NEWS OF THE WORLD (12/1/210)


 •  Την τρίτη και τελευταία συλλογή τους θα κυκλοφορήσουν οι Whitesnake στις 19 Φεβρουαρίου με τίτλο "The Blues Album" με τις δύο προηγούμενες συλλογές ήταν οι  "Love Songs" και "The Rock Album". Το "The Blues Album" θα κυκλοφορήσει σε μονό CD και 2πλό βινύλιο κι όλα τα τραγούδια του είναι remastered. Μερικά από τα classics που περιέχει είναι τα Crying In The Rain, Give Me All Your Love, Slow An' Easy, Too Many Tears, Lay Down Your Love, The River Song, Looking For Love κ.α.

• Ο Elton John είναι από τους λίγους τεράστιους καλλιτέχνες που εδώ και αρκετά χρόνια έχει διαπιστώσει ότι ο κόσμος δεν «χρειάζεται» τα καινούργια τραγούδια του. Γι αυτό κι έχει να κυκλοφορήσει δίσκο με καινούργια τραγούδια από το 2016 και το άλμπουμ Wonderful Crazy Night. Πρόσφατα δήλωσε ότι θα ήθελε να δώσει συναυλίες παίζοντας τραγούδια που ΔΕΝ ήταν επιτυχίες αλλά κάποια δικά του αγαπημένα που είχαν μπει στους δίσκους του. «Θα ήθελα να παίξω το Original Sin' (από το άλμπουμ του   Songs from the West Coast 2001) ή το (Gotta Get a) Meal Ticket' (από το άλμπουμ Captain Fantastic and the Brown Dirt Cowboy-1975) αλλά να ξανά παίξω το 'Crocodile Rock' δεν το αντέχω. Έχω τη διάθεση να γράψω και να ηχογραφήσω καινούργια τραγούδια αλλά νομίζω ότι κανείς δεν θα ήθελε ακόμα ένα καινούργιο δίσκο από εμένα». Απόλυτα προσγειωμένος.
• Η αστυνομία της Washington, έχει κυκλοφορήσει 38 φωτογραφίες από άτομα που θεωρούνται ύποπτα για παράνομη είσοδο στο Καπιτώλιο κατά τη διάρκεια μιας βίαιης εξέγερσης κι ένας εξ αυτών είναι κι ο ιδρυτής, βασικός συνθέτης και κιθαρίστας των Iced Earth, Jon Sfaffer. Αν και αρχικά υπήρχαν ορισμένες αμφιβολίες για τυχόν ομοιότητα, η φωτογραφία που τράβηξε ο Roberto Schmidt(AFP) ελέγχθηκε από το FBI και ταυτοποιήθηκε, προφέροντας αμοιβή μέχρι και 1000$ σε όποιον παρέχει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη του. ia».. Τα μέλη του συγκροτήματος βρέθηκαν σε δύσκολη θέση αφού ο Scaffer είναι ο αρχηγός και βασικός συνθέτης του συγκροτήματος και μέσω του λογαριασμού το τραγουδιστή Stuart Block, εξέφρασαν τη θλίψη τους για τα γεγονότα.

Marion Ramsey


• Την ξέρουμε σαν Office Laverne Hooks. Η συμπαθέστατη ηθοποιός που το όνομά της ήταν Marion Ramsey, έγινε γνωστή παίζοντας στη θρυλική κινηματογραφική σειρά ταινιών Police Academy υποδυόμενη την Office Laverne Hooks. Δυστυχώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, χωρίς να ανακοινωθεί η αιτία θανάτου της. Η Ramsey είχε παίξει στο musical Hello, Dolly! Σε πολλά τηλεοπτικά επεισόδια της σειράς, στην ταινία Miss Moffatt, είχε δανείσει τη φωνή της στη σειρά cartoons του ABC The Addams Family, ενώ γνωστή σε όλο τον κόσμο έγινε χάρις στη συμμετοχή της στην ταινία Police Academy με τελευταία εμφάνισή της Police Academy 6: City Under Siege (1989).

• Δείτε το lyric video των Michael Schenker Group με τίτλο "Sail The Darkness. Το τραγούδι ερμηνεύει ο Ronnie Romero και υπάρχει στο καινούργιο δίσκο των MSG, "Immortal"που θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιανουαρίου.
• Δυστυχώς και σε αυτό  το News of the World έχουν την αναγγελία αρκετών θανάτων. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 49 ετών χτυπημένος από καρκίνο Φώτης Αναγνώστου, γνωστός με το παρατσούκλι "Wolf". Ο Ο Φώτης συμμέτειχε είτε σαν μπασίστας, είτε γράφοντας μουσική σε συγκροτήματα όπως Thanatos Inc., Spitfire και Nightfall, ενώ συμμετείχε στα project Julian Sas Band και Mike G - Tribal Souls. Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχή του. Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή ο οργανίστας του Lou Reed, Michael Fonfara μετά από 2χρονη μάχη μες τον καρκίνο. Είχε παίξει σε 6 άλμπουμ του Lou Reed, τα Sally Can’t Dance, Rock and Roll Heart, Coney Island Baby, Street Hassle, The Bells και Growing Up in Public ενώ έπαιζε και στο blues group των Downchild. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών η Marsha Zazula, συνιδρύτρια της Megaforce Records, με το σύζυγό της Jon (γνωστό και σαν Jonny Z). Την είδηση κοινοποίησαν στο facebook η κόρη της Rikki Zazula. Για τους νεότερους, το ζεύγος Zazula διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση και εξέλιξη του heavy thrash, κυκλοφορόντας άλμπουμ σαν τα "Kill 'Em All"(1983) και "Ride The Lightning"(1984) των Metallica, πριν υπογράψουν στην Elektra. Από το roster της Megaforce πέρασαν ονόματα (και δίσκοι) όπως Anthrax, Testament, Overkill, Acce Frehley, Ministry, King’s X, Raven κ.α. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι ρόλο έπαιξε στην ιστορία του metal. Η ανάρτηση του Lard Ulrich στο Instagram τα είπε όλα: "Thank you Marsha for making it happen..”.

• Δείτε τον Ronnie Romero και τον Γιώργο Γάκη να ερμηνεύουν μαζί το Burn των Τιτανοτεράστιων το καλοκαίρι του 2020 στα Γιάννενα!
• Στο studio έχει μπει ο Graham Bonnet και φαίνεται ότι οι ηχογραφήσεις των καινούργιων τραγουδιών του έχουν προχωρήσει πολύ. Μαζί του η όμορφη 45αρα μπασίστρια Beth-Ami Heavenstone, ο κιθαρίστας Conrad Pesinato, ο ντράμερ Mark Zonder κι ο οργανίστας των Deep Purple, Don Airey. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για το άλμπουμ και τα τραγούδια αλλά σίγουρα θα κυκλοφορήσει πριν το καλοκαίρι.
• Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της BPI (British Phonographic Industry) 1 στα 5 άλμπουμ που πουλήθηκε μέσα στο 2020 στη Μ.Βρετανία (ποσοστό 18%) ήταν βινύλιο με τις πωλήσεις του να παρουσιάζουν διαρκή αύξηση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πρώτο σε πωλήσεις στη Μ.Βρετανία, πάντα σε βινύλιο, ήταν το άλμπουμ των Fleetwood Mac, Rumours για να ακολουθήσουν τα  What’s The Story) Morning Glory? – Oasis, Back To Black – Amy Winehouse, Nevermind – Nirvana, Fine Line – Harry Styles ενώ στη λίστα με τα 40 πρώτα βρίσκονται τα άλμπουμ Greatest Hits – Queen, Power Up – AC/DC, Legend – Bob Marley & The Wailers, The Dark Side Of The Moon – Pink Floyd, Abbey Road – The Beatles,  Letter To You – Bruce Springsteen, Legacy – David Bowie, Rough And Rowdy Ways – Bob Dylan, Definitely Maybe – Oasis, McCartney III – Paul McCartney, Unplugged In New York – Nirvana,  Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band – The Beatles και Gold: Greatest Hits – Abba.



• Μουσικός της εγχώριας garage-rock σκηνής ήταν o νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης (κιθάρα/φωνητικά) ήταν μέλος του garage συγκροτήματος Odd Mods, οι οποίοι είχαν έντονη παρουσία και με επεισοδιακά live που έδωσαν σε Αθήνα και Βόλο παρέα με τους Sound Explosion.
• Ο κατάλογος των καλλιτεχνών που πωλούν τα δικαιώματα των τραγουδιών τους στην Hipgnosis Songs Fundμεγαλώνει. Πρώτα ο  κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης των Fleetwood Mac, Lindsey Buckingham πούλησε το 100% των πνευματικών δικαιωμάτων 161 τραγουδιών και λίγες ημέρες μετά ο Neil Young πούλησε το 50% των δικαιωμάτων του έναντι του ποσού των 150.000.000$.

 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου