NEWS OF THE WORLD (25/9/20)


• Οι Anthrax παρουσίασαν το δικό τους αντισηπτικό, που θα λέγεται “Stop Spreading The Disease”, όπου ετικέτα και τίτλος είναι εμπνευσμένα από το εξώφυλλο του ομώνυμου άλμπουμ του γκρουπ που κυκλοφόρησε το 1985. 

• Άμα έχεις θράσος. Αφού έσβησε το παίξιμό του στα ντραμς στα πρώτα δύο άλμπουμ, στην ουσία ακυρώνοντας τον τώρα που πέθανε ο Ozzy πλέκει το εγκώμιο του πρώην ντράμερ του Lee Kerslake, λέγοντας «πέρασαν 40 χρόνια από τότε που ηχογραφούσαμε τα άλμπουμ Blizzard of Ozz and Diary of a Madman θα ζει πάντα. Lee Kerslake RIP". Είπαμε, άμα έχεις θράσος!

• Πολύ έξυπνη διασκευή από τους Σουηδούς, Reggae Kiss στο κλασικό τραγούδι των Kiss από το 1976, Calling Doctor Love με τη συμμετοχή του Eek-A-Mouse. Στο καινούργιο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβριο συμμετέχουν ο κιθαρίστας των ABBA guitarist ΑΒΒΑJanne Schaffer κι ο Bruce Kulick που ήταν μέλος των Kiss την περίοδο 1984–1996. 


• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο πρώην ντράμερ των Johnny Cash και Carl Perkins, W.S. "Fluke" Holland. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του παίζοντας με τον Carl Perkins, παίρνοντας μέρος στις ηχογραφήσεις"Blue Suede Shoes" για να αρχίσει να παίζει το 1960 με τον Cash έως και το 1997, όπου μάλιστα ο μεγάλος country rocker τον αποκαλούε "Father of the Drums".

• Οι Diamond Head επαναηχογράφησαν το κλασικό άλμπουμ τους Lightning To The Nations και το επανακυκλοφορούν στις 20 Νοεμβρίου με τίτλο Lightning To The Nations 2020. Στο αρχικό track list έχουν προσθέσει και τα τραγούδια Sinner(διασκευή Judas Priest), Immigrant Song (Led Zeppelin), Rat Bat Blue (Deep Purple) και το No Remorse. Η κλασική αξία του άλμπουμ βρίσκεται στην πρώτη έκδοσή του η οποία έχει επανεκδοθεί κι όχι στο…επαναηχογραφημένο.

• Αξίζει να δείτε το video του Bruce Springsteen για το καλόκαινούργιο τραγούδι του "Ghosts" μέσα από το επερχόμενο άλμπουμ του Letter to You όπου τον συνοδεύει η E Street Band. Το τραγούδι έχει πολύ καλούς στίχους οι οποίοι και εμφανίζονται στο video και συνδυάζονται με την εικόνα που αποτελείται από συρραφή πολύ παλιών αρχειακών video. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Springsteen, οι στίχοι του τραγουδιού είναι εμπνευσμένοι από την απώλεια δύο μουσικών της E Street Band,των Clarence Clemons και Danny Federici καθώς και του συνεργάτη του Terry Magovern. 

• Ακυρώθηκαν οι συναυλίες των Blues Pills σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα που ήταν προγραμματισμένες για τις 25 και 26 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα και δεν αναφέρθηκε προοπτική για νέες ημερομηνίες. Ο λόγος φυσικά είναι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα όσον αφορά στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά με προσωπικό μήνυμα.

• Από το χώρο του heavy metal, οι Θεσσαλοί Power Metallers, Silent Winter, κυκλοφορούν σε βινύλιο στις 2 Οκτωβρίου του 2020 το πετυχημένο ντεμπούτο τους “The Circles Of Hell” από την εταιρεία Vinylstore όπου έχει και την αποκλειστική διανομή. Το άλμπουμ έχοντας διαγράψει ήδη μια σπουδαία πορεία και αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα κυκλοφορήσει σε 3 διαφορετικές εκδόσεις βινυλίου (κόκκινο, μαύρο και κόκκινο + T-Shirt Bundle) και σε περιορισμένα αντίτυπα. Παράλληλα το συγκρότημα αυτή την εποχή ετοιμάζει τη νέα δισκογραφική δουλειά του που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021 και βρίσκεται σε αναζήτηση εταιρείας με τις πρώτες προτάσεις να έχουν ήδη καταφτάσει! Το άλμπουμ θα περιέχει 8 συνθέσεις, την παραγωγή την έχει αναλάβει ο Διονύσης Χριστοδουλάτος και οι ηχογραφήσεις πραγματοποιούνται στο Kalovidouris Sound and Light Rec Studio στον Βόλο (κιθάρες, μπάσο, τύμπανα), ενώ τα φωνητικά στο CNF Recordings Studio στην Αθήνα, όπου θα γίνουν και τα τελικά mix και master της νέας δουλειάς.

• Με ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την αρχική κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του με τίτλο “Blizzard of Ozz”, ο Ozzy Osbourne το επανακυκλοφορεί σε deluxe ψηφιακή έκδοση με Bonus 7 live τραγούδια που μέχρι σήμερα δεν ήταν διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή. Για να προωθήσει την κυκλοφορία του, έφτιαξαν ένα καινούργιο video για το κλασικό τραγούδι τα "Crazy Train ”. 


 


• Ξαφνικά παρουσιάστηκε το τραγούδι “Where The Angels Fly” το οποίο ερμηνεύουν οι όνομα Dirkschneider & The Old Gang στους οποίους συμμετέχουν και οι παλιοί bandmayes του από τους Accept, Peter Baltes και Stefan Kaufmann. Μαζί τους, ο γιός του Udo, Sven Dirkschneider στα ντραμς και η Manuela Markewitz  φωνητικά.   


• Ένα δεύτερο box set με τραγούδια του που δεν συμπεριλήφθηκαν σε άλμπουμ τους ή σε διαφορετικές εκτελέσεις προτίθεται να κυκλοφορήσει ο Bruce Springsteen. Το πρώτο ήταν το πολύ ενδιαφέρον 4πλο Tracks (1998) που περιείχε ακυκλοφόρητα και B-sides. Όπως δήλωσε ο ντράμερ των E Street Band, Max Weinberg έχει ηχογραφήσει περισσότερα από 40 τραγούδια που δεν έχουν κυκλοφορήσει!   

• Οι Anathema με ανακοίνωσή τους στο facebook, διαλύονται επ΄αόριστον, ακολουθώντας ο καθένας δική του καριέρα.

• Οι Vanilla Fudge κυκλοφόρησαν μία αρκετά διαφορερική διασκευή σε remastered έκδοση του θεοκλάσικου κομματιού των Led Zeppelin, “Immigrant Song". Οι Vanilla Fudge θα κυκλοφορήσουν το 2021 καινούργιο δίσκο που θα περιλαμβάνει 10 τραγούδια διασκευές των Supremes. 


  











Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου