BOX SET ΑΠΟ ΤΟΥΣ CLUTCH ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΩΝ COLOSSEUM ΜΕ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ BBC ΚΙ ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ NEIL YOUNG

 

Τρία πολύ ενδιαφέροντα box sets κυκλοφόρησαν αυτές τις ημέρες, από τις 3 εντελώς διαφορετικούς καλλιτέχνες μεταξύ τους.
Οι ιδιαίτερα δημοφιλείς και στη χώρα μας Clutch, κυκλοφόρησαν μια ειδική κυκλοφορία για τη Record Store Day με ένα box set βινυλίου. Ο τίτλος του είναι The Obelisk  και περιλαμβάνει σε βινύλιο όλα τα άλμπουμ τους από το Live At The Googolplex(2002) έως και το Book Of Bad Decisions(2018), συνολικά 12 άλμπουμ. Τρεις κυκλοφορίες είναι μονά lp, τρία 12" picture discs και τα υπόλοιπα διπλά, πάντα βινύλια. Το box set κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 2000 αντιτύπων και περιέχει μια υπογεγραμμένη λιθογραφία και μια pad για πικ απ. Το Obelisk περιλαμβάνει τα Full Fathom Five (2xLP), Live At The Googolplex (LP picture disc), Jam Room (LP picture disc), Pitchfork and Lost Needles (LP picture disc), La Curandera (LP), Strange Cousins From The West (2xLP), Blast Tyrant (2xLP), Robot Hive / Exodus (2xLP), From Beale Street To Oblivion (2xLP), Earth Rocker (LP), Psychic Warfare (LP) και Book Of Bad Decisions (2xLP).


To αγγλικό progressive jazz συγκρότημα των Colosseum, θα δει ένα box set με 6 cd με ηχογραφήσεις του στο BBC να κυκλοφορεί στο εμπόριο. Οι ηχογραφήσεις, έγινα την πλέον δημιουργική περίοδό τους, μεταξύ 1969 και 1971 και τιτλοφορείται Transmissions Live At The BBC. Οι εκπομπές απ΄όπου προέρχονται οι ηχογραφήσεις είναι οι Top Gear του John Peel, Sounds Of The 70s και Jazz Workshop και η σύνθεση τους είναι Jon Hiseman, Dick Heckstall-Smith, Dave Greenslade, Tony Reeves κι ο κιθαρίστας James Litherland. Αργότερα ήλθαν μέλη όπως οι Dave Clempson, Chris Farlowe, Mark Clarke και Barbara Thompson. Όλες οι ηχογραφήσεις είναι remastered, συνοδεύονται από ένθετο με ιστορικά στοιχεία, που επιμελήθηκε η κόρη του Hiseman, Ana Gracey ενώ υπάρχουν συνεντεύξεις των Dave Greenslade, Tony Reeves και Chris Farlowe.


Το πολυαναμενόμενο δεύτερο box set με αρχειακό υλικό του Neil Young αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20Νοεμβρίου με τίτλο Archives Volume II: 1972-1976. Όπως λέει κι ο τίτλος του, αυτό είναι το δεύτερο box set με αρχειακό υλικό, με το πρώτο που τιτλοφορείτο The Archives Volume 1: 1963–1972(2009) να εξαφανίζεται από του.  Το καινούργιο box set περιέχει 10 cd με 131 τραγούδια, 12 εμφανίζονται για πρώτη φορά και 49 γνωστά του σε νέες εκτελέσεις. Το Archives Volume II: 1972-1976 συνοδεύεται από βιβλίο 252 σελίδων!
Η μουσική περίοδό ς των τραγουδιών του box set, καλύπτει τα άλμπουμ Time Fades Away, On the Beach, Tonight’s the Night, Zuma, Long May You Run  και το Homegrown που ηχογραφήθηκε το 1974 αλλά κυκλοφόρησε αρχές του 2020!
Το box set θα κυκλοφορήσει σε 3.000 αντίτυπα και θα περιέχει 192kHz/24-bit digital files των τραγουδιών και ελεύθερη πρόσβαση διάρκειας ενός χρόνου στο Neil Young on-line archive. 

12/11/20


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου