NEWS OF THE WORLD (7/9/20)

• Μια visual βιογραφία για τους Van Halen, ετοίμασε ο εκδοτικός οίκος Wymer Publishing και θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου με τίτλο "Van Halen: A Visual Biography". Η ιστορία της ξεκινάει από τα μέσα της δεκαετίας του 70 και φθάνει έως την τελευταία περιοδεία τους και μπορείτε να την παραγγείλετε από εδώ.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο μπασίστας των Σκοτσέζων Bay City Rollers, Ian Mitchell χωρίς να γίνει γνωστή η αιτία θανάτου. Οι Bay City Rollers ήταν ένα από τα αγαπημένα νεολαιϊστικα βρετανικά συγκροτήματα στις αρχές της δεκαετίας του 70.
• Οι Deep Purple έδωσαν στη δημοσιότητα ακόμα ένα Video από το καινούργιο δίσκο τους "Whoosh!". Πρόκειται για το τραγούδι "Nothing At All" όπου μπορείτε να δείτε το video.
• Για το 2021 μετατέθηκε η κυκλοφορία του καινούργιου άλμπουμ των Vanilla Fudge.Τίτλος του "The Supreme Vanilla Fudge" που θα περιέχει 10 επαναηχογραφημένα κλασικά τραγούδια τους. Η σημερινή σύνθεσή τους είναι τα 4 κλασικά μέλη Mark Stein, Carmine Appice, Vinnie Martel και Tim Bogert ο οποίος δεν συμμετέχει στις περιοδείες αλλά παίζει σε ορισμένα τραγούδια του δίσκου και ο touring μπασίστας Pete Bremy.
• Έτοιμο το καινούργιο προσωπικό άλμπουμ του Tony Martin. Τίτλος του "Thorns" και μαζί του παίζουν μια πλειάδα γνωστών και καλών μουσικών όπως οι Danny "Danté" Needham (Venom), Magnus Rosén (Hammerfall), Greg Smith (Alice Cooper, Rainbow, Blue Oyster Cult) αλλά κι ο μικρότερος γιός του Joe Martin. O χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Tony Martin είχε τραγουδήσει στα άλμπουμ των Black Sabbath, "The Eternal Idol" (1987), "Headless Cross" (1989), "Tyr" (1990), "Cross Purposes" (1994), "Cross Purposes Live" (1995) και "Forbidden" (1995), ενώ το προηγούμενο προσωπικό του άλμπουμ ήταν το Scream (2005).
• ’Ηταν να μην πάρουν φόρα κι αρχίσουν να δίνουν συνεντεύξεις. Ο Lars Ulrich μιλώντας στο NME είπε ότι είναι πολύ πιθανόν να έχουμε το φθινόπωρο καινούργια τραγούδια από τους Metallica. Για όλα αυτά βέβαια «φταίει» η καραντίνα όπου οι καλλιτέχνες την εκμεταλλεύτηκαν δημιουργικά και βρήκαν το χρόνο να συνθέσουν καινούργιο υλικό.
• Απίθανό έως πολύ δύσκολο βλέπει ο κιθαρίστας των Triumph, Rik Emmett μια επανασύνδεση ακόμα και για μια συναυλία του καναδέζικου συγκροτήματος.

• Ακόμα ένα live άλμπουμ θα προσθέσουν οι Yes στη μεγάλη δισκοθήκη τους με την κυκλοφορία του "The Royal Affair Tour: Live From Las Vegas" tστις 30 Οκτωβρίου. Η σημερινή σύνθεση του μεγάλου αγγλικού progressive συγκροτήματος είναι Steve Howe κιθάρα, Alan White ντραμς, Geoff Downes πλήκτρα, Jon Davison τραγούδι, Billy Sherwood μπάσο και Jay Schellen συμπληρωματικά ντραμς. Το "The Royal Affair Tour: Live From Las Vegas""The Royal Affair" κοσμείται από ένα υπέροχο εξώφυλλο , φιλοτεχνημένο από τον Roger Dean και στα 10 κομμάτια που περιέχει τα περισσότερα ανήκουν στην κλασική περίοδο τους όπως "No Opportunity Necessary, No Experience Needed", "Going For The One", "I've Seen All Good People" και  "Siberian Khatru" ενώ έκπληξη είναι η διασκευή στο τραγούδι του John Lennon, “Imagine” όπου ντραμς έπαιζε ο Alan White.
• Τέσσερα άλμπουμ περιλαμβάνει η καινούργια επανακυκλοφορία της Candy Records με τρία από αυτά να είναι προσωπικά του κιθαρίστα John Norum. Με πρώτο το κλασικό του Total Control (1986) που κυκλοφόρησε αμέσως μετά την απόφασή του να φύγει από τους Europeκαι η καινούργια έκδοση περιέχει 6 bonus τραγούδια. Εκτός από το κλασικό “Love is meant to last forever”, το άλμπουμ έχει ένα ήχο πολύ κοντά στο παλιό του συγκρότημα αλλά και πολύ χαρακτηριστικό της εποχής. Τραγουδάει ο Goran Edman. Το ‘Face The Truth (1992)είναι το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ με τον Glenn Hughes να τραγουδάει, τον  Peter Baltes των Accept να παίζει μπάσο και τους Joey Tempest και Mikkey Dee να είναι guests. To Another Destination (1995) είναι το τρίτο σε σειρά προσωπικό του άλμπουμ και ηχογραφήθηκε στο Los Angeles με τραγουδιστή τον Kelly Keeling, πρώην μέλος των Baton Rouge, μπασίστα τον Tom Lilly και ντράμερ τον Gary Fergusson των Hughes/Thrall. Τελευταία επανακυκλοφορία είναι το ομώνυμο άλμπουμ των Only Child, συγκροτήματος του Paul Sabu, με 4 bonus τραγούδια. Όλα τα άλμπουμ είναι remastered και συνοδεύονται από πλούσια ένθετα.

• H ZeeProductions  παρουσίασε 6 εξώφυλλα δίσκων των Pink Floyd σε παζλ. Πρόκειται για τα "Ummagumma", "Animals", "Pulse", "The Division Bell", "Wish You Were Here" και τη συλλογή "The Later Years" που θα είναι διαθέσιμα στις 6 Νοεμβρίου σε παζλ των 500 κομματιών.. Μπορείτε να τα παραγγείλετε από εδώ http://www.zeeproductions.co.uk/

• To προσωπικό του άλμπουμ θα κυκλοφορήσει ο τραγουδιστής των Slipknot και Stone Sourn, Corey Taylor με τίτλο "CMFT. Η κυκλοφορία του θα γίνει στις 2Οκτωβρίου και μπορείτε να δείτε το lyric video για το τραγούδι "HWY 666" ".


• Islands τιτλοφορείται το διπλό καινούργιο άλμπουμ των Flower Kings που θα κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου.
• That Was Me είναι το πρώτο video που παρουσίασαν οι Blue Oyster Cult μέσα από το καινούργιο άλμπουμ τους The Symbol Remains. Το video παίρνει μεγαλύτερη σημασία γιατί ο μεσήλικας (δεν έγραψα ηλικιωμένος) ασπρομάλλης κύριος που παίζει κουδούνα είναι το πρώην ιστορικό μέλος τους, ντράμερ Albert Bouchard.






Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου