NICKELBACK – ‘HOW YOU REMIND ME" ΓΕΜΑΤΟ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ.

Έως και το χειμώνα του 2001 πολύ λίγοι γνώριζαν την ύπαρξη των Καναδών Nickelback. Η κυκλοφορία του single "How You Remind Me" άλλαξες την καριέρα τους, αφού πήγε στο Νο1 του αμερικάνικου chart και στο Νο4 του βρετανικού, κάνοντας τους γνωστούς σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον τραγουδιστή, κιθαρίστα και βασικό συνθέτη του συγκροτήματος Chad Kroeger, οι στίχοι αναφέρονται σε μια παλαιότερη σύντροφό του, την Jodi,με την οποία είχε μια «περιπετειώδη» σχέση. Όλη η δύναμη του τραγουδιού είναι οι στίχοι που μέσα από αυτούς ο καθένας μας αναγνωρίζει τα λάθη που έχει κάνει στις σχέσεις του και πολλές φορές οδηγούν στο χωρισμό. Όμως ένα άλλο στοιχείο που κάνει το τραγούδι να ξεχωρίζει, είναι οι η ερμηνεία του Kroeger που είναι γεμάτη ένταση και οργή.
"This time I'm mistaken, for handing you a heart worth breaking" (Αυτή τη φορά κάνω λάθος, γιατί σου έδωσα μια καρδιά που αξίζει να σπάσεις) τραγουδάει μέσα στους στίχους και όλοι μας έχουν σκεφτεί κάτι παρόμοιο.
Ο Kroeger συνέθεσε το τραγούδι, μόλις μια εβδομάδα πριν οι Nickelback ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις των καινούργιων τραγουδιών τους και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ Silver Side Up (2001) την τελευταία στιγμή και χρειάστηκαν μόλις 10 λεπτά να το ηχογραφήσουν. Η μεγάλη επιτυχία του single, συμπαρέσυρε και το άλμπουμ κάνοντας ακόμα και την ίδια τους τη δισκογραφική εταιρεία Roadrunner Records να μην περιμένει μια τέτοια επιτυχία από το συγκρότημα. Για να είμαστε ακριβείς, οι άνθρωποι της Roadrunner περίμεναν τη μεγάλη επιτυχία να την κάνουν οι Slipknot! Αφού χώρισε με την Jodi, o Chad Kroeger αρραβωνιάστηκε την Avril Lavigne, η οποία το 2012 το διασκεύασε!  Με την Lavigne παντρεύτηκαν το 2013 και χώρισαν το 2015.


Το video σκηνοθέτησαν οι the Brothers Strause με τους Nickelback να παίζουν σε ένα μικρό club και το φακό να εστιάζει κυρίως στις κοπέλες. Η πρωταγωνίστρια του video είναι η Αnnie Henley, ενώ γυρίστηκε και άλλη μια εκδοχή με το συγκρότημα να παίζει live.

TRIVIA
  • To "How You Remind Me" ήταν το πιο πολυπαιγμένο τραγούδι στους αμερικάνικους ραδιοσταθμούς για το 2002 με πάνω από 1.200.000 παιξίματα!
  • Είναι το δεύτερο τραγούδι από καναδέζικο συγκρότημα που πήγε στο Νο1 του αμερικάνικου chart μετά το "American Woman" των Guess Who.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

5/9/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου