NEWS OF THE WORLD (7/1/21)

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

• Στις 10 Ιανουάριου, στις 21:00,το Ίδρυμα Ωνάση θα παρουσιάσει τους Nightstalker,από τη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space, στο κανάλι του στο Youtube. Σύμφωνα με την άναρτηση της σελίδας «Στέγη Ιδρύματος Ωνάση» στο Facebook, η συναυλία των Nightstalker αποτελεί την πρώτη από μια σειρά μαγνητοσκοπημένων ζωντανών εμφανίσεων , με τον τίτλο “STAGES A/LIVE”, από συγκροτήματα και καλλιτέχνες της εναλλακτικής  ελληνικής σκηνής, με σκοπό την υποστήριξη των τοπικών indie συναυλιακών χώρων.
    Στις 10 Ιανουαρίου 2021 συντονιζόμαστε και δυναμώνουμε τον ήχο στο YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση που εκπέμπει με τους Nightstalker στο Gagarin 205. Σκληρός ήχος, groovy ρυθμοί, έντονη μπασογραμμή, μαζί με κάμποσες πιασάρικες μελωδίες, η δύναμη της φωνής του Argy και το μυστικό της μουσικής των Nightstalker σε κινηματογράφηση του Χρήστου Σαρρή. Η ωμή ροκ-εν-ρολ απλότητά τους, τα μαγευτικά ριφ και η ηλεκτρική καταχνιά είναι τα στοιχεία που κράτησαν στο προσκήνιο αυτό το συγκρότημα για περισσότερα από 30 χρόνια. Οι Nightstalker, μια μπάντα που ξεπερνά τις κατηγοριοποιήσεις και τις ταμπέλες, υπόσχονται ένα εκρηκτικό ψηφιακό live, από αυτά που μας έχουν συνηθίσει στις ζωντανές σκηνές. Όλα αυτά τα χρόνια τούς έχουν φορτώσει όποια ετικέτα κυκλοφορεί εκεί έξω. Στα 90s ήταν το grunge… Μετά ήταν το stoner rock… Κι επίσης, ποτέ μην τους αποκαλέσετε «ελληνικό ροκ γκρουπ». Παίζουν ροκ μουσική, απέριττη και απλή, και το κάνουν αυτό παίρνοντας αποθεωτικές κριτικές εδώ και τρεις δεκαετίες. Σε έναν κόσμο γεμάτο από συγκροτήματα που καταρρέουν με την πρώτη υποψία κακής κριτικής, οι Nightstalker είναι μια ατμομηχανή που, μετά από οχτώ δισκογραφικές κυκλοφορίες και 500 συναυλίες σε όλο τον κόσμο, εξακολουθούν να στέκονται στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής σκηνής του σκληρού ροκ. Τον Ιανουάριο του 2020 παρουσίασαν στο Gagarin 205 τον νέο τους δίσκο. Έναν χρόνο αργότερα επιστρέφουν στον σημαντικό συναυλιακό χώρο για ένα διαφορετικό live.
• Τον Αύγουστο του 1995 κατά τη διάρκεια συναυλίας των Van Halen στο Jones Beach Theater της Νέας Υόρκης, στη σκηνή ανέβηκε ο Leslie West κι έπαιξαν το θρυλικό “Mississippi Queen”. Αξίζει να το δείτε.

• Οι Uriah Heep είχαν κλείσει studio για το Φεβρουάριο για να γράψουν το καινούργιο άλμπουμ τους αλλά το τρίτο lockdown στην Αγγλία, τους υποχρέωσε να το ακυρώσουν. Καλύτερα!
• Μετατέθηκαν για μέσα στο Μάρτιο, χωρίς να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία, η γιορτή για τα βραβεία Grammy τα οποία ήταν να δοθούν στις 31 Ιανουαρίου.
• Δείτε το official lyric video των Fallen Arise  για το τραγούδι τους"Forever Winter". 
• Οι Peculiar Three έρχονται από τη Λιβαδειά. Σχηματίστηκαν το 2013 και την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το ντεμπούτο EP “P3culiar”, το οποίο ακολούθησε η remastered έκδοσή του το 2019. Το 2020 κυκλοφόρησε την πρώτη ολοκληρωμένη του δουλειά, το LP “Leap of Faith”.
    Το συγκρότημα αποτελείται από τους Βαλάντη Δάφκο φωνή & φωνητικά, μπάσο, Πάνο Καρκάνα κιθάρες, πλήκτρα και Πάρη Γάτσιο τύμπανα. Το τραγούδι έχει πολύ ενδιαφέρον και ξεφεύγει από τα συνηθ8σιμένα του χώρου. Ακούστε το….
"Είμαστε οι peculiar three. Είμαστε οι επιρροές μας, τα πάθη και οι αρετές μας. Είμαστε ο Ουροβόρος που εσωκλείει την ανάγκη μας για δημιουργία. Είμαστε η έκφραση μέσω της μουσικής μας. Είμαστε οι peculiar three και σε καλούμε στον κυκλικό χορό μας…"
    Για επικοινωνία Facebook: https://www.facebook.com/peculiarthree/
• Δυστυχώς το πρώτο News of the World της Καινούργιας χρονιάς περιλαμβάνει 5 θανάτους. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών νικημένος από τον καρκίνο στο έντερο ο σαξοφωνίστας του Bob Seger, Alto Reed, που μεταξύ άλλων έπαιξε και στη studio εκτέλεση του “Turn the Page”. Σε ηλικία 78 ετών πέθανε ο τραγουδιστής των Gerry and the Pacemakers, Gerry Mardsen σε ηλικία 78 ετών μετά από καρδιακές επιπλοκές. Πέθανε ο οργανίστας των Mott the Hoople και Dexys Midnight Runners, Mick Bolton σε ηλικία 72 ετών χωρίς να γίνει γνωστή η αιτία θανάτου του. Ήταν μέλος των Mott the Hoople από το 1973 κι από το 1984 μέλος των Dexys Midnight Runners. Ο λόγος που έχει μείνει στην ιστορία όμως είναι ότι έκανε μαθήματα πιάνου στη Linda McCartney, σύζυγο του Paul McCartney! Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο συνθέτης Geoff Stephens, ο οποίος τη δεκαετία του 60 είχε σχηματίσει τους New Vaudeville Band. Το 1965 είχε ανακαλύψει τον Donovan και έκανε παραγωγή στο πρώτο του άλμπουμ. Συνέθεσε πολλά τραγούδια των Tom Jones, Herman’s Hermits (“There’s a Kind of Hush), Hollies, Mary Hopkin  αλλά και το  «Τell Me When»  των Applejacks. Τραγούδια του είχαν ερμηνεύσει οι Cliff Richard, Scott Walker, Hot Chocolate, Lulu, Connie Francis, the Drifters, Gene Pitney, the Ivy League, Bobby Darin, David Soul, the New Seekers , Crystal Gayle αλλά κι ο Elvis Presley.  ηχογράφησε τα  “This Is Our Dance,” “The Heart of Rome” “Sylvia.” Δική του σύνθεση είναι το «Crying Game» που διασκεύασε ο Boy George και χάρισε τον τίτλο και στην ομώνυμη ταινία. Σε ηλικία 62 ετών έφυγε από τη ζωή ο παραγωγός Steve Brown που είχε δουλέψει σε δίσκους των Freddie Mercury, Cult και Wham! σαν ηχολήπτης. Τέλος, σε ηλικία μόλις 41 των έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας και συνιδρυτικό μέλος των Children Of Bodom, Alexi Laiho, μετά από μακροχρόνια προβλήματα υγείας.
• Ένα video με 4 τραγούδια παρουσίασαν οι Guns’n’Roses, 3 από τα οποία είναι διασκευές. Και τα 5 βιντεοσκοπήθηκαν στο Exit 111 festival του Manchester του Τennessee, έχουν διάρκεια 342 λεπτά και οι εκτελέσεις τους είναι αρκετά διαφοροποιημένες από αυτές που ξέρουμε. Tα κομμάτια είναι τα Live And Let Die (WINGS cover), Shadow Of Your Love, Black Hole Sun (SOUNDGARDEN cover),  Knockin' On Heaven's Door (BOB DYLAN cover) και  Paradise City. Δείτε και ακούστε την αρκετά διαφορετική εκτέλεση του Black Hole Sun!
• Τα τραγούδια των Metallica σημείωσαν εντυπωσιακό νούμερο χτυπημάτων στο Spotify ξεπερνώντας το 1.100.0000.000 (1 δις 100 εκατομμύρια) μόνο μέσα στο 2020.





Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου