ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚOΠΕΛΛΑ ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ SMALL CHANGES ΤΟΥ TOM WAITS;

Το άλμπουμ Small Change (1976) ήταν το τέταρτο στη δισκογραφία του Tom Waits και περιείχε δύο από τα καλύτερα τραγούδια του, τα "Tom Traubert's Blues» και "The Piano Has Been Drinking (Not Me)». Εκείνο όμως που τη δεκαετία του 70 έγινε μύθος ή και ταμπού αν θέλετε ήταν το εξώφυλλό του που στους εφήβους του τότε ήταν …όνειρο. Μια σχεδόν γυμνή κοπέλα στο εξώφυλλο, ότι καλύτερο για ένα …πεινασμένο έφηβο. Όπως βλέπετε και μόνοι σας, ο Tom Waits εικονίζεται στο καμαρίνι μιας αρτίστα, η οποία φοράει το κάτω εσώρουχό της και μικρά αυτοκόλλητα στις ρώγες. Ότι πιο προκλητικό! Ουδόλως με απασχόλησε η ταυτότητα της κοπέλας, σε αντίθεση με τους Αμερικάνους που με μια …αβέβαιη σιγουριά(!), υπέθεταν ότι ήταν η 68χρονη σήμερα ηθοποιός  και πρωταγωνίστρια ταινιών τρόμου ή και σάτυρας αυτών, Cassandra Peterson, γνωστή και σαν η Elvira, Mistress of the Dark. Σαράντα έξη χρόνια μετά, στην αναμενόμενη αυτοβιογραφία της που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 2021, μιλάει και διαλύει αυτή τη φήμη λέγοντας:
 “Ορκίζομαι στο Θεό δεν είμαι εγώ το κορίτσι τη φωτογραφία κι ούτε ξέρω πως προέκυψε αυτή η φήμη. Θα το θυμόμουν αν είχα φωτογραφηθεί για ένα εξώφυλλο, όπως θυμάμαι κάθε φωτογράφιση και κάθε video που έχω κάνει. Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι πολλά πράγματα από τη δεκαετία του 70 αλλά αν είχα κάνει φωτογράφιση για εξώφυλλο του Tom Waits, θα το θυμόμουν σίγουρα. Το απίστευτο είναι ότι ακόμα και σήμερα υπάρχει κόσμος που μου φέρνει το εξώφυλλο να το υπογράψω και δεν το υπογράφω, λέγοντας τους ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ. Μεταξύ των ανθρώπων που μου έφεραν το εξώφυλλο να το υπογράψω ήταν κι ο Jack White των White Stripes, που τον απογοήτευσαν όταν του είπα ότι δεν ήμουν εγώ στο εξώφυλλο». Το καταπληκτικό επιχείρημα της είναι είναι ότι το στήθος της ήταν πολύ πιο στητό σε σχέση με  αυτής της κοπέλας" κι αστειευόμενη πιθανολογεί να έχει σωσία!
Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock, μας θυμίζει ότι η δεσποινίς Cassandra Peterson διετέλεσες σύντροφος του Elvis Presley και μεταξύ των πολλών μικρών ρόλων που έπαιξε, ήταν σαν show girl στην ταινία Diamonds Are Forever του James Bond. Η ίδια στην αυτοβιογραφία της προσπαθεί να λύσει το…μυστήριο της ταυτότητας της κοπέλας, λέγοντας ότι πιθανόν να είναι μια χορεύτρια που εμφανιζόταν στο Jumbo’s Clown Room με το όνομα Jinx.


Ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω, η Cassandra Peterson σαν  Elvira, Mistress of the Dark, έκανε και κάνει πολύ μεγάλη καριέρα, καθιερώνοντας τα μαύρα μακριά μαλλιά και το ντύσιμο με τα μαύρα δερμάτινα ή vinyl φόρμες.

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
29/10/20
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου