ROCK INCIDENT 157: ΠΩΣ ΟΙ ΑCCEPT ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ

Σε συνέντευξή του στο Metal Empire ο κιθαρίστας του γερμανικού συγκροτήματος των Accept Wolf Hofmman ρωτήθηκε αν ξέρει πως το συγκρότημα πήρε αυτό το όνομα. "Το είχαν επιλέξει πριν ακόμα μπω στο σχήμα(σ.σ. οι δημιουργοί των Accept ήταν οι Udo και Peter Baltes) και μάλιστα είχαν κάνει και ορισμένες εμφανίσεις με αυτό το όνομα. Τότε ήταν ένα συγκρότημα που ήταν γνωστό στη γειτονία τους αλλά χρησιμοποιούσαν το όνομα Accept. Ποτέ δεν μου άρεσε αλλά με τα χρόνια άρχισαν να το ανέχομαι. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι το επέλεξαν από τον τίτλο ενός δίσκου του αγγλικού Blues συγκροτήματος των Chicken Shack, ναι υπάρχει συγκρότημα με αυτό το όνομα! Το άλμπουμ τους, του 1970 ονομαζόταν 'Accept'. Πώς ήταν δυνατόν να διαλέξουν για όνομα ενός heavy συγκροτήματος τον τίτλο ενός άλμπουμ συγκροτήματος που ονομάζεται Chicken (Shack)” αναρωτιέται ακόμα και σήμερα ο Hoffman.
"Για εμένα το όνομα δεν σημαίνει απολύτως τίποτε. Ποτέ δεν το θεώρησα metal όνομα. Φαντάζομαι ότι οι fansαγαπούν το όνομα γιατί αγαπούν το συγκρότημα και τη μουσική του. Στην αρχή μου φαινόταν περίεργο αλλά μετά το συνήθισα και δεν δίνω καμία σημασία. Νομίζω ότι τα ονόματα των Black Sabbath, Judas Priest  είναι καλύτερα κι ουσιαστικά αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει και το όνομα των Def Leppard που πάντα το εύρισκα χαζό!
Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας ενημερώνει ότι στις 15 Ιανουαρίου 2021 θα κυκλοφορήσει το καινούργιο studio άλμπουμ των Accept με τίτλο"Too Mean To Die".

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

16/12/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου