O JACK CHARLTON ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2

Διαβάζοντας την είδηση του θανάτου τού Jacky Charlton, ένιωσα ένα κομμάτι της καρδιάς να φεύγει. Όχι μόνο για την απώλεια του ψηλού, ξερακιανού κεντρικού αμυντικού της Leeds αλλά και για τα νεανικά μου χρόνια, που στηνόμουνα στην  οθόνη της μαυρόασπρής τηλεόρασης, μάρκας Filco για να δω κάθε Σάββατο μεσημέρι αγγλικό ποδόσφαιρο. Μαγνητοσκοπημένο, αλλά ποδόσφαιρο. Leeds,Nottingham, Manchester United, Everton, Liverpool, Newcastle και όλες οι άλλες οι ομάδες που έπαιζαν το αγαπημένο μου σπορ. Ποδόσφαιρο . Πολλοί οι ήρωες του σαββατιανού απογεύματος, κι ένας από αυτούς ήταν ο Jacky Charlton που όλη του την καριέρα την έκανε στην Leeds , χωρίς να αλλάξει ποτέ ομάδα. Ήταν μέλος της θρυλική ς Εθνικής Ομάδας της Αγγλίας που κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελο το 1966 (έστω και αν ποτέ δεν εξακριβώθηκε αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος στο σουτ του Geoffrey Hurst) κι αδελφός του μεγάλου Bobby Charlton που κι αυτός έπαιξε στην Εθνική Αγγλίας με το Νο 6 στην πλάτη. Τότε που δεν είμαστε υποχρεωτικά κάποια ομάδα αλλά παρακολουθούσαμε ποδόσφαιρο. Φάσεις, συνδυασμούς, ευκαιρίες, αποκρούσεις και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι στην οργή είναι το off side . Κι όχι τίποτε άλλο, με ρωτούσε η μητέρα μου και ποτέ δεν τη ς έδωσα μια ξεκάθαρη απάντηση!!!! Τότε που δεν υπήρχε υποψία μετάδοσης ελληνικού ποδοσφαιρικού παιγνιδιού, τότε που υπήρχαν μόνο 2 κανάλια (σ.σ. δεν είχε ανοίξει ακόμα η ΕΤ3). Τον θαύμαζα για την άνεση του παιγνιδιού του, την επικίνδυνη κεφαλιά, το στήσιμό του μέσα στο γήπεδο, για τη δυνατή κεφαλιά. Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχή του. 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Ο Jacky Charlton έκανε θαύματα και ως προπονητής της Εθνικής Ιρλανδίας, αν θυμάσαι! Είχε αγαπήσει τόσο πολύ τον ρόλο του αυτό, που είχε μάθει να μιλάει με ιρλανδέζικη προφορά!!! Αιωνία του η μνήμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καπου διαβασα οτι τα ματς του Αγγλικου ποδοσφαιρου που τοσο μας αρεσαν τα μεσημερια του Σαββατου (βλεπε Γιαννη Ααργυριου ) ηταν ελαφρως 'πειραγμενα ' σε ταχυτητα , με αποτελεσμα το θεαμα να ειναι πολυ πιο συναρπαστικο .Το εκαναν και για λογους 'συμπικνωσης ΄του χρονου . Δεν ξερω φυσικα αν αυτο ειναι ονωτς αληθινο ομως κατα καποιο τροπο μου λυνει καποιες αποριες αν οντως ισχυει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή