ROCK INCIDENT 125: MONTREAL 1992, O JAMES HETFIELD ΠΑΡ ΄ΟΛΙΓΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ

Οι νεότεροι fans των Metallica, δεν θα θυμούνται το παρ’ ολίγο σοβαρό ατύχημα του James Hetfield κατά τη διάρκεια συναυλίας τους στο Montreal το 1992, μπροστά σε 55.000 fans τους. Το σημερινό Rock Incident γυρίζει 28 χρόνια πίσω, όταν οι Metallica είχαν κυκλοφορήσει το Black Album και περιόδευαν στην Αμερική μαζί με τους Guns ‘N’ Roses,απολαμβάνοντας μια από τις πιο πετυχημένες τους περιοδείες αλλά και βλέποντας τις πωλήσεις του άλμπουμ τους σε καθημερινή αυξητική πορεία.
Το σοβαρό ατύχημα συνέβη στις 5 Αυγούστου 1992 κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ όταν οι τεχνικοί είχαν ετοιμάσει ένα εντυπωσιακό show με τη χρήση πυροτεχνημάτων. Για να γίνουν ακόμα πιο εντυπωσιακά, είχαν φροντίσει να ρίξουν σκόνη αλουμινίου στα πυροτεχνήματα, πράγμα που θα έκανε ακόμα πιο εντυπωσιακή την έκρηξή τους. Για όλα αυτά βέβαια είχαν ενημερώσει το συγκρότημα και τους είχαν ειδοποιήσει που θα στέκονται επάνω στη σκηνή.
Κι ενώ η συναυλία είχε περάσει σχεδόν το μέσον της και οι Metallica έπαιζαν το 12ο από τα 20 τραγούδια εκείνης της βραδιάς που ήταν το ‘Fade To Black’, έγινε η έκρηξη η οποία είχε σχήμα αχλαδιού (σ.σ. θα τη δείτε στο video) και ο Hetfield βρέθηκε δίπλα της.

“Ήμουν μπερδεμένος για το που έπρεπε να σταθώ όταν έγινε η έκρηξη και ήμουν ακριβώς δίπλα της» δήλωσε στο VH1 o Hetfield. «Ένιωσα το χέρι μου, τα μαλλιά μου, το πρόσωπό μου να καίγονται».  Για καλή του τύχη, εκείνη τη στιγμή κρατούσε μια διπλή κιθάρα και με τον όγκο της περιόρισε τη ζημιά η οποία θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη. Ολόκληρο το χέρι του, ακόμα και τα φρύδια του κάηκαν από τις φλόγες και ο ίδιος δεν μπορούσε να αναπνεύσει από τον καπνό. Ενστικτωδώς, έπεσε στο πάτωμα για να σβήσει τις φλόγες που έκαιγαν το χέρι του και τα μαλλιά του. Το συγκρότημα σταμάτησε να παίζει, ο Hetfield μεταφέρθηκε στα παρασκήνια με το δέρμα του χεριού του να έχει κρέμεται και με ασθενοφόρο τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Ο Ulrich απευθύνθηκε στον κόσμο, εξηγώντας τους ότι θα σταματήσουν τη συναυλία λόγω του ατυχήματος. Μόλις έφτασε στο νοσοκομείο, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είχε υποστεί εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο πίσω μέρος του αριστερού του χεριού και εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού και στα δύο χέρια του. «Ήμουν σοκαρισμένος» είπε. «Τα νεύρα μου ήταν τεντωμένα και το κάψιμο στο χέρι μου το χειρότερο. Ήταν σχεδόν ο χειρότερος πόνος που ένιωσα ποτέ μου", ενώ δεν ξεχνάει ότι τις πρώτες στιγμές που πήγε στα παρασκήνια κάποιος του έπιασε το χέρι με τον πόνο να είναι αβάσταχτος και φυσικά ούρλιαξε και τον κλώτσησε.
Το προσωπικό του νοσοκομείου έκανε καλά τη δουλειά του και όλα πήγαν καλά. Το συγκρότημα ανέβαλε τις επόμενες 6 συναυλίες και επανήλθαν να παίζοντας στην Αριζόνα στις 25 Αυγούστου 1992.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
10/7/20

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου