ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ ALICE IN CHAINS, PANTERA, SANCTUARY ΚΑΙ LOUDNESS


 Τέσσερα σημαντικά άλμπουμ στο χώρο τους αλλά και στις δισκογραφίες των συγκροτημάτων επανακυκλοφορούν με την ευκαιρία της επετειακής συμπλήρωσης πολλών χρόνων από την αρχική κυκλοφορία τους. Ας ξεκινήσουμε από το την επανέκδοση του πρώτου ιστορικού πλέον άλμπουμ των Alice in Chains, "Facelift" που θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιανουαρίου 2021.Το συγκρότημα με την πρώτη σύνθεσή του, Layne Staley, Jerry Cantrell, Sean Kinney και Mike Starr σ ένα από τα καλύτερα grunge άλμπουμ της εποχής, που έβγαλε κομμάτια σαν τα "Man In The Box", "Bleed The Freak", "We Die Young" and "Sea Of Sorrow". Η καινούργια έκδοση θα κυκλοφορήσει σε digipack cd, 2πλό βινύλιο και περιορισμένης έκδοσης deluxe box set με το 2πλό βινύλιο, κασέτα, 4 φωτογραφίες του συγκροτήματος, πλούσιο ένθετο, αφίσα διπλής όψης, αυτοκόλλητο και πάσο της περιοδείας. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι το "Facelift" είχε πρωτοκυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο του 1990 κι είχε σταματήσει στο Νο42 του Billboard 200 chart.


Το τελευταίο studio άλμπουμ τους, που κυκλοφόρησε το 2000 επανακυκλοφορούν οι Pantera. Πρόκειται για το "Reinventing The Steel", που η καινούργια έκδοση του θα είναι σε 3πλό CD set, η οποία θα περιλαμβάνει τη remastered επανέκδοση του αυθεντικού άλμπουμ και πολλές σπάνιες ηχογραφήσεις. Το άλμπουμ οδήγησε και πάλι το συγκρότημα στον κλασικό ήχο τους αλλά οι συνεχείς προστριβές μεταξύ των Dimebag Darrell, Vinnie Paul και Phil Anselmo, οδήγησαν το συγκρότημα στη διάλυση, λίγο μετά την κυκλοφορία του. Οι καινούργιες μίξεις έγιναν από τον παραγωγό Terry Date, που στο παρελθόν δούλεψε στα άλμπουμ τους "Cowboys From Hell" (1990), "Vulgar Display Of Power" (1992), "Far Beyond Driven" (1994) και "The Great Southern Trendkill" (1996). Η κυκλοφορία της καινούργια έκδοσης του "Reinventing The Steel", θα γίνει στις 30 Οκτωβρίου και σε 2πλό βινύλιο περιορισμένης έκδοσης 5.000 αντιτύπων που θα είναι διαθέσιμη τις πρώτες ημέρες του Ιανουάριου του 2021.
Κυκλοφόρησε η καινούργια διπλή έκδοση του ιστορικού άλμπουμ των Sanctuary, “Into The Mirror Black”(1990) που για ακόμα μια φορά θυμίζει στο metal κοινό ένα από τα καλύτερα άλμπουμ του χώρου. Η καινούργια έκδοση κυκλοφόρησε σε 2πλό digipack cd  και 2πλό βινύλιο 180 γρμ. με 8σέλιδο ένθετο. Η καινούργια έκδοση περιλαμβάνει 3 ακυκλοφόρητα studio demos και συναυλία τους με 10 τραγούδια από το 1990 το οποίο είχε κυκλοφορήσει μόνο σαν promo-EP.  Το“Into The Mirror Black” είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 1990 και είχε αποσπάσει και καλές κριτικές και καλές πωλήσεις. Το remastered της καινούργιας έκδοσης επιμελήθηκε Zeuss (Queensrÿche, Iced Earth, Overkill), ενώ το live promo EP βρέθηκε τυχαία από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος  Lenny Rutledge όταν τακτοποιούσε τα πράγματα στην αποθήκη του και βρήκε ένα μεγάλο κουτί που δεν το είχε ανοίξει και περιείχε αυτή την εμφάνισή τους από τη Reseda το 1990.


Τέλος, οι γιαπωνέζοι Loudness επανακυκλοφορούν το άλμπουμ τους "Soldier Of Fortune" με την πρώτη κυκλοφορία του να είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 1989 και τώρα συμπληρώνει 30 χρόνια κυκλοφορίας.  Η καινούργια έκδοση έχει ήδη κυκλοφορήσει στα  καταστήματα σε βινύλιο και 3πλόcd +dvd. Η σύνθεση τους σε αυτό το άλμπουμ είναι Michael Vescera τραγούδι, Akira Takasaki κιθάρα, Masayoshi Yamashita μπάσο και Munetaka Higuchi ντραμς και η cd deluxe έκδοση θα περιέχει και ένα bonus cd με rough mixes όλων των τραγουδιών του άλμπουμ και κάποια για karaoke! Στο δεύτερο cd υπάρχουν 10 ακυκλοφόρητα demos ενώ στο dvd το video του You Shook Me και 3 videos από live εμφάνισή τους στο Loud Park festival της Ιαπωνίας του 2015. 

22/10/20


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου