OI GEDDY LEE KAI ALEX LIFESON ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ NEIL PEART ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

 

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του φίλου τους και ντράμερ των Rush, Neil Peart, οι συμπαίκτες του στο μεγάλο καναδέζικο συγκρότημα Geddy Lee και Alex Lifeson  μιλούν στο περιοδικό Rolling Stone (σ.σ. καμία σχέση με το συγκρότημα)για εκείνες τις δύσκολες ημέρες του καλού τους φίλου. Ο Peart υποπτεύθηκε για πρώτη φορά ότι είχε πρόβλημα υγείας τον Ιούνιο του 2016, 10 μήνες μετά την τελευταία ημερομηνία της τελευταίας περιοδείας του cd/dvd R40 Live. Ξεκίνησε επισκέψεις σε γιατρούς και εξετάσεις και δύο μήνες αργότερα αφού επισκέφτηκε έναν γιατρό, είχε μια μαγνητική τομογραφία και μετά από χειρουργική επέμβαση, διαγνώστηκε με γλοιοβλάστωμα, το οποίο έχει μέσο χρόνο επιβίωσης 12 έως 18 μήνες. Κατάφερε και παρέτεινε το χρόνο ζωής του για να φύγει από τη ζωή στις 7 Ιανουαρίου 2020. Σύμφωνα με τη Wikipedia, το  γλοιοβλάστωμα είναι ένας κακοήθης όγκος του εγκεφάλου. Ανήκει στα αστροκυτώματα και συγκεκριμένα είναι αστροκύτωμα grade 4 κατά WHO. Εκδηλώνεται σε ανθρώπους ηλικίας 45-70 ετών, με πονοκέφαλο, νευρολογικό έλλειμμα πχ αδυναμία στα χέρια ή τα πόδια και επιληπτικές κρίσεις. Η αντιμετώπισή του είναι συνδυασμός χειρουργικής αφαίρεσης, ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας.

Ο Lifeson είπε στο περιοδικό Rolling Stone ότι, στα γενέθλιά του, έλαβε μια σπάνια κλήση FaceTime από τον Peart πριν από τη χειρουργική επέμβαση του. «Ήταν ασυνήθιστο να πάρω ένα τηλεφώνημα από αυτόν, γιατί δεν ήταν ποτέ άνετα στο τηλέφωνο», είπε ο κιθαρίστας. "Μου είπε πότι θα έχουμε ενημέρωση για αυτόν και την υγεία του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ήμουν σοκαρισμένος. Αλλά ήμουν σίγουρος ότι υπήρχε κάτι περίεργο σε αυτόν. Σκέφτηκα ότι έφταιγε η κλήση ή κάτι τέτοιο. Αλλά δεν φαινόταν κανονικά. Και συνέχισα να το σκέφτομαι αργότερα". Μετά από 2 εβδομάδες, ο Peart αποκάλυψε τη διάγνωσή του στους συμπαίκτες του μέσω email. «Βασικά το ξεκαθάρισε», είπε ο Geddy Lee. «Έχω όγκο στον εγκέφαλο. Δεν αστειεύομαι ". Ο Lifeson θυμήθηκε ότι λάβει το μήνυμα του την ώρα που ήταν σε ένα γήπεδο golf και μόλις το διάβασε άρχισε να κλαίει. Ο Peart τους ζήτησε να κρατήσουν το θέμα της υγείας τους κρυφό, θέλοντας έτσι να το ελέγχει. «Το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που θα ήθελε είναι οι άνθρωποι να του συμπεριφέρονται με οίκτο και πόνο. Δεν το ήθελε καθόλου αυτό» λέει ο Lifeson.  Σίγουρα υπήρχε μια αβεβαιότητα σε όλα τα στάδια, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής περιόδου που παρουσίασε ύφεση προτού επιστρέψει η ασθένεια. Και παρά την εξέλιξη της κατάστασης του, οι φίλοι απέρριψαν τις φήμες του περιοδικού Rolling Stone ότι ο ντράμερ είχε αναγκαστεί να μετακινείται με αναπηρική καρέκλα και δεν μπορούσε να μιλήσει. Ο Lee θυμήθηκε ότι ο Peart ήταν χαρούμενος τις τελευταίες μέρες του, αποφεύγοντας το θέμα της ασθένειας και αποκάλυψε παλιές ιστορίες με τους συμπαίκτες του κατά τις επισκέψεις τους. «Δεν ήθελε να χάσει τον υπόλοιπο χρόνο του μιλώντας για την ασθένεια» είπε ο μπασίστας. «Ήθελε να διασκεδάσει μαζί μας. Και ήθελε να μιλήσει για ωραία πράγματα μέχρι το τέλος ".
Μετά το θάνατο του Peart, το συγκρότημα διαλύθηκε επίσημα, κάτι που είχε ουσιαστικά κάνει από τον Απρίλιο του 2015 όταν ο κιθαρίστας Alex Lifeson δήλωσε ότι πάσχει από αρθρίτιδα, κάτι που τον εμπόδιζε να ασκείται και να παίζει κιθάρα, την ίδια εποχή που ο Peart έπασχε από τενοντίτιδα. Τότε είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνουν μικρές περιοδείες και να παίζουν λιγότερη ώρα κάτι που τελικά μετά την εμφάνιση καρκίνου στον Peart, εγκαταλείφθηκε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

13/1/21

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου