NEWS OF THE WORLD (18/10/20)


 • Το 1990 απέχει 30 ολόκληρα χρόνια για την Sinead O’Connor, τη χρονιά που γνώρισε την τεράστια επιτυχία με τη σύνθεση του Prince "Nothing Compares to you". Η O'Connor που έχει ασπαστεί τον ισλαμισμό κι ονομάζεται πλέον Shuhanda Sadaqat.  Σήμερα η Ιρλανδή τραγουδίστρια ανεβάζει σειρά δραματικών αναρτήσεων αποκαλύπτοντας ότι λιμοκτονεί καθώς δεν μπορεί να βγει από το σπίτι της να  αγοράσει φαγητό λόγω της αγοραφοβίας της. Σε ένα μήνυμά της έγραψε  «ζω με ένα "παραλυτικό" τραύμα που σχετίζεται με χαμηλή αυτοεκτίμηση που έχω τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα εδώ και κάποιο διάστημα να μην τρώω». «Αυτό το τραύμα με έκανε τόσο αγοραφοβική που δεν μπορώ να πάω στα καταστήματα. Και λιμοκτονώ», συμπλήρωσε.
• Το δεύτερο άλμπουμ τους ετοίμασαν οι Auri, το side project του ηγέτη και οργανίστα των Nightwish, Tuomas Holopainen. Στους Auri συμμετέχει και η γυναίκα του, Φιλανδή τραγουδίστρια Johanna Kurkela,με το άλμπουμ να μην έχει πα΄ρει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας.
• Ο κιθαρίστας των Dream Theater, John Petrucci προχώρησε το θέμα συνεργασίας με προϊόντα.. Όταν όλα τα συγκροτήματα συνδυάζουν το όνομά τους με μπύρες, αλκοολούχα ποτά, παπούτσια κλπ, ο Petrucci με τη μακριά γενειάδα συνεργάστηκε με την εταιρεία Captain Fawcett που δραστηριοποιείται στο χώρο καλλωπισμού γενειάδων! Πληροφορίες εδώ.  
• Ο Gilby Clarke θα κυκλοφορήσει το νέο του single ‘Tightwad’ όπου τον συνοδεύουν οι Nikki Sixx (μπάσο) και Stephen Perkins των Jane’s Addiction (ντραμς). Όπως είπε το τραγούδι δημιουργήθηκε γύρω από ένα riff που έγραψε ενώ δοκίμαζε ένα νέο πετάλι fuzz με τους στίχους να είναι εμπνευσμένοι από την απάτη, τη δολιότητα και τη δημιουργική ακρότητα στην οποία φτάνουν οι άνθρωποι για να πάνε μπροστά.
• Έφυγε από τη ζωή ο πρώην μπασίστας των AC/DC, Paul Matters ο οποίος είχε γίνει μέλος τους το 1975 μετά την ηχογράφηση του άλμπουμ "High Voltage" αλλά απολύθηκε από τον Bon Scott κι αντικαταστάθηκε από τον Mark Evans.   


• Για πρώτη φορά το ιστορικό “MTV Unplugged” των Pearl Jam θα κυκλοφορήσει και σε CD. Το άλμπουμ με την unplugged συναυλία που έδωσαν για το MTV το 1992, είχε κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση σε βινύλιο στα πλαίσια της Record Store Day του 2019 και εξαφανίστηκε. Τώρα θα επανεκδοθεί στις 23 Οκτωβρίου σε cd αλλά και βινύλιο.νύλιο, το οποίο θα βγει την ίδια μέρα με το CD.
• Σε μια πολύ πρόσφατη συνέντευξή του στο Sirius X’M, ο κιθαρίστας και ηγέτης των AC/DC, Angus Young είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι fans διαρκώς τον ρώταγαν αν έχει υλικό (τραγούδια) για ένα καινούργιο άλμπουμ. "Υπήρχαν πολλές ιδέες που είχαμε σε ταινίες από εμένα και τον αδελφό μου Malcolm και θα ήταν κρίμα να μην γίνουν τραγούδια. Σε κανένα από τα καινούργια τραγούδια δεν παίζει ο Malcolm”.


• ΄Κυκλοφόρησε το καινούργιο άλμπουμ των Phil Campbell and the Bastards Sons με τίτλο "We're The Bastards" απ΄όπου μπορείτε να δείτε το καινούργιο τραγούδι τους "Bite My Tongue". Το "We're The Bastards" κυκλοφορεί σε Standard CD, περιορισμένη έκδοση digipack iμε 4 bonus live κομμάτια και 2πλό βινύλιο.

• Θλίψη και απογοήτευση προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του David Crosby (των πάλαι ποτέ Crosby Stills Nash and Young), όπου όταν ρωτήθηκε από ένα fan να πει τη γνώμη του για τον Eddie Van Halen, ο  Crosby απάντησε μονολεκτικά, λέγοντας: "Meh...". Η μάλλον απαξιωτική αντίδρασή του, δημιούργησε δικαιολογημένα πολλές αντιδράσεις, θεωρώντας το σχόλιο του απρεπές. Την επόμενη μέρα, ο Crosby με νέο του μήνυμα του τα διευκρίνισε την άποψή του λέγοντας: «συγγνώμη...εννοούσα απλά πως δεν με άγγιξε τόσο». «O Hendrix άλλαξε τον κόσμο της κιθαριστικής μουσικής όσο κανένας άλλος. Καταλαβαίνω πως πολλοί από εσάς εκτιμάτε τον Van Halen και τη μια και μοναδική  φορά που τον συνάντησα ήταν ευγενικός. Ήταν ταλαντούχος. Το "meh" αφορά εμένα, πως δεν με απασχολεί τόσο πολύ και δεν εννοούσα πως δεν ήταν καλός, απλά δεν ήταν για μένα». Δεν με έπεισε!!!

• Σε συνέντευξή που έδωσε πρόσφατα ο Jon Bon Jovi, στο "Rock Antenne", ρωτήθηκε τι θα κινήσεις θα έκανε διαφορετικά, στην καριέρα του. «Ειλικρινά πολύ λίγα πράγματα. Μερικά πράγματα που έγιναν βοήθησαν στη δημιουργία άλλων θετικών. Δεν περνάει μέρα που να μην εύχομαι ο Richie Sambora να είχε πιο συγκροτημένη τη ζωή του και να ήταν ακόμη στο συγκρότημα. O κιθαρίστας Richie Sambora, αποχώρησε από τους Bon Jovi τo 2013 μετά από 30 ολόκληρα χρόνια στους Bon Jovi.
• Μια απίστευτη δήλωση- αποκάλυψη έκανε ο κιθαρίστας των Who, Pete Townshend, λέγοντας ότι αυτόν είχε προσκαλέσει ο Michael Jackson να παίξει στο άλμπουμ  Thriller(1982) αλλά λόγω υποχρεώσεων του πρότεινε τον Eddie Van Halen! O Townshend μίλησε τηλεφωνικά με τον Eddie και του είχε εκμυστηρευτεί πόσο του άρεσε να παίζει πλήκτρα (σ.σ. ήταν η εποχή που έγραφε το”Jump”, κι έβαλε περισσότερα πλήκτρα στα τραγούδια των Van Halen).  Ο Michael Jackson προσκάλεσε τον Eddie για το σόλο στο "Beat It", ενώ στο ίδιο τραγούδι ρυθμική κιθάρα παίζει ένας άλλος μεγάλος κιθαρίστας, ο Steve Lukather των Toto!



 

   



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου