NEWS OF THE WORLD (14/11/20)


 • Παράλληλα με την κυκλοφορία του καινούργιου άλμπουμ τους The Symbol Remains(2020), οι Blue Oyster Cult θα ικανοποιήσουν τους hard core fans τους κυκλοφορόντας σε CD/DVD, Blu-ray και 2πλό βινύλιο μια αρχειακή ηχογράφησή από το 2016 με τίτλο "Live At Rock Of Ages Festival 2016". Η σύνθεσή τους σε αυτό το live άλμπουμ είναι  Eric Bloom τραγούδι, κιθάρα, πλήκτρα, Donald "Buck Dharma" Roeser κιθάρα, τραγούδι, Richie Castellano πλήκτρα, Jules Radino ντραμς και Kasim Sulton μπάσο.
• H Cherry Red Records θα κυκλοφορήσει το προσωπικό άλμπουμ του πρώην μπασίστα των Uriah Heep και Wishbone Ash, και Ziggy Stardust and the Spiders of Mars (σ.σ. ναι όλο αυτό, ήταν το συγκρότημα που συνόδευε τον Ziggy Stardust που ήταν ο David Bowei!), Trevor Bolder. Το άλμπουμ τιτλοφορείται Sail the Rivers, το εξώφυλλο το έχει επιμεληθεί ο Ioannis και μαζί του παίζουν οι Mick Box και Lee Kerslake (από τλους Uriah Heep) και ο πρώην κιθαρίστας των Wishbone Ash, Laurie Wisefield. Ο Trevor Bolder έφυγε από τη ζωή το 2013 νικημένος από τον καρκίνο στο πάγκρεας. Ήταν μέλος των σπουδαίων Uriah Heep  από το 1976 έως και το 1981 κι από το 1983 έως και το 2013! Μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ.



Suspect 208 είναι το όνομα του συγκροτήματος που σχημάτισαν οι γιοί(!) των Slash, Scott Weiland και Robert Trujillo και ήδη παρουσίασαν το πρώτο single τους με τίτλο "Long Awaited". Τραγουδιστής του συγκροτήματος είναι ο 20χρονος Noah Weiland, γιός του τραγουδιστή των Stone Temple Pilots και Velvet Revolver, Scott Weiland, ντράμερ ο 18χρονος London Hudson γιός του κιθαρίστα των Guns’n’Roses και Velvet Revolver, Slash και μπασίστας ο 16χρονος Tye Trujillo, γιός του μπασίστα των Metallica και Suicidal Tendencies, Robert Trujillo. O χρυσόδετος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι το 2017 οι Kofi Baker ντραμς, γιός του Ginger Baker, Malcolm Bruce μπάσο, γιός του Jack Bruce και Will John ανιψιός του Eric Clapton, είχαν σχηματίσει τους Sons of Cream, έχοντας περιοδεύσει για τα 50 χρόνια από το σχηματισμό του μεγάλου συγκροτήματος.
• Οι Kreator μπορεί να μην είναι συγκρότημα του ήχου που αντιπροσωπεύει ο Rockmachine.gr αλλά η είδηση έχει ενδιαφέρον. Το γερμανικό thrash συγκρότημα θα κυκλοφορήσει σε 2πλή κασέτα(!) το live album "Terror Prevails - Live at Rock Hard Festival 2010" σε 444 αντίτυπα!

• Δείτε το πρώτο video single που ετοίμασαν οι Thunder για το καινούργιο τραγούδι τους  "Last One Out Turn Off The Lights"από το επερχόμενο ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους  "All The Right Noises"που θα κυκλοφορήσει στις 22 Μαρτίου 2021. Το ευχάριστο είναι ότι το τραγούδι είναι καλό!!!
• Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο αμερικάνικο περιοδικό Billboard, η εταιρεία διανομής και πώλησης εισιτήριών συναυλιών κι άλλων θεαμάτων Ticketmaster Entertainment, ανακοίνωσε ότι θα ζητά από τους αγοραστές εισιτηρίων να εμβολιαστούν ή να έχουν κάνει τεστ εντός 72 ωρών πριν μπουν στις συναυλίες σε μια προσπάθεια μείωσης διασποράς του κορωνοϊού. Αυτή η απόφαση, σημαίνει ότι υπεύθυνοι των συναυλιών αρχίζουν να κάνουν σχέδια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι συναυλίες μπορούν να ξαναρχίσουν με ασφάλεια. Αυτή η απόφασή της έχει να κάνει με την πρόσφατη ανακοίνωση πιθανής διανομής εμβόλιου από φαρμακευτικές εταιρείες και σημειώνει ότι ο αγοραστής του εισιτηρίου δεν χρειάζεται να έχει μαζί του τα αποτελέσματα του τεστ καθώς το εκάστοτε εργαστήριο υποχρεούται να παραδώσει τα αποτελέσματα στην εταιρεία υγείας του πελάτη, η οποία στη συνέχεια θα παραχωρεί τις πληροφορίες στο Ticketmaster για να επιβεβαιώσει ότι το άτομο είναι ασφαλές να μπει στο χώρο. Εκείνο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχής είναι η αναφορά στην παρακάτω πρόταση που  λέει ότι "Αν ένας αγοραστής εισιτηρίου βρεθεί θετικός ή δεν έκανε τεστ για να επαληθεύσει την κατάστασή του, δεν θα του επιτρέπεται η πρόσβαση στη συναυλία"  χωρίς να διευκρινίζει επιστροφή χρημάτων. Πάντως σημειώνει ότι η Ticketmaster δεν θα κρατά ιατρικά αρχεία στους δικούς του διακομιστές αλλά θα παίρνουν μόνο επιβεβαίωση από τις εφαρμογές υγείας τρίτων.

• Δείτε το σατυρικό video που δημιούργησε ο youtuber Lars Von Retriever, ο οποίος πάνω στη μουσική του τραγουδιού των AC/DC, "Dirty Deeds Done Dirt Cheap". Έχει προσθέσει αποσπάσματα από λόγους του πρώην Αμερικάνου Προέδρου Donald Trump, οι οποίοι ταιριάζουν (σχεδόν) απόλυτα με τους στίχους και τη μουσική. Την έξυπνη διασκευή του την ονόμασε "Trump Rocks" και ήδη έγινε, πως το είπαμε αυτό, viral στο internet.
• Ο κιθαρίστας των Saigon Kick, Jason Bieler έχει καινούργιο προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Songs For The Apocalypse". Τα ο πρώτο περίεργο είναι το όνομα που χρησιμοποιεί, Jason Bieler and the Baron von Bielski Orchestra (σ.σ.βαρύγδουπο κι εντυπωσιακό)  και το δεύτερο οι καλές συμμετοχές ονομάτων όπως ο τραγουδιστής των Queensryche, Todd LaTorre που παίζει τύμπανα, ο μπασίστας των Megadeth, David Ellefson, οι κιθαρίστες Devin Townsend, Ron "Bumblefoot" Thal (πρώην Guns’n’Roses) και Pat Badger (Extreme) κ.α.


• Οι No Name Dogs έχουν έτοιμο το άλμπουμ τους με τίτλο“9•11” που τώρα θα κυκλοφορήσει λόγω καθυστερήσεων της πανδημίας. Οι ίδιοι περιγράφουν τον ήχο τους σαν μελωδικό Heavy Rock/Metal, προσπαθώντας να μην κάτω από καμία μουσική «ταμπέλα». Το EP περιλαμβάνει συνολικά πέντε κομμάτια που το καθένα κρύβει τη δική του ιστορία και μήνυμα, όλα ηχογραφημένα και μιξαρισμένα στα “Orfeas Music Studios” δια χειρός Τάσου Ιωαννίδη και final mastering Κοσμά Μπούλακα. Η κυκλοφορία του  EP με τίτλο “9•11”, έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020, ενώ την παραγωγή και δημιουργική επιμέλεια των lyric videos έχει αναλάβει η VIProjects. Το εξώφυλλο είναι μια φωτογραφική λήψη της Σάντρας Καρακίτσιου και επιμέλειας του Βαγγέλη Μακρίδη επάνω σε ιδέα των μελών της μπάντας θέλοντας να περάσουν το δικό τους μήνυμα μέσα από την εικόνα, δίνοντας μορφή στο σκληρό ήχο και «φτύνοντας» σπίθες μέσα από το στίχο τους.
• Βρισκόμενος στο 4ο στάδιο καρκίνου και παλεύοντας για τη ζωή του ο τραγουδιστής των Pretty Maids, Ronnie Atkins έχει προχωρήσει τις ηχογραφήσεις του προσωπικού του  άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2021.

• Δύο μέλη των Toto, o κιθαρίστας Steve Lukather (a.k.a. "Luke") και ο τραγουδιστής Joseph Williams θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα στις 26 Φεβρουαρίου 2021 τα προσωπικά τους άλμπουμ με τίτλους "I Found The Sun Again" και "Denizen Tenant". Την παραγωγή κάθε άλμπουμ την έκαναν οι ίδιοι ενώ συμμετέχουν ο ένας στο άλμπουμ του άλλου, με τα εξώφυλλα να είναι τα ίδια, απλά αλλάζει η φωτογραφία!




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου