ROCK INCIDENT 127: O DOUG ALDRICH ΚΑΝΕΙ AUDITION ΓΙΑ ΤΟΥΣ KISS

O Doug Aldrich μάς είναι γνωστός χάρις στις συμμετοχές του στους, Lion, Hurricane, Revolution Saints, Dio, Whitesnake και πρόσφατα στους Dead Daisies. Γεννημένος στο Los Angeles, ξεκίνησε να παίζει κιθάρα από την ηλικία των 11ετών, μετά από την «ακουστική” εμπειρία που είχε από ένα δίσκο της αδελφής του, τού Jeff Beck.
Το 1981 κι ενώ είχε τελειώσει το λύκειο, έμαθε από μια κοπέλα στην παρέα που ήταν η σύντροφος του ντράμερ των Kiss, Eric Carr ότι το συγκρότημα έψαχνε για αντικαταστάτη του κιθαρίστα Ace Frehley. O Aldrich στην αρχή θεώρησε ότι οι φίλοι του τού έκαναν πλάκα, αλλά όταν η κοπέλα έφερε στην παρέα τον Carr κατάλαβε ότι του έλεγαν αλήθεια και σκέφτηκε ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να τεστάρει τις δυνατότητές του. Δήλωσε υποψηφιότητα για τη θέση και η audition ορίστηκε club Gazzarri στη Sunset Strip.
«Όταν μπήκα μέσα στο club , ήταν εντελώς σκοτεινό. Μετά από λίγο, άναψαν τα φώτα και ήλθαν οι Kiss χωρίς το μακιγιάζ τους και έτσι δεν ήμουν απόλυτα σίγουρος ότι ήταν αυτοί. Τους ξεχώρισα από το χτένισμά τους. Έπαιξα και τους άφησα το τηλέφωνο μου για να με καλέσουν μετά από 5 ημέρες στο Record Plant όπου συνάντησα τους Gene Simmons και Paul Stanley, χωρίς μακιγιάζ. Για εμένα ήταν μοναδική στιγμή, να τους βλέπω να περπατούν μπροστά μου! Μου έβαλαν κι άκουσα ένα κομμάτι που δουλεύανε εκείνες τις ημέρες, το “War Machine” (σ.σ. παρουσιάστηκε το 1982 στο άλμπουμ Creatures of the Night) και μου ζήτησαν να παίξω το σόλο. Ένιωσα καταπληκτικά, αλλά καταλάβαινα ότι δεν κόλλαγα μαζί τους. Μόλις είχα τελειώσει το λύκειο, ήμουν 18 χρονών κι αυτοί ήταν ήδη συγκρότημα με εμπειρία. Ήμουν αρκετά αδέξιος για να πάρουν και μετά από λίγες ημέρες που η φίλη μου ξαναέφερε τον Eric Carr στην παρέα μου είπε ότι ήμουν καλός αλλά ήθελαν ένα πιο έμπειρο. Πήρα ένα καλό μάθημα, που μου χρησίμευσε στη ζωή μου».
Σήμερα ο Doug Aldrich είναι μέλος των The Dead Daisies.
2/8/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου