FLEETWOOD MAC: ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ LIVE ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ PETER GREEN

Όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις, βρέθηκαν τυχαία μια σειρά ηχογραφήσεων των Fleetwood Mac που είχαν γίνει πριν 40 χρόνια(!) και μάλιστα σε άριστη κατάσταση. Οι όποιες φθορές του χρόνου έχουν διορθωθεί και οι ηχογραφήσεις αποτελούν σημαντικό, μέρος της μεγάλης Blues κληρονομιάς των Fleetwood Mac στις οπoίες παίζει ο ιδρυτής του συγκροτήματος Peter Green, πριν την αποχώρησή του.
 Η κυκλοφορία του “Before The Beginning”  Volume 2 θα γίνει σε 3πλό βινύλιο στις 7 Αυγούστου και ακολουθεί την κυκλοφορία του Volume 1 που είχε γίνει πριν λίγο καιρό.Αξίχει τον κόπο να διαβάσετε τι είπε ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Wishbone Ash, Andy Powell, για τον τρόπο που έπαιζε κιθάρα ο Peter Green και που φυσικά υπήρξε η μεγαλύτερη έμπνευση γι’ αυτόν. “Η διετία 1967-196868 ήταν πολύ σημαντικά χρόνια για εμένα γιατί ήμουν 17 χρονών και γύρω μου υπήρχαν  πολλές μουσικές επιλογές. Εκείνα τα 2 καλοκαίρια τα πέρασα πηγαίνοντας σε φεστιβάλ στην Αγγλία για να δω και να ακούσω τους Cream, τον John Mayall και τον Hendrix και να μελετήσω τον τρόπο που έπαιζαν.  Ήμουν τυχερός γιατί ήμουν παρών στην πρώτη συναυλία των Fleetwood Mac στο Windsor Jazzand Blues Festival τo 1967 και ο τρόπος που έπαιζε κιθάρα ο Peter Green άλλαξε τη ζωή μου. Όρισε το μέλλον μου, το σκοπό μου για τα επόμενα χρόνια και τον τρόπο που θα έπαιζα κιθάρα.  Ο Peter Green ήταν διαφορετικός κιθαρίστας σε σχέση με όσους είχα δει και ακούσει. Μου είχε κάνει εντύπωση σε εκείνη τη συναυλία πόσο συνεσταλμένος ήταν αλλά και πολύ ευχάριστος. Ένιωθα ότι δεν έπαιρνε σοβαρά τον εαυτό του, σίγουρα όμως πιο ανθρώπινος από άλλα είδωλα της κιθάρας. Αυτή η συναυλία τους στο Windsor Jazzand Blues Festival καθόρισε την ζωή μου και τον τρόπο που θα έπαιζα κιθάρα. Πιστεύω ότι τα κατάφερα  και ως ένα σημείο σίγουρα τον πλησίασα αλλά δεν έγινα  σαν αυτόν!
Ο Peter Green και οι Fleetwood Mac είναι μία αστείρευτη έμπνευση στη μουσική και το ότι βρέθηκε ακυκλοφόρητο υλικό από τις συναυλίες τους είναι πραγματικά εκπληκτικό”.

Tracklisting:
VINYL 1 SIDE A
Before the Beginning (Live)  (Remastered)
Only You (Live)  (Remastered)
Madison Blues (Version 2) (Live)  (Remastered)
Can’t Stop Lovin’ (Live)  (Remastered)
The Green Manalishi (With The Two Prong Crown) (Live)  (Remastered)

VINYL 1 SIDE B
Albatross (Live)  (Remastered)
World In Harmony (Version 1) (Live)  (Remastered)
Sandy Mary (Live)  (Remastered)
Only You (Live)  (Remastered)
World In Harmony (Version 2) (Live)  (Remastered)

VINYL 2 SIDE A
I Can’t Hold Out (Live)  (Remastered)
Oh Well (Part 1) (Live)  (Remastered)
Rattlesnake Shake (Live)  (Remastered)

VINYL 2 SIDE B
Underway (Live)  (Remastered)
Coming Your Way (Live)  (Remastered)

VINYL 3 SIDE A
Homework  (Live)  (Remastered)
My Baby’s Sweet (Live)  (Remastered)
My Baby’s Gone (Live)  (Remastered)
You Need Love (Demo) (Remastered)

VINYL 3 SIDE B
Talk With You (Demo) (Remastered)
If It Ain’t Me (GK Edit) (Demo) (Remastered)
Mean Old World (Demo) (Remastered)
15/7/20
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου