ROCK INCIDENT 134: 1984, H MARIA VIDAL ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ DISCOTHEQUE DIVINA


 Ο καλός μου φίλος Χρήστος Σταμέλος ή Guru, μού θύμισε μια ιστορία από το βαθύ παρελθόν, από το Νοέμβριο του 1984, όταν η τραγουδίστρια Maria Vidal εμφανίστηκες στη discotheque της Κηφισιάς, Divina που τότε στεγαζόταν στο υπόγειο του εμπορικού κέντρου της Κηφησιάς στην οδό Θ.Δηλιγιάννη. Κατ' αρχάς να διευεκρινήσω ότι το θέμα δεν έχεχι σχέση με το χώρο του κλασσικού rock με τον οποίο ασχολείται ο Rockmachine.gr αλλά κάτι το χαριτομένο της ιστορίας κάτι ότι η Maria Vidal έγινε γνωστή  τραγουδώντας στους Desmond Child & Rouge με τον Desmond Child (είναι, ο γνωστός Desmond Child πριν κάνει τη μεγάλη καριέρα σαν συνθέτης,στιχουργός), το δημοσιεύω! Όταν λοιπόν η Vidal προσπαθούσε να βρει τα βήματά της και φυσικά πριν γνωρίσει τη μοναδική επιτυχία της, το “Body Talk”,  εργαζόταν σαν σερβιτόρα όπου οι συνάδελφοί της στη δουλειά της έδωσαν το  ψευδώνυμο Gina, το οποίο ο Child το χρησιμοποίησε στους στίχους του Livin’ on a Prayer των Bon Jovi! Σαν συγκρότημα έκαναν τις πρόβες τους στο σπίτι των Child και Vidal, που έμεναν μαζί στην 81rst Street, Upper East Side με τους γείτονες να διαμαρτύρονται για το θόρυβο. Όλα τα τραγούδια τους ήταν συνθέσεις του Desmond Child, με τη φωνή της Vidal να είναι πιο σπιρτόζικη.
Σαν Desmond Child&Rouge έκαναν εμφανίσεις τους σε μικρά νεουρκέζικα clubs, έχοντας πλουτίσει της σκηνική τους παρουσία με πολλά χορευτικά αλλά έχοντας επικοινωνία με το κοινό. Είχαν κάνει τόσες πολλές εμφανίσεις σε clubs που σε μια στιγμή είδαν ότι είχαν παίξει σχεδόν σε όλα τα clubs της Νέας Υόρκης! Σύντομα υπέγραψαν δισκογραφικό συμβόλαιο στην Capitol Rec και το 1979 κυκλοφόρησε σε παραγωγή του Richard Landis το πρώτο άλμπουμ με τίτλο απλά το όνομά τους. Το άλμπουμ απέτυχε εμπορικά και εκείνη την εποχή ο Desmnd Child αποδέχεται τη σεξουαλικότητα του και παρ’ όλο που ήταν ερωτευμένος και συζούσε με τη Maria Vidal, δηλώνει ότι είναι gay.  Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Runners in the Night το οποίο κι αυτό απέτυχε εμπορικά και το συγκρότημα διαλύεται. Ευτυχώς για αυτή, γνωρίζεται με τον παραγωγό John "Jellybean" Benitez που της δίνει το τραγούδι «Body Rock», που ακουγόταν στην ομώνυμη ταινία του 1984. Το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία  στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη, φθάνοντας στο Νο 48 του chart της Αμερικής αλλά και στο Νο5 του Dance chart (chart που αφορούσε τις πωλήσεις χορευτικών maxi singles).
Έτσι προέκυψε η εμφάνισή της στην disoctheque Divina όπου σύμφωνα με το απόκομμα από το περιοδικό Discomoda, η Vidal τραγούδησε 4 φορές το τραγούδι(!)και μαζί με τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο τραγούδι σαν μαζί το Lost in the Night. Στη φωτογραφία βλέπετε σε πρώτο πλάνο τη Maria Vidal και το Nikola Lavacca πίσω δεξιά όπου όπως αναφέρει το δημοσίευμα ήταν τόσο καλά τα remix του εκείνο το βράδυ, που ο κόσμος τον σήκωσε στα χέρια!!!!!  

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

10/9/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. πιο ενδιαφεροντα τα θεματα 'εκτος '΄classic rock καποιες φορες

    ο συγκεκρινος Dj ηταν ισως ο πρωτος 'φιρμα ' Dj και μαζι με λιγους ακομα της εποχης πραγματικοι 'καλλιτεχνες' στο ειδος τους .Γιατι ειχαν μουσικη αισθηση .

    την ιστορια πισω απο το συγκεκριμενο τραγουδι οποιος θελει μπορει να την δει και απο το link youtube απο τους πρωταγωνιστες της υποθεσης .

    https://www.youtube.com/watch?v=X-vO_58XRKs

    ΑπάντησηΔιαγραφή