί μου, με ρώτησε». «Στην αρχή ήμουν  αρνητικός αλλά γρήγορα με έπεισε, αφού προηγουμένως μου άφησε περιθώριο μια ημέρα να το σκεφτώ» λέει ο Adams. «Σχεδόν όλη τη νύχτα εγώ και η γυναίκα μου σκεφτόμαστε τι θα απαντήσω  καθώς θα άλλαζε ολόκληρη η ζωή μας. Αποφασίσαμε να απαντήσω θετικάμε την ελπίδα να είχα πάρει τη σωστή απόφαση. Την επόμενη ημέρα, ο Joey ΄ήλθε ξανά σπίτι μου και του απάντησα θετικά. Ξεκινήσαμε πρόβες και πήγαμε στη Φλόριδα όπου παίξαμε με ντράμερ τον Carl Canedy, μετέπειτα ντράμερ των Rods. Αυτό ήταν το ξεκίνημα των Manowar”!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

6/1/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου