WHITE SISTER: ΜΕΛΩΔΙΚΟ POMP ROCK ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80

Οι Αμερικάνοι White Sister δεν τράβηξαν ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας. Ούτε με τις πωλήσεις τους, ούτε με τις εμφανίσεις τους αλλά και ούτε με τη σκηνική τους παρουσία. Θα μπορούσαν, γιατί τόχαν, αλλά έχω γράψει πολλές φορές.….πόσοι θα κάνουν επιτυχία; Σίγουρα λιγότεροι από αυτούς που θα μπορούσαν! Η ιστορία τους ξεκινά το 1980 όταν οι  Dennis Churchill-Dries τραγούδι, μπάσο, Rick Chadock κιθάρα και Gary Brandon πλήκτρα, κιθάρα με τη σύμπραξη του ντράμερ Gus Moratinos σχημάτισαν το συγκρότημα στο Burbank της Καλιφόρνια. Η τύχη τα έφερε, να βάλουν βενζίνη στο ίδιο βενζινάδικο ο οργανίστας των Angel, Gregg Giuffria και ο Rick Chadlock κι ο δεύτερος να του δώσει μια κασέτα με τα τραγούδια τους για να ακούσει. Το υλικό άρεσε στον Giuffria που αρχικά τους έδωσε κάποιες συμβουλές και τους βοήθησε στις ενορχηστρώσεις. Πράγματι, ο ήχος τους βελτιώθηκε πολύ και υπέγραψαν συμβόλαιο στην EMI America για να κυκλοφορήσει ο πρώτος δίσκος με τίτλο το όνομά τους το 1984 σε παραγωγή Greg Giuffria.Το άλμπουμ δεν καταφέρνει να μπει στο Top200 του Billboard, αλλά άρεσε στους φίλους του μελωδικού rock, κάνοντας αισθητή την παρουσία του με τον όγκο στα πλήκτρα  (σ.σ. μου θυμίζει πολύ τον αντίστοιχο ήχο των Raw Silk) αλλά και τα καλά τραγούδια του. Ειδικά τα σφιχτοδεμένα πλήκτρα με την κιθάρα ήταν από τις καλύτερες στιγμές τους και θύμιζαν έντονα Angel (σ.σ. βλέπε Giuffria) αλλά και Boston, Styx και γενικά Pomp rock! 
Το συγκρότημα ζήτησε από την EMI να χρηματοδοτήσει την περιοδεία τους (σ.σ. τακτική πολύ συνηθισμένη τις δεκαετίες 70 και 80 στην Αμερική αλλά και σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές) καθώς το συγκρότημα πίστευε στον εαυτό του, θεωρώντας ότι αν βγουν σε περιοδεία, θα αυξηθούν οι πωλήσεις του άλμπουμ. Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, αφού η EMI αρνήθηκε τη χρηματοδότηση. Το τελικό χτύπημα ήλθε και πάλι από τη δισκογραφική εταιρεία, όταν τούς ζήτησε να αλλάξουν(!) όνομα καθώς υπήρχαν οι Twisted Sister που είχαν κάνει επιτυχία (σ.σ. δεν ανήκαν στην ίδια εταιρεία)  και φοβήθηκαν ότι ο κόσμος θα τους μπερδέψει. Το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία μεταξύ των μελών που αποφάσισαν να μην αλλάξουν όνομα
Το δεύτερο άλμπουμ τους με τα 2 διαφορετικά εξώφυλλα

Η αποχώρηση του κιθαρίστα Gard Brandon πριν την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου Fashion by Passion ελάχιστα έως καθόλου τους επηρέασε. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε με παραγωγό τον Joel Goldsmith και είναι ακόμα πιο μελωδικό από το πρώτο τους με δυνατό τραγούδι το “April”.
Το όνομα των White Sister δεν θα παρουσιαστεί σε ολοσέλιδο άρθρο σε καμία εγκυκλοπαίδεια του hard rock αλλά σίγουρα ο ήχος τους έχει ενδιαφέρον για τους fans του μελωδικού rock.


ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ 
  • Ο Brandon έπαιξε με τον John Parr,  αλλά στο 2ο άλμπουμ τους έχουν συμπεριλάβει τραγούδια στα οποία συμμετείχε στη σύνθεση. Οι Churchill-Dries, Chadock και Wright σχημάτισαν τους Tattoo Rodeo. Ο ντράμερ Richard Wright έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών. Το 2008 ο  Brandon επανασυνδέθηκε με τους Churchill Dries και Chadock κι έπαιξαν στο Firefest. Το 2009 κυκλοφόρησε το DVD με εκείνη την εμφάνισή τους. Το 2012 και ο κιθαρίστας Rick Chadock έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο.
  •  
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
White Sister (1984)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

6/7/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου